”Mä haluan ne punaiset karvasaappaat”, on kuopus hihkunut jokaisen uloslähdön yhteydessä siitä lähtien, kun ensimmäisenä kunnon pakkaspäivänä otettiin huopatossut esiin. Prikulleen samanlaiset muuten kuin oman lapsuuteni nostalgiset tossut.

Se, että päiväkodin oman ryhmän aikuisella on myös Lahtisen punaiset huopikkaat ”ne on kyllä paljon isommat, kun se mun aikuinenkin on mua paljon isompi” on lisännyt innostusta entisestään.

 

Huopatossut. Niin parasta. Niin voi sanoa tässä materialismipaljoudessa enää vain harvasta. Huopatossuista voi. Tyttöjen jalat ovat aina lämpimät, askel kevyt ja pukeminen vaivatonta lapselle itsellekin. Täydelliset pakkaskengät. 

Kerroin vuosi sitten pyrkiväni löytämään kotimaisia lastenvaatteita ja -asusteita tyttöjen käyttöön. Näistä helmistä olen kertonut blogissani hiljakseen matkan varrella. 

 

Tätä viikonloppua ollaan vietetty täällä Himoksen paukkupakkasessa. Siksi tänään on palattava tähän kotimaisten lastenvaatteiden postaussarjaan mainiten huopikkaat. Ne ovat näet mahdollistaneet niin lumileikit kuin pidemmätkin kävelyretket mökkikylässä ja rinteiden tuntumassa. 

 

Aamupäivällä lähdettiin rinteeseen reilun kahdenkymmenen asteen pakkasessa, ja illan hämärtyessä pakkanen kipusi jälleen siten, että poskia kipristi pulkalla viilettäessä. Ei pakkanen ole juuri meidän vauhtia hidastanut, on vain tarjonnut hyvän syyn käydä välillä lämpimällä kaakaolla rinnekahvilassa.

Sää vaatii juuri nyt ulkoilijalta paljon ja vaikka yritämmekin pukeutua kuten Metsäemokin kerrospukeutumisesta vinkkaa, silti sormia palelee ja kauluria saa korjata poskien suojaamiseksi. Toisenlaisenkin takin olisi voinut valita, untuvaisemman.

 

Muutenkin etenkin pienemmät lapset seisoskelevat ulkona paljon paikoillaan toisten leikkejä tai luontoa seuraten. Toisinaan on pakkasaamuina jänskättänyt lähettää lapset päiväkotiin, kun jo kotipihassa tietää, että heidän varpaitaan palelee helposti. Muistuttelen kyllä, että ottakaahan sitten tarvittaessa villasukat korista ja silti huomaan pakkaslukemien kohotessa miettiväni, että onhan kenkä ylipäätään riittävän iso, jotta sukat mahtuvat mutristumatta.

 

Goretexeja lapsilta löytyy useammat, Vikingeistä Superfiteihin. Ne toimivat hyvin nollakelissä tai vähän suojasään puolella. Näinä pakkaspäivinä niissä viilenevät jalat nopeasti. Siksi kenkävalinta on jokaisen aamun kysymys. 

Huopatossusäässä huoli varpaiden lämpimänä pysymisestä onneksi unohtuu. Huopikkaat pitävät jalat lämpiminä paukkupakkasellakin, silloin kun muut kengät ovat hyytyneet jo aikoja sitten. Niin täälläkin tänä viikonloppuna. Vielä kun joku keksisi, miten lumi tarttuisi niihin vähemmän. 

- - -

Muita kotimaisia valintoja lapsiperheessämme olen pohtinut:

Kotimaiset lastenvaatteet: VAI-KOn asusteet herättävät vastuullisuuteen

Lämpimänä kuralätäköissä - Kotimaisilla vaatteilla lasten unelmia 
Nokian Hai-jalkineet ja TamSilkin väliasut

Kotimaisia lastenvaatteita vilpoisiin syyspäiviinkin - neuleita kesämekkojen sijaan
Linnonmaa / Ecobaby

Kotimaisten lastenvaatteiden laadukkuus yllättää - muutakin kuin yläasteen käsityötuntien opit käytössä
YO ZEN ja Melli EcoDesign

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa2: Kyllähän meillä osataankin! + etsinnässä syysvaatteet
Poutapukimo, Second  Chance, kotimaiset lastenvaatteet kokoava Lastenvaatekarnevaali ja ajatuksia löydettävyydestä

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa1: Ei kirvestä kaivoon ainakaan vielä.
Soma Original, Gugguu

Kokeilijan arkea - Vinkkaa suosikkisi kotimaisista lastenvaatevalmistajista

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu