Kimaltavia juhlamekkoja ja kauniisti letitettyjä hiuksia, kutkuttavaa jännitystä pieneltä päivänsankarilta ja isosiskolta vieraiden soittaessa ovikelloa, odotusta siitä, milloin kukakin kaveri tulee leikkimään ja pienen lapsen vilpitöntä ihmetystä siitä, miten monta juhlijaa kotiin on tullut samaan aikaan.

 

Meillä juhlittiin viikonloppuna kuopuksen kaksivuotissyntymäpäiviä. Neiti on päästä varpaisiin Frozen-fani, hihkuu jokaisen Elsa ja Anna-kuvan perään ja kerää puhtaiden vaatteiden pinosta jopa siskonsa Frozen-vaatteet ”minun oma.” Niinpä oli luontevaa, että juhlat olivat Frozen-teemaiset, turkoosia, vaaleansinistä ja huurteista - meidän perheen juhlajärjestelyjen tyyliin hyvinkin teemoitettua kaikilta osin. Pidän paljon juhlien järjestelystä ja suunnittelusta, nautin ideoinnista ja toteutuksesta, viimeistelystä. Ollaan molemmat, minä ja puolisoni, visuaalisia ihmisiä ja siksi juhlissakin kiehtova haaste on koettaa löytää harmonia ja tasapaino kotiin ja kattaukseen.

 

Kotiin kutsuttu läheisten joukko oli suuri. Meille ystävät ovat tärkeitä ja ovat läsnä jokapäiväisessä arjessamme. Siksi olemme alusta saakka juhlineet lasten juhlia kastejuhlista syntymäpäiviin paitsi lähisuvun ja kummien, myös muiden läheisten ystävien kanssa. Koemme, että ne, jotka ovat lähellä meitä aikuisia, näkyvät myös lastemme arjessa. Toki jonkin verran ollaan kutsuja kohdennettu siten, että riippuen onko kyse kuopuksen vai esikoisen juhlista, kutsumme lapsiperhekavereista ennen kaikkea juhlitun lapsen ikäkavereita.

 

Olihan se lauantaina hieno tunne, kun reilu 40 vierasta lauloi Erinille ”Paljon onnea vaan” ja sen jälkeen kaksikielisen perheemme kodissa raikui ”Ha den äran i dag.” Meidän pieni, rakas kaksivuotiaamme <3 Kiitos ystävät ja läheiset ihanat, kun olitte luonamme. Arvostamme sitä valtavasti.

 

 

Synttärikakkua (kiitos Kakkukuningatar) ja herkkuja, teetä ja kahvia – ilahduttavan iloinen puheensorina jokaisessa pöydässä. Juhlissa, joihin kutsutaan paljon ystäväperheitä, jotka eivät suoranaisesti ole tekemisissä toinen toistensa kanssa, on aina aluksi pieni jännite-elementti sen suhteen, löytävätkö kaikki keskustelukaverin kahvipöydässä tai muutoin juhlien aikana. Tosin – aika harva lapsiperhe ennättää omien edestakaisin viipottavien lastensa kanssa edes miettiä mitään syvällisiä keskusteluja ;)

 

 

Koska kyseessä olivat lastenjuhlat, halusimme myös panostaa siihen, että lapsilla on tekemistä. Muutakin kuin istua nätisti kahvia juovien vanhempiensa vieressä. Alakerran askartelutilassa muiden leikkien lomassa lapset saivat tehdä koruja tai avaimenperiä, ottaa Frozen-tatuointeja ja värittää puuvärein Annoja ja Elsoja.

 

 

Vieraskirja toteutui näissä juhlissa huurteisen metsän puuna, johon jokainen vieras sai liimata lumitähtensä. Meillä on molemmilla lapsilla synttärijuhlia varten omat albumit, joihin kootaan paitsi otos juhlien valokuvista, myös erilaista vieraskirjaa. En oikein näet ymmärrä sitä ”raapusta nimesi tähän toisen nimen alle”-ideaa. Siksipä joskus on askarreltu leppäkerttuja, kirjoitettu pieniä kylpyankkakortteja, liimattu pöllöjä puunoksille tai painettu sormenjälkiä puuhun. Ikuistettu oma läsnäolo juhlissa erilaisen merkityksellisellä tavalla.

 

 

Vasta omien lasten myötä olen muuten alkanut kiinnittää huomiota lasten askartelemiin kortteihin. Siihen, miten huolella niitä on mietitty ja kotona lahjaa paketoitaessa askarreltu, kiinnitetty tarroja ja piirretty kukkasia. Siihen, miten liikuttavan suloisesti niihin kirjoitetaan horjuvin keppikirjaimin onnittelut ja oma nimi. Ne pysäyttävät aina ja jäävät sydäntä sykähdyttävimpinä talteen.

 

Nämä juhlat olivat ensimmäiset uudessa kodissamme. Järjestellessä sitä huomasi pohtivansa useamman kerran, että mihinkäs sitä laitetaan kahvitarjoilu ja miten sijoitetaan pöydät – vanhassa kodissa kaikki sujui jo totutulla rutiinilla. Onneksi me päästään taas kohta harjoittelemaan uudelleen, sillä lokakuun lopussa odottavat jo nelivuotisjuhlat. Mitä todennäköisimmin prinsessoin ja prinssein.

 

 

Tiivistetysti muutama hyväksi koettu vinkki juhlajärjestelyihin:

• Huomioi juhlien ajankohdassa juhlien aloitusaika; onko juhlavierailijoissa paljon päiväunia nukkuvia ja milloin syödäänkään päivällistä. Lapsiperheissä harvoin vaikkapa juhlat klo 13 on toimiva juttu.
• Muista myös ajankohta suhteessa tarjottaviin, pelkät kahvijuhlat makeilla herkuilla tuskin onnistuvat klo 16.
• Mieti etukäteen, tuleeko kahvi- tai tarjoilupöydän lähelle pullonkaulaa - etenkin, jos vieraita on paljon. Pienet vaahtosammuttimen kokoiset lapset ja kuumat kahvikupit ovat aina hankala yhdistelmä, jos kulku ei ole avoin.
• Tilaa tarvittaessa osa leivonnaisista. Vaikka rakastaisit leipomista, useimmat tarjottavista täytyy valmistaa juuri ennen juhlia. Parempi pyytää osin apua ammattilaisilta kuin kiristellä kaksi päivää hermoja.
• Pyydä apua keittiöön etenkin suurempien vierasmäärien kanssa. On kiva, jos joku vilkaisee, että uutta kahvia on jatkuvasti keittymässä ja muitakin tarjottavia esillä riittävästi. Lisäkahvinkeitin ja termari sekä lasten juhlissa söpön väriset kertakäyttöastiat ovat aika toimiva juttu.
• Vaikka pienet lapset olisivat miten hyvin käyttäytyviä, he harvoin jaksavat istua rauhassa pitkiä aikoja. Tunteja ainakaan. Ideoi heille kohdennettua tekemistä – leikkejä, kirjoja, temppuja, ongintaa, askartelua ja piirtämistä. Mutta piilota kuulakärkikynät ja tussit ;)
• Jos haluat muistoja – kuten haluat – pyydä jotakin kuvaamaan edes pari tärkeintä hetkeä tai yksityiskohtaa. Kakkukynttilöiden puhaltaminen, tarjottavat, lasten leikit. Itse harvemmin juhlien järjestäjänä ehtii tai muistaa keskittyä kuvaamiseen pidemmäksi ajaksi.
• Nauti, pysähdy, katso ympärillesi. Tärkeimmät ihmiset ovat läsnä. Mikä mahtava hetki.

-

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista  https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram