Kuva: Naantalin kylpylä

Naantali tunnetaan kauniina kesäkaupunkina Suomen saaristossa. Se tunnetaan Muumeista omalla kotisaarellaan vain pienen kävelymatkan päässä idyllisestä vanhasta kaupungista kujineen ja lämminhenkisine rakennuksineen. 

Talvinenkin Naantali on elämysMuumimaailman Taikatalvi etelän talvilomaviikolla tuo kaupunkiin paljon lapsiperhematkailijoita. Naantalin kylpylässä, joka sijaitsee muutamien kilometrin päässä keskustasta, arjen onni on läsnä aina. 


Naantali Spa, joka tutummin tunnetaan Naantalin Kylpylänä, on viiden tähden hotelli. Hotelliin sisään tullessa loistokkuuteen ja laatuun on helppo yhtyä – marmoripinnat ja messinki sekä avarat tilat lukuisine tunnelmavalaisimineen tuovat tietynlaista arvokkuutta. 

Naantalin kylpylän huoneissa on meneillään mittava huoneremontti, joka näkyi jo meidän huoneemme uusittujen pintojen ja pesuhuoneen osalta. Remontti yltää käsittääkseni kaikkiin huoneisiin, mikä päivittää ilmettä tähän päivään. 

Majoituimme perhehuoneessa, jossa levitettävä täysmittainen vuodesohva parisängyn vierellä mahdollisti lapsille hyvän unen. Muutamia vuosia sitten lasten ollessa pienempiä etsimme poikkeuksetta huoneistoja, joissa oli kaksi erillistä makuuhuonetta. Nykyisin tytöt nukkuvat rauhallisesti yhteisessäkin hotellihuoneessa, eivätkä nukahtamisen jälkeen häiriinny osittaisista valoista. Useamman yön reissulla etsimme silti usein majoitusta, jossa me aikuiset voimme istua toisessa tilassa lasten nukkuessa.

Naantalissa olemme yöpyneet useitakin kertoja aiemmin; sekä kylpylän puolella että aikoinaan lasisillalla kylpylään liitetyssä hotellialuksessa.

Kuva: Naantalin kylpylä

Kylpyläosasto on siisti ja hyvin pidetty. Kaksi isoa allasta, kaksi poreallasta ja lämmin ulkoallas sekä allasalueen reunoille sijoitetut, kutsuvat rottinkiset lepotuoliryhmät tarjoavat mahdollisuuksia rentoutumiseen. 

Osa kävijöistä tuntuu kaipaavan kylpylään tapoja huomioida perheet ja erityisesti lapset. Kylpylässähän ei ole liukumäkiä, matalia lastenaltaita saati kaikkialla kelluvia kirkkaita vesileluja sen enempää kuin vilkkuvaa valoshowtakaan. 

En osannut nähdä niitä arvokkuutta huokuvan marmorirakennuksen ja kauniisti valaistun kylpylän osalta puutteeksi. Koen jopa, että juuri näiden puuttuessa kylpylässä säilyy rauhallisen miellyttävä tunnelma ja tietynlainen kylpylähetken arvokkuus. Pienet uimarit hihkuvat porealtaiden kuplissa ja polskivat ensimmäisiä uimametrejään itsenäisesti uiden, mutta jokaiselle on paikkansa. Naantali saa mielellään säilyttää tältä osin levollisuutensa – ja kaikenikäisten kohderyhmän. 

Kuva: Naantalin kylpylä

4- ja 6-vuotiaat lapsemme nauttivat kylpylän allasosastosta paljon. Isot altaat mahdollistivat uimisen pidempiäkin matkoja ja lämpimiin porealtaisiin päästiin porukalla lämmittelemään. Kuusivuotias eskarilaisemme on juuri oppinut uimaan, uiden altaan reunasta toiseen, muutamista metreistä kymmeneen metriin. 

Melko syvät altaat mietityttivät ensin, sillä pientä lastahan ei isoissa altaissa pohjaa lainkaan. Huoli oli turha – enemmän varovaisen vanhemman huoli kuin todellinen – sillä syvyys toi hänelle itsevarmuutta. Oivallettuaan, etteivät jalat yllä pohjaan, hän ui rohkeammin ja päämäärätietoisemmin reunalta toiselle.

Naantali kylpylä sopiikin lasten suhteen erityisesti jo uimaan oppiville ja sujuvasti kellukkeilla uiville. En kuitenkaan tiedä, josko se melko syvillä – ja osin aika viileillä altailla – olisi ensisijaisesti suosittelemani kylpyläkohde vaikkapa parivuotiaan lapsen perheelle. Siinä iässä kun lasta ei enää pidetä jatkuvasti sylissä kuten vauvaikäistä, muttei lapsi myöskään ui itsenäisesti kellukkeilla. 

Jos jotakin, toivoisin lämpimämpiä vesiä isompiin altaisiin. Vaikka kastautumisen jälkeen hampaat lakkaavatkin kalisemasta, ei uimahallilämpöinen vesi houkuta ryntäämään altaaseen. Kaksi nautinnollisen lämmintä poreallasta ovat puolestaan helposti täynnä rentoutujia.


Naantalin kylpylä allas- ja saunaosastoineen sekä hyvänolon spa-hoitoineen ja kuntosaleineen sulkee sisäänsä myös paljon muuta; useammista ravintoloista laadukkaiden merkkien vaatekauppaan ja lasten leikkimaailmaan sekä mittavaan kokoussiipeen. 

Niinpä mekin haettiin kahvilasta iltapalan jälkkäriksi isot pehmikset tarkoin valittuine strösseleineen ja nautittiin lomatunnelmasta. Talvisin ei voi luvata auringon paistavan kuin Naantalin aurinko, mutta meillä sekin toteutui tällä lomalla. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram