Esikoisen ystävän äidiltä tullut viesti lasten leikkihetken jälkeen pysäytti: ”Kiitos että A sai tulla meille, oli tosi hauskaa.”

 

Kotiin oli juuri palannut tyttö, jolla oli niin hurjan paljon kerrottavaa leikkihetkestä ystävänsä luona, ettei hän malttanut pysyä paikoillaan. Hän pomppi ja touhusi innoissaan kertoen samalla lähes hengästyneenä siitä, miten he olivat juosseet kilpaa ulkona, piirtäneet vierekkäin ja jutelleet. Miten ystävän kertoma asia oli naurattanut ja kuinka monta kertaa oli halannut. ”Äiti, tosi monesti halattiin ja mä nostin ilmaankin.”

 

Ilo loisti lapsen silmistä kauas. Hänen olemuksensa huokui hyvää mieltä ja onnellisuutta. Sitä, että hän oli pidetty ja hyväksytty juuri itsenään. Miten valtavan tärkeää se kokemus on jo pienelle ihmiselle – tai erityisesti oikeastaan hänelle, kun taitoa suodattaa tunnetiloja ei ole vielä samassa määrin kuin meillä aikuisilla.

 

Vanhempana koen lasten keskinäisistä leikkihetkistä kiitollisuutta. Minun tyttöni solmii omia, itselleen tärkeitä ihmissuhteita. Niitä omannäköisiään sellaisten lasten kanssa, joiden seurassa hän viihtyy. Hän saa ystäviä ja oppii vuorovaikutustaitoja, etsii ja löytää paikkaansa tässä maailmassa kokeillen omia siipiään.

 

”Kiitos, että sai tulla meille” oli silti viesti, joka havahdutti. Se kertoi, että ystävä oli odottanut ystäväänsä. Sanaan ”sai” sisältyi myös luottamus siitä, että vanhempi luottaa oman lapsensa toisen aikuisen huomaan. Päiväkotipolkujen erottua pienten ystävyys voi yhä jatkua ja kasvaa päiväkodin ulkopuolella.

 

Pieniä, mutta merkityksellisiä sanavalintoja. Pitkälle kantavia tekoja.

 

Miten sinä huomioit sitä, että lapsellasi on mahdollisuus leikkitapaamisiin omien ystäviensä kanssa?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram