Viimeiset kuukaudet koko Suomi puhui joulusta.

 

Lelukuvastot tipahtelivat jo lokakuussa postiluukuista saaden koko perheen miettimään, mitä kukin perheen lapsista toivoisi joulupakettiinsa. Vanhemmat miettivät tarjottavia ja valmistivat hyvissä ajoin pakastimeen pikkuleipiä, kakkuja ja suolaisia herkkuja, etsivät reseptejä ja makustelivat niitä suussaan.

 

Haettiin joulukuusi, etsittiin varaston takahyllyiltä edellisvuonna pakatut joulukoristeet. Huumaannuttiin hyasintin tuoksusta ja ihasteltiin joulutähteä. Lämmitettiin ämpäritolkulla glögiä.

 

Ja sitten - joulu oli yhtäkkiä ohi. Kuukausien odotus ja valmistelu. Punainen päivä kalenterissa ohitettu, arkeen palattu. Kuusi nököttää vielä hetken olohuoneessa kauniisti koristeltuna, sekin hiljalleen varisten. Kynttilät riisutaan varoen sen oksilta, tähti ja pallot pakataan laatikoihin. Kyntteliköt ja paperitähdet sytytetään ensin yhä harvemmin, sitten ehkä irrotetaan pistokekin ennen kuin ne siirtyvät kokonaan pois. Lähes kokonaiseksi vuodeksi. Pitkäksi ajaksi siis. Viimeistään nuutinpäivänä, tämän viikon perjantaina, tapaavat perinteikkäimmätkin riisua joulukuusensa.

 

Onneksi voi varmasti luottaa siihen, että joulu on taas tämän vuoden lopussa. Aikanaan. Omanlaisenaan, vuoden 2017 joulun kaltaisena.

 

Silti - se mitä jään joulusta ja joulun ajasta kaipaamaan pitkälle kevääseen saakka on valo ja lämmin tunnelma. Sitä, että ikkunoilla on kynttilöitä ja valaisevia somisteita, se, ettei koti ole sysimusta öisinkään. Sitä, että koti huokuu lämmintä tunnelmaa, kutsuu luokseen.

 

Siksipä me teimme kimaltavan valotaulun, canvastaululle rakennetun tähtitaivaan. Tai no, tytöt toivoivat sinne myös muutamia prinsessakruunuja mukaan, lapsen tyylillä. Levitimme canvaspohjalle liimaa ja erilaisia hopeisen ja valkoisen sävyisiä kimallehileitä. Niiden kuivuttua teimme taulupohjaan pieniä reikiä, jotta pienten, paristoilla toimivien valosarjojen valot oli helppo ujuttaa reiístä läpi. Illan pimeydessä ihastelemme tätä, se tuo juuri sopivan valon suurempaankin tilaan. Kuvat eivät tosin tee tälle millään tavoin oikeutta, mutta tulipa näyttävä.

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista - klikkaa itsesi mukaan - ja moninaisin arjen kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram