Ne sormien lävitse soljuvat helmet, jotka nostin valoa vasten yhä uudelleen. Pienen lapsen silmin ne näyttivät erityisen arvokkailta, ainutlaatuisen kauniilta. Olivathan ne sitä - mummoni pujottelemat kirkkaat kristallihelmet, jotka hän oli tehnyt itselleen eläkeläisten kylpyläreissulla. Samat helmet poimin tutusta korulaatikosta kerta toisensa perään, vuosi vuodelta.

 

Olen aina tuntenut viehätystä helmiin. Niiden valtavaan väriskaalaan, hohtoon ja kirkkauteen sekä moninaisuuteen sisustus- ja askartelumateriaalina. Saman näen meidän tytöissä, jotka voivat viettää pitkiä aikoja helmien parissa lajitellen, tutkien ja ihastellen niitä.

 

Helmet ovat askartelumateriaalina helppo ja takuuvarma. Korumaiseen tapaan voit pujotella kaula- ja rannekoruja tai vaikka liimata lisäelementteinä maalauksiin, koota enkeleitä ja kuten tällä kertaa - erilaisia ornamentteja. Pienet, esimerkiksi joulukuuseen ripustettavat koristeet eivät vaadi laajaa helmivalikoimaa, sillä koristeet voivat olla yksilöllisiä ja kuhunkin menee vain muutama kymmenen helmeä. Sitä paitsi toteutus on nopea, näitä ehtii tehdä illassa vaikka koko joulukuusellisen.

 

Pujottelin nämä rautalankaan, jotta koristeisiin saa kätevästi muodon. Ripustuslenkkikin tulee samanaikaisesti, vaikka sen voisi tehdä aavistuksen tyylikkäämmin pienillä helmillä myös.

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram