Muumimaailman Taikatalvi kutsuu jälleen Muumiystävät luokseen tervehtimään talviunilta heränneitä Muumilaakson asukkaita. Nipsu, Niiskuneiti, Muumimamma pappansa kanssa, Nuuskamuikkunen ja Haisuli – paikalla ovat kaikki tutut laskemassa pulkkamäkeä, pelaamassa Aliisan kanssa minicurlingina ja minisuksittelemassa Muumipeikon kanssa. Ja mitä Muumilaakso olisikaan ilman ilkikurisen hassuttelevaa Pikkumyytä!

Taikatalvi oli meidän perheen nelivuotiaalle kuopukselle neljäs. Se kertoo taianomaisuudesta, joka liittyy Muumimaailman talviseen maisemaan ja Saaristomeren kauneuteen. Se kertoo halusta kokea vuosi toisensa jälkeen talvinen seikkailu, jossa tietää jo, mitä odottaa – ja odottaa juuri siksi.

Mutta kuulkaas, Muumimaailma tarinoineen elää ajassa. Lipputiskillä lapset saivat mukaansa heijastimet, jotka rekisteröidään muutamin lapsen tiedoin (nimi, ikä, lempiväri) Teatteri Emman viereisellä rekisteröintipisteellä. Muumitalossa katse kiinnittyykin nyt kokonaisuuden rinnalla valkoisiin simpukoihin, joista tapahtuu erilaisia asioita taikaheijastinta näyttämällä. 

Miten oiva tapa saada useita kertoja Muumitalon jokaisen nurkan kolunneet lapsetkin innostumaan yhä uudelleen talosta. Etsimään, tutkimaan ja löytämään. 

"Pikkumyy tässä hei, tervetuloa Muumimaailmaan", kuului Pikkumyyn ääni, kun lapsi vastasi Muumitalossa soivaan perinteiseen lankapuhelimeen. Pikkumyy mainitsi puhelussa lapsen nimen, mikä ihmetytti pieniä muumifaneja valtavasti. Interaktiivisuuden keinoin voi luoda lämminhenkisyyttä monin tavoin. 

Yllätyin itsekin siitä, miten paljon uutta huomasin Muumimaailmassa katsoessani ympärilleni simpukoita etsien. Olen nähnyt Niiskuneidin helmet ja Muumipapan hatut lukuisat kerrat, ihastellut vanhaa kirjoituskonetta ja karttoja sekä tutkinut keittiön taidokkaita tarjottavia.

Silti katsoin niitä kaikkia ja lukuisia monia yksityiskohtia toisin silmin simpukkajahdin myötä – ja samalla niihin pysähtyen. Muumitaloon on onnistuttu luomaan yllättävänkin paljon kotoisuutta ja lämpöä ottaen huomioon, että siellä kuljetaan kengin ja ulkovaatteiden, tuodaan mukana lunta ja hiekkaa ja ollaan ylipäätään vain vähän lämpimämmässä kuin ulkona taivasalla. 

Interaktiivisuutta tuo myös Muumimaailma-appi, jonka uusi ominaisuus mahdollistaa hahmogallerian kautta hahmojen seurattavuuden heidän liikkuessaan Muumilaakson alueella. Tunnustan, että innostuksessani tutkin heidän liikkeitään kyllä pari iltaa aiemminkin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hei Muumit! Taikatalvi kutsuu ja te näytätte edelleen yöt kukkuvan ihan toisaalla 😉 Muumimaailmassa on uusi appi, jolla voi seurata, missä kukin hahmo liikkuu. Mun luonteelle sopien tutkin tätä toki uteliaana iltaisin. Eilen koko porukka oli Naantalin vanhassa kaupungissa, tänä iltana kotisaarella ovat vain Pikkumyy ja Tuutikki. Aamukympiltä toivottavasti kaikki Muumitalon tuntumassa. #muumimaailma #muumit #taikatalvi #naantali #visitnaantali #eiookaikkimuumitlaaksossa #tiedänmitäteetteöisin 😅#tekninenkehitys #sadustatodellisemmaksi #matkablogi #vauvablogit #perheblogit #meidänperhelehti #teehetkienkoti @meidanperhelehti @moominworld_naantali @visitnaantali

A post shared by Marika (@teehetkienkoti) on

Tuolloin hahmot tosin nököttivät kaikki Naantalin vanhan kaupungin tuntumassa, vasta ilmeisesti paluuta Muumimaailmaan suunnitellen. Appi kannattaa ladata joka tapauksessa puhelimeen ennen Muumimaailmaan saapumista, sillä sen kautta pääsee tutustumaan päivän ohjelmaan, tarjouksiin ja muuhun ajankohtaiseen Taikatalvesta kesävierailuihin. 

16.–24. helmikuuta järjestettävässä Taikatalvi-tapahtumassa yhdistyvät ulkoilun riemu ja seikkailu Muumihahmojen kanssa.  Aliisan pakkasjumppa Muumitalon kuistin edustalla, suositussa Teatteri Emmassa musiikkiesitys Reippailija Hemulin pilkkikilpailusta ja Pikku-Estradilla Jäärouvan tanssi. 
 

Muumimaailmassa yhdistyvät ilo ja nauru, hymy ja käteen tarttuva käsi. Pienen ujostus odotetun muumihahmon näkemisestä, isomman arvelu siitä, josko hahmon selässä näkyy vetoketjua ja vanhempien tyytyväisyys siihen, että lapsilla on hyvä olla. 

Se on paikka, johon palataan kesästä talveen ja talvesta kesään, vaikka jokainen nurkka tuntuu jo monin tavoin tutulta. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram