Joulun alla huomaa helposti kirjoittavansa yhä uudelleen listaa hoidettavista ja valmisteltavista asioista. Ne laatikot porkkanasta bataattiin ja lantusta punajuureen ja joululeivonnaiset ystävien paketteihin ja kotiin tarjottavaksi, aikaa joulusiivoukselle, viimeisten lahjojen hankkiminen. Joulusta pitävälle jokainen asioita, jotka innostavat, mutta samalla ottavat ajallisesti siivun jos toisenkin päivästä. Sitä paitsi joulun alla järjestetään mahtavan monta erilaista joulutapahtumaa kaikenikäisille teatterista ja musiikkiesityksistä ulkotapahtumiin ja ystäväperheet kutsuvat pikkujouluihin ja glögeille.

 

Kaiken tapahtumarikkauden keskellä ainakin meidän tytöt toivovat silti ne päivittäiset askarteluhetkensä. He kiipeävät omille tuoleilleen askartelupöydän ääreen ja ilmaisevat hyvin selkeästi, että siivoamisen tai leipomisen saa hetkeksi laittaa tauolle.

Vauhdikkaampina päivinä helpottaa, jos taskussa on ideoita ripeämpään yhteiseen puuhaan. Sellaiseen, josta saa näyttävän ja valmiin vain muutamissa minuuteissa, mutta jossa lapsi pääsee kuitenkin itse tekemään. Jouluiset käsi- ja jalanjälkiaskartelut ovat toimineet meidän perheessä sellaisina.

 

Aikaa jää helposti parille pupulle tai koirallekin, joista lapsen piirrosten viimeisteleminä tulee joka kerta yhtä sympaattisia. Moninaisia ideoita toteutuksiin löytyy myös aiemmasta postauksestani.

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu