Kun "Minusta tuli äiti"-blogin Henna haastoi meidät kanssabloggaajat yhteiseen joulukalenteriin tekemään kanssaan joka päivä jotakin hyvää, taisi liikutuksen kyynel nousta silmään lähes jokaisella. Vaikka maailmassa on paljon välinpitämättömyyttä ja tarpeetonta selänkääntämistä, on ihanaa, että viimeistään joulun aikana niin monilla herää halu auttaa vieraampaakin, ojentaa käsi ja ilahduttaa.

 

Eräs asioista, jonka me toteutamme jälleen tänä vuonna, on kukkien vieminen vanhainkodin vanhuksille. Viime vuonna hankimme useampia kauniita jouluasetelmia, jotka vein läheiseen vanhainkotiin. Kerroin osaston hoitajille, että toivoisin heidän jakavan kukat vanhuksille, jotka joulun aikaan eivät todennäköisesti saa kukkia tai joulumuistamisia kauempana asuvilta omaisiltaan. Tai joilla omaisia tai muutoin läheisiä ei yksinkertaisesti ole. Liikuttuneilta hoitajilta kuulin, että heitä täysin yksinäisiä on paljon. Ihan liian paljon.

 

Havahduin ideaan oikeastaan silloin, kun huomasin, etten itse voi enää viedä jouluista kukkaa omille isovanhemmilleni. Muistikirjasta, johon vuodesta toiseen merkitsemme antamamme joulumuistamiset, jäi vuosi toisensa perään pois isovanhempiemme nimiä. He olivat vuoden aikana lähteneet taivaan enkelikuoroon. Yksi toisensa perään. Omista isovanhemmistani elää enää äitini äiti ja hänkin toisella puolella Suomea. Onneksi siellä muun sukuni lähellä, jossa hänen pöytänsä taatusti täyttyy tuoksuvista joulukukista.

 

Mukaan olin liittänyt kortin, jossa kerroin oman tarinani isovanhemmistani ja liitin mukaan lämpimät joulun toivotukset. Se, kuka minä itseasiassa olin, ei tullut ilmi missään vaiheessa. Hoitajille tai vanhuksillekaan. Tärkeintähän oli ja on se, että mummo tai vaari pakettia avatessaan, joulukukkaa ikkunalaudalla ihastellessaan, tuntee hetken olevansa jonkun ajatuksissa. Erityisesti joulun alla, joka on läheisten ja yhdessäolon aikaa.

 

Huomenna aamuyhdeksältä aukeaa joulukalenterimme kahdeksas luukku Sesse ja poika-blogissa.

Koko joulukalenterimme löytyy siis "Kun minusta tuli äiti"-blogista ja sieltä pääsee seuraamaan, millaisia ovat meidän hyvät tekomme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram