Muistatko, kun kerroin, että pidän erilaisista kokeiluista? Että innostun jostakin ajatuksesta ja seuraavassa hetkessä teen sata lasissa jo suunnitelman siitä, miten sen voisin toteuttaa. Innostujatyyppinä ideoita putkahtelee ja jotkut niistä jäävät mieleen niin pitkäksi ajaksi, että niihin ennättää tarttuakin ;)

 

Ai mitä ajattelin kokeilla seuraavaksi? Siis sen lisäksi, että kevään tullen Sports Tracker alkaa laskea viikoittaisia kävelykilometrejä ja sokerittomampi elämä soveltuisi takuuvarmasti suklaalle persolle äidillekin ;)

 

Olen jo jonkin aikaa kypsytellyt ajatusta siitä, että haluaisin kokeilla, löytäisinkö lapsille vaatteet ensisijassa suomalaisten lastenvaatevalmistajien valikoimista tietyn ajan. Että jos tarvitsisi ostaa vaikkapa uudet leggingsit tai etsiä trikoopaita tai juhlamekko, googlailisin ensisijassa kotimaisia merkkejä vaikkapa parin kuukauden ajan. Pienten ja isompien valmistajien kautta löydetyt suomalaiset lastenvaatteet olisivat joka tapauksessa osoitus siitä, että meilläkin osataan monipuolisesti.

Kotimaiset lastenvaatteet eivät ole olleet ollenkaan mun vahvinta aluettani, tai ymmärtämisaluetta ylipäätään. Olen tykästynyt muutamiin ulkomaisiin, söpön pastellisiin lastenvaatemerkkeihin ja klassisen kauniisiin vaatteisiin. Tyylikkyyteen, helppoon yhdisteltävyyteen, laatuun ja toimivuuteen. Koska näillä valmistajilla on ollut aina helposti saatavilla isot mallistot tuttuja vaatteita, joiden laadun tiedän, kokomitoitukset tunnen ja osaan tilata helposti nettikaupoista ilman tarvetta palautuksille, en ole oikeastaan edes tutustunut muihin. Saatan toki hankkia vaatteita kauniita löytäessäni muutoinkin, mutta en ole ollut sellainen uusien tuulien etsijä. En tyttöjen vaatteissa, enkä omissani. 

 

Tunnustan, etten ole myöskään luottanut siihen, että suomalaisilta lastenvaatevalmistajilta löytyisi omaan makuuni sopivia kuoseja. En ole retroilija, eikä sydämeni sykähdy kirkuvista kukista vieri vieressä miljoonin eri sävyin - ja sellaiseksi olen monet kotimaiset valmistajat mieltänyt tähän saakka. Sitä tottuu ja rutinoituu, kun löytää sen kivaksi osoittautuvan - näin vaatteissakin. En ole siis etsinytkään muuta. Toisaalta arvostan paljon yrittäjyyttä ja käsityötä - sitä, että on mahdollisuus niin halutessaan löytää yksilöllisempiä ratkaisuja. Lapsimessut saivat silmäni avautumaan, sillä hei, niitä kauniita kuoseja olikin tarjolla paljon. Hempeitä sävyjä ja vaikkapa kuviollisempia trikoita, joista voisi saada kauniin kokonaisuuden yksivärisellä yläosalla. Paitoja, pipoja, mekkojakin. Jopa juhlamekkoja ja ulkovaatteita.

Meillä on Metsolan Pupu Tupuna-kuosit ja pipot sekä Reimaa ulkovaatekaapit täpötäynnä. Tyttöjen vauva-aikana saatiin erityisen paljon Tuttaa kuusikymppisten tuomina, muistutti ilmeisesti heidän omien lastensa lapsuudesta. Nokian Hai-kumpparit ovat olleet tykättyjä ja Ruskovilla on talvien ehdoton ykkönen.

 

Mutta mikä Gugguu tai Blaa? Vimma ja jotkut letit? Papu, Soma, Napikas, Verson Puoti ja Taimi, Omin, Kauneve, Höö, Paapii, Mainio, Melli Ecodesign, Verso, Aarrekid, Roo... Paljon merkkejä nopealla googlauksella, joista oikeastaan mikään ei ole sanonut mulle yhtään mitään. Tai no, ei sano kyllä edelleenkään, mutta aion tutustua. Lapsimessuilta poimin mukaan erityisesti Blaan ihania vaatteita mekosta leggingseihin, Gugguun frillamekkoja (joita näytti hamstraavan turvamiesten vartioidessa kasseihinsa moni muukin!) ja Papun leggingsit. Ihastuin pienen toimittajan, Samettisydämen klassisen romanttiseen valikoimaan ja uuden lastenvaatevalmistaja, Kaiko Clothingin mekkoon, jonka julkistamista olin seurannut Facebookissa jo useat viikot ennen messuja.

Mutta tiedättekös, että on meillä tekemistäkin kauniiden kotimaisten vaatteiden esille saamisessa. Siinä, että sen kauniin pellavamekon löytää joku muukin kuin saman kylän äiti, joka kuulee ompelijasta lapsen päiväkodin kautta tai että suloisen sävyisiä pipoja saa hankittua muualtakin kuin kesämarkkinoilta. Siis olettaen, että valmistaja toivoisi tuotteelleen enemmän näkyvyyttä ja suurempia markkinoita.

 

Mun pyyntöni on, että vinkkaisitte mulle kotimaisia lastenvaatevalmistajia. Erityisesti niitä, joilla on jonkinlaista nettikauppatoimintaa missä päin Suomea tahansa. Kertokaa, mistä olette löytäneet oman lempparimerkkinne tai mitä uutta merkkiä seuraatte kiinnostuksella. Minkä lastenvaatemerkin valikoimista etsitte kevätjuhlamekkoa tai kesälomavaatteita? Tai löydättekö kotimaisista vaatteista ylipäätään suosikkeja? Mä olen ihan noviisi.

 

Kuten silti sanottu - aion kokeilla läpi kesän, onnistuisinko ensi sijassa löytämään kauniita lastenvaatteita kotimaisten valmistajien valikoimista. Hihkun myös täällä blogissa onnistumisistani -  niiden kohdalle osuessa. Ekaksi on luvassa mekon etsiminen kummipojan ylioppilasjuhliin, mustat leggingsit esikoisen tanssikoulun kevätjuhlaesitykseen ja lämpimän kerraston hankkiminen esikoisen ja kummiensa vaeltamiseen ja laavuyöpymiseen. Wish me luck.

Teehetkien kotia voit seurata myös Facebookissa sekä ajankohtaisine, lähes päivittäisine kuvatarinoineen Instagramissa

Kommentit (7)

Vierailija
4/7 | 

Hannen tekosia vaatteet saa tilata facebookin kautta omien mieltymystensä mukaisesti.

sandditch
5/7 | 

Näin Raumalaisena suosin paikallista Hellapuuta. Heiltä saa ainakin Facebookin kautta tilattua kivijalkapuodin lisäksi.

Vierailija
6/7 | 

Sampsukan vaatteet ovat meidän perheen lemppareita. Laadukkaat trikookankaat ovat tosi kestäviä käytössä ja joustavuuden ainoa huono puoli on valinnan vaikeus. Kaikki verkkokaupan kankaat ovat valittavissa vaatteisiin!!! Ja niissä kankaissahan löytyy myös vähän jokaiseen makuun. Oma suosikki on Seepranorsu-trikoo turkoosina... vaikka se vähän retrohenkinen ehkä onkin.

Vierailija
7/7 | 

Kotimaisia vaatevalmistajia jos etsii, niin harvassa ovat. Sitten taas jos etsii kotimaisia vaatevalmistuttajia (Vimma, Papu, Gugguu, Reima, Metsola) niin niitä kyllä löytyy.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu