...se hetki voisi olla tämä ilta. 

Kaksi saparopäistä, suihkunraikasta lasta iltapalalla pyjamissaan. Yhdessä he lauloivat heleällä lapsenäänellään "kolme varista" ja heiluttivat rytmikkäästi kättään kolme sormea pystyssä. Kahdesta variksesta yhteen, kunnes lopulta kaikki ovat lentäneet pois. 

 

"Uudestaan", he hihkuivat ja halusivat mukaan meidät vanhemmatkin. Illan hämärtyessä oli keittiössämme lukuisia variksia, yksi toisensa perästä lentämässä pois. Neljä hyväntuulista ja leveästi hymyilevää perheenjäsentä. Meidän perheemme, mun perhe. Kaikki se, mitä elämältä halusin. 

 

Pimeässä syysillassa he nukkuvat jo rauhallista untaan lämpimien peittojensa alla rakkaat nallet kainalossaan. Puoli laulukirjaa läpi kahlattuaan tuhisevat toivottavasti sikeästi aamuun saakka.

 

Onni on arjessa. Siinä, että osaa pysähtyä kesken astianpesukoneen täyttämisen ja istahtaa lasten seuraksi laulamaan. Unohtaa epävireiset soinnut ja laulaa mukana, heiluttaa kahta sormea. Siinä, että pysähtyy katsomaan omia rakkaita pidempään - näkee ilon ja hymyn, joka ulottuu silmiin saakka. Onnellisuuden, joka loistaa koko olemuksesta. Sen, että on hyvä olla juuri näin. Saparopäisenä uniasussaan, lämpimät sukat jalassaan ja laulukirja sylissä. Isosisko ja pikkusisko. Äiti ja isä. 

 

Onni asuu yksinkertaisuudessa. Ihan niissä kaikkein pienimmissä asioissa. Suunnittelemattomissa hetkissä, joihin tulee osata tarttua. Halauksissa ja pusuissa. Silityksessä ja sylityksessä. Siinä, että on toiselle tärkeä. Siinä, että juuri siinä eletyssä hetkessä ei ole kiire taaksepäin, eikä eteenpäin, vaan voi jäädä paikoilleen. 

 

Silivatiseilaa, sivatiseilaa, kaikki lensi takaisin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram