Huomasit varmaan, että jouluna ilahduttavimpia olivat itsetehdyt muistamiset? Huolella piirretyt ja askarrellut kortit, lapsen valmistama lankatonttu tai kuusenkoriste, anopin saaristolaisleipä tai ystävän tekemä suklaakakku. Se ajateltu ja persoonallinen.

 

Voisiko samalla idealla muistaa helmikuussa ystävää? Pienellä itsetehdyllä.

 

Aika on rajallista ja priorisoitavaa. Näitä helppoja, mutta kauniita sydämiä ehtii kuitenkin virkata monta jo tunnissa ja ystävänpäivään on vielä kuukausi. Pari joulua sitten tein näitä lähemmäs sata joulukuusen oksille, sillä ihastuin niiden helppouteen ja nopeaan toteutukseen. 

 

Ne sopivat myös kauniisti kattaukseen, liimattavaksi kortteihin tai lähetettäväksi postin mukana yksittäisinä tervehdyksinä.

 

Niinä hetkinä, kun lapset nukkuvat päiväunia tai tuhisevat yöuniaan, on toisinaan rentouttavaa istahtaa sohvannurkkaan mukaansa tempaavan kirjan tai virkkuukoukun ja lankakerän kanssa. Unohtaa ne puhtaat asiat tiskikoneessa, jotka pitäisi nostaa takaisin astiakaappiin ja viitata kintaalla kodinhoitohuoneen puhtaan pyykin pinoille, jotka kutsuvat käärimään. Sulkea korvat villakoirien kuiskinnalta. Ottaa hetki itselle, vaikka olisikin sata ja yksi kotityötä tehtävänä.


Ohjeen löydät Kodin Kuvalehdestä ja tämän postauksen lopusta. 

 

Ohje: (vinkkinä Novitalta silmukkaohje aloittelijalle)
1.KRS: Tee langasta aloituslenkki ja virkkaa siihen 12 ks, kiristä lenkki ja sulje renkaaksi 1 ps:lla 1. ks:aan.

2.KRS: 7 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 p seuraavaan ks:aan, 2 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 pp (= pitkä- eli kaksoispylväs), 3 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 pp, 2 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 p, 7 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 ps, siirry 1 ps:lla viimeiseen ks:aan.

3.KRS: 1 kjs, 1 puoli-p 7-kjs-kaareen, virkkaa sitten samaan kaareen 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 pp + 1 kjs + 1 kp3 (= korkea p, jossa on 3 lk) + 1 kjs + 1 kp3 + 1 kjs + 1 pp + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs, virkkaa sitten 2-kjs-kaareen 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs, virkkaa 3-kjs-kaareen 1 p + 1 kjs + 1 pp + 3 kjs (= alakärki) + 1 pp + 1 kjs + 1 p + 1 kjs, seuraavaan 2-kjs-kaareen 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs ja 7-kjskaareen 2x (1 p + 1 kjs) + 1 pp + 1 kjs + 1 kp3 + 1 kjs + 1 kp3 + 1 kjs + 1 pp + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 puoli-p + 1 kjs, sulje krs 1 ps:lla ps:aan.

4.KRS: Virkkaa seuraavaan 1-kjs-kaareen (ennen puolipylvästä) 1 ks, sitten jokaiseen 1-kjs-kaareen 2 ks, alakulman 3-kjskaareen tulee 2 ks + 3 kjs + 2 ks. Virkkaa lopussa puoli-p:n jälkeen 1 ks 1-kjs-kaareen ja sulje krs 1 ps:lla ps:aan. Virkkaa ketjusilmukoita niin pitkäksi lenkiksi kuin haluat.

Viimeistely: Höyrytä työ kevyesti np:lta.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram