Muistatteko, kun kerroin jo pidempään miettineeni, että täydentäisin lastenvaatevarastoja jonkin aikaa ensi sijassa suomalaisilla lastenvaatemerkeillä? Olettaen siis, että ne ovat kauniita, niitä on kätevästi saatavilla ja hintakin on kohtuullinen. Ehtoni eivät ole helpoimpia täytettäviksi, sillä tiedän olevani lastenvaatekuluttajana melko vaativa ja rutinoitunut sekä toisaalta tukeudun hyvin (lue: liiankin) helposti nettikauppoihin pitkin poikin maailmaa miettimättäkään, olisiko vaihtoehtoja lähempänä.

 

Havahduin kuitenkin pian kolmivuotiaan kuopuksemme synnyttyä siihen, että aina satunnaisesti jossakin osui silmiin kaunis lastenvaate ja ilmiselvä linkitys kotimaiseen lastenvaatevalmistajaan. Kotimaiseen siis molemmissa merkityksissä tältä osin: suomalainen firma, joka tekee kaiken itse alusta alkaen tai kotimainen firma, jossa suunnittelutyö tapahtuu Suomessa, mutta valmistustyö ehkä koordinoidusti muualla. Merkit olivat yksi toisensa jälkeen vieraita, joten mieleen jäi vain milloin ruusuke, nyöri tai letti, milloin kauniisti laskeutuva mekon helma tai no, välillä aika vahvakin retrokuvio.

 

Koska Gantit, Lacostet, Ralph Laurenit ja Molo Kidsit löytyvät takuulla kuukausienkin kuluttua, hyppäsin uusien kokeilujen kelkkaan. Ajatukseni on siis löytää tänä kesänä tyttöjen uusiin vaatetarpeisiin ensi sijassa kotimaisia vaatteita. Ensimmäisen ei-oo-tarjolla kokemuksen koin tosin heti päätöstä seuranneena päivänä tarvitessani nelivuotiaalle futiskerhoon jalkapallosukkia. Ei sillä, en muuta olettanutkaan siinä aikataulussa ja erikoisemman vaatteen kohdalla.

 

Mutta onnistumisiakin - katsokaas vain, meillä on ihan meidän pastelliseen värimaailmaan sopivat pipot! Tarettiin vaihtaa ne neulepipojen tilalle vasta ihan hetki sitten, ja tässä säässä niille saattaa tulla käyttöaikaakin ilmeisesti juhannukseen :D ennen ensi syksyä. Söpöjen, klassisen kauniiden pipojen valmistaja on Soma Original, siuntiolainen kahden naisen perustama yritys. Vahvasti esteettisyyteen käytännöllisyyden rinnalla painottava yritys, ainakin verkkokaupan tuotevalikoimasta päätellen. Löysin heidät itseasiassa jo alkuvuonna Facebookin yhteisöstä, johon joku linkkasi kuvan piposta ja kaulahuivista ja kiinnitin huomiota nimenomaan pelkistetyn kauniisiin väreihin ja tyyliin.

 

Käyttökokemukset ovat olleet tosi myönteisiä. Neulos on vahvaa ja pipo pysyy jämptisti päässä molemmilla lapsilla huolimatta erimuotoisesta päästä. Tytötkin pitävät pipoistaan niitä vuorotellen vaihtaen, eivätkä oikein osaa päättää, kumpi väri olisi kauniimpi. Syksyä varten aion hankkia lapsille tähän settiin samansävyiset kaulahuivit, joita heiltä myöskin saa. Kesäksi huomasin tulleen myös ihana roosat lippapipot rusetilla. Juuri sellaisilla sopivan tyylikkäillä, eikä yliampuvilla. Jee. Ei jäädä ainakaan lakittomiksi helteiden saapuessakaan.

 

Gugguu! Tällä viikolla tehtiin tyttöjen kanssa kolmisin reissu kummitytön perheen luokse Ouluun. Tytöt saivat valita itselleen useammista vaihtoehdoista vaatteet, ja päätyivät isosisko etunenässä ja pikkusisko tapansa mukaan tarkoin seuraten Gugguun frillamekkoon. Pikkusisko haki ylleen vielä samaan aikaan ostetut housutkin "äiti, nämä on myös mun." Nämä hankin tytöille siis Lapsimessuilta, jossa oikeastaan vasta ensimmäistä kertaa tutustuin tarkemmin siihen, että mikä se Gugguu nyt onkaan.

 

Mekot ovat tosi kauniit ja pysyvät siistinä pesunkin jälkeen. Kuten meinaan lasten kanssa arvata saattaa, ei ennätetty vielä lentokentältä koneeseen saakka, kun mekolla oli jo broilertahra. Malliltaan mekko soveltuisi ilmeisesti ihan parhaiten pitkälle lapselle, sillä meidän tytöillä vyötärölle jää jonkin verran poimuja.

 

Gugguu nousi Lapsimessuilla yhdeksi mun suosikeistani, joten heitäkin jään takuulla seuraamaan.

 

Etsintä siis jatkuu. Tosi mahtavaa muuten, miten paljon vinkkasitte mulle viime kirjoituksen yhteydessä niin täällä kuin Facebookin puolellakin erilaisia kotimaisia merkkejä. Kiitos paljon. Tunnustan, niistä lähes jokainen oli ennalta vieras. Tämä avaa kyllä silmiä ja saa taas näkemään sen, että osataanhan me vahvasti Suomessakin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu