Joulun odotus. Sytytettiin reilu viikko sitten valot ulkokuuseen. Ripustettiin samalla vaivihkaa yhteen ikkunaan jouluvalo. Tosin siihen ikkunalle, johon ei näe suoraan päätieltä. Jotenkin tuntui, että jouluinnostusta pitää vielä hillitä ja piilotella salassa. 

Mitä ne naapuritkin miettivät jouluvaloista marraskuun alussa, huomasin pohtivani. Tiedättekö vähän korvat punottaen ja katsetta alempana pitäen. Matalalla profiililla. Sitä paitsi eivät ne naapurit mitään pohdi, ysikymppisiä molemmin puolin kotia ja jouluvalot heillä ikkunassa läpi vuoden, juhannuksenakin.

 

Tänään palattiin kotiin viikon reissulta auringosta, Atlantin keskeltä lämpimästä. Sieltä, missä tarvittiin aurinkolasit, aurinkohattu ja aurinkovoide vahvoilla suojakertoimilla jo ennen aamuysin aamupalaa. Pimeys iski myöhäisillan lennolla saapuvia vastaan rajusti. Märkänä rättinä. Että täällä onkin marraskuussa ankeaa sään puolesta.

 

Kuulkaas ihmiset, tänään joulun odotus saa alkaa meillä ihan virallisestikin. Näkyvästi. Viidestoista marraskuuta.

 

Sytytin keskiyöllä kotiin tullessamme paperitähden ikkunaan siksi aikaa, että juotiin iltatee puolison kanssa lasten nukahdettua. Nostin joulukirjat olohuoneen pöydälle huomista haaveilua varten ja listasin asiat, jotka haluan tehdä "joulunodotusasioina." Ei viikonloppuna eikä lähiviikkoina, vaan huomenna. Piparkakkuja nautittuna glögin kera ja ehkä niitä joulutorttujakin, joista en kyllä erityisesti pidä, mutta joita kuuluu joka joulu leipoa edes kerran. Ripustetaan jouluvalot paikoilleen ikkunoihin ja otetaan esiin joulusadut kuten jouluaattona elokuvana nähtävän nostalgisen Lumiukon kirjaversio.  

 

Valoa ja tunnelmaa, kutkuttavaa odotusta tulevasta. Sitähän joulun odotus tähän marraskuiseen koleuteen ja pimeyteen tuo. Valoa kuukausiin, joina ei aamulla herätessä tiedä, onko yö vai päivä. Miksi rämpiä tässä pimeydessä, kun mielikin tahtoo tehdä toisin? 

 

Tervetuloa ystävät, meillä saatte lähiviikkoina teen rinnalla glögiä. 

 

- - - - 

Muistathan muuten osallistua kahden korujoulukalenterin arvontaan? Arvonta päättyy tämän viikon sunnuntaina 19.marraskuuta ja ohjeet löydät täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram