Tämä kevät on ollut erinomaista aikaa tutustua sisäleikkipuistoihin, varata lippuja lastenteattereihin ja nukketeattereihin tai istua vaikkapa kylpylän lämpimässä porealtaassa haaveilemassa kesän lämmöstä. Erinomaista ennen kaikkea siksi, etteivät nuo säät ole oikein houkutelleet riemusta kiljuen ulkoilemaan. Onneksi on yhä enemmän vaihtoehtoja mielekkäälle tekemiselle myös sisätiloissa - ja lapsiperheiden suunnattuun tarjontaan selvästi panostetaan.

 

Sisäleikkipuistot ovat muutoinkin meidän lasten suosiossa, sillä ne mahdollistavat sen touhukkaan, erilaisen reippailutuokion oikeastaan minä tahansa vuodenaikana. On mukavaa myös huomata, että viime vuosina niitä on noussut pitkin poikin Suomea runsaasti eri konsepteilla ja nykyisin yhä enemmän eri-ikäiset liikkujaryhmät huomioon ottaen. Se, että toimintamahdollisuuksia on kaiken ikäisille, mahdollistaa yhteisen ajan viettämisen esimerkiksi ystäväperheiden kanssa lasten ikäerosta huolimatta.

 

Me haluttiin viettää yhteinen päivä esikoisen kummitädin perheen kanssa ja lähdettiin yhdessä Kouvolan Tykkimäki Actionparkiin. Vauhdikasta sisäleikkipuistoilua ja ruokailu kiireettä - sunnuntai hyvässä seurassa - kuului suunnitelma. Juuri se toteutuikin, kesän ensimmäisellä irtojäätelöllä höystettynä.

Siisti, hyvin ylläpidetty, erinomaisessa kunnossa ja monipuolinen. Sitä ja paljon muutakin oli Tykkimäki Actionpark, joka tarjoaa valtavan, 2000m2 tilan erilaisine liikuntamahdollisuuksineen.

 

Sen lisäksi, että tarjolla on ne perinteisemmät pienillekin lapsille sopivat pallomeret ja kiipeilytalot, pääsee Tykkimäki Actionparkissa alle kouluikäisten kanssa myös esimerkiksi keppihevostelemaan, kiitämään köysiradalla ja uppoutumaan jättimäisten rakennuspalikoiden pariin. Eikä leikkiminen katso ikää, kun seura on sopivaa. Seuranamme oli näet ystäväperheen 9- ja 12-vuotiaat pojat, jotka hekin sukelsivat hyvillä mielin pallomereen meidän 2- ja 4-vuotiaiden tyttöjen kanssa.

 

Viime vuoden lokakuussa, 2016, avatussa konseptissa toimivaa on se, että pienten lasten rinnalla puistossa on oikeasti tekemistä kaiken ikäisille. Myös lasten kanssa viihtyville vanhemmille.

 

Puistossa on valtava vaahtomuoviallas, jonne useampien metrien korkeudesta aina vain tason korkeutta nostaen pudottautuivat niin neiti neljävee kuin yhdeksänvuotias kaverinsakin. Porukan vanhin, 12vee, teki samaiseen vaahtomuovimereen voltteja trampoliinilta hyppien. "Mä haluan myös", hihkui kaksivuotiaamme, mutta hän pääsi vielä tällä kerralla sen sijaan kiipeilemään parkour-alueella ja hyppimään riemunkiljahdusten saattelemana ponnarit ponksuen trampoliineilla.

 

Jalkapallon tarkkuuspelin jälkeen helottivat posket aikuisillakin ja toki oli kokeiltava niin pingistä, korista kuin jääkiekkoakin. Syntyperäisenä vimpeliläisenä, aikoinaan hyvin fanaattisena pesisfanina, KPL:n syöttölauta ja mailat herättivät erikoisen kilpailuvietin ja sieluni silmin näin jo itseni kotipesän takana pesistä seuraamassa. Actionparkissa on nostettu taitavasti ja ylpeydellä esiin oman alueen urheiluseurat. Ja minigolf, johon mä loin ystäväperheen miehen kanssa pelatessa ihan omat säännöt. Voitonkiilto silmissä saatoin jopa muokata niitä kesken pelin. Hyväntuulisten naurujen ja leveiden hymyjen peli, niin parasta.

 

Arvostan sitä, että lapsiperheisiin taaperoista nuoriin ja erilaisiin elämyksiin panostetaan. Sitä, että lapsia ja nuoria halutaan rohkaista liikkumaan erilaisen temppuilunkin kautta. Sisäleikkipuistoissa, kuten Actionparkissa, hujahtaa helposti useita tunteja ilman, että tulee edes vilkaisseeksi kelloa. Omassa lapsuudessani näitä ei vielä ollut ja ilmeisesti siksi nyt lähes nelikymppisenä viihdyn reippaiden temppuilujen lomassa kaikkien lapsuusvuosienkin edestä :D Oikein onnistunut päivä siis.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram