Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Tuisa, Saltair

Kun on terve, unohtaa sen, miltä tuntuu olla kipeä. Unohtaa ne jatkuvat yöheräilyt – omat ja lasten – ja sen, miten yön pimeinä tunteina kelloa katsoessa on lähes varma, ettei aamu tule ikinä. Vaikka tuleehan se, joka kerta kuten aiemminkin. 

Tämä loppuvuosi on uhkaavasti osoittamassa piirteitä siitä, että pöpörintama tavoittaa meitä ja lasten ystäväpiirejä. Tuttavaperheissä yskitään, aivastellaan ja kuljetaan nenät punaisina ja valuvina. Meillä pestään käsiä ja pidetään peukut pystyssä, ettei vielä sairastuta. Ei vielä kaverisynttäri- ja teatteriviikonlopuksi, eikä seuraavan viikon ystävävierailuille. 

 

Viime keväänä lasten sairastaessa meillä pöhötti makuuhuoneessa useita öitä suolalaite. Sen lähtökohtana on helpottaa hengitystä esimerkiksi allergioista kärsivillä, mutta olin lukenut myös sen eduista flunssaisille. 

Edellisenä talvena ryvettiin niin syvällä influenssan kourissa, että olin valmis testaamaan ihan kaiken – mieluiten lääkkeettömän näin lapsiperheessä. Saltairin maahantuoja, Tuisa, tarjosikin mahdollisuutta laitteen kokeiluun ja meillä töhötti makuuhuoneessa hiljaisesti huriseva laite useitakin öitä peräkkäin. 

Laite itsessään on helppokäyttöinen. Sen sisälle, pieneen läpinäkyvään säiliöön laitetaan vettä ja mukana tulevaa vuorisuolaa (jonka voi myöhemmin korvata kristallisuolalla). Piuha pistorasiaan ja pienellä vihreällä valolla varustettu laite sijoitetaan lähelle sänkyä – ja eikun parempi unia kohti nukkumatin matkassa.

Lähtökohta ovat huoneilmaan vapautuvat hengitettävät suolahiukkaset, joiden sanotaan suosittujen suolahuoneiden tavoin tunkeutuvan keuhkoihin poistaen limaa, vähentävän tulehduksia ja kosteuttavan hengitysteitä. 

Pidemmän ajan käyttökokemusta meillä ei vielä ole, vaan laite on ollut käytössä lähinnä flunssa-ajankohtina. Näiltä ajanjaksoilta kokemus on ollut myönteinen, vaikkakin laitetta suosittelevat monet allergia- ja astmayhdistykset pidempinäkin ajanjaksoina. 

 

Hieman varauksellisuutta tosin säilyttäisin. 
Meillä laite näet valutti vettä useamman kerran. Siksi laite kannattaakin sijoittaa heti paikalle, jossa sitä aikoo käyttää, sillä vesisäiliö vaikuttaa olevan vuotamiselle melko altis. Tässä apua saa ennakoinnista.

Samoin huomattiin, että laitetta käytettäessä käyttötila kannattaa rajata. Se, että silminnäkymättömät suolakiteet leviäisivät kevyellä ilmavirralla satoihin neliöihin, ei tuo konkreettista hyötyä. 

 

Laite on nostettu kesän jälkeen jo kaapin perukoilta helpolle tarttumisetäisyydelle pöpöarmeijan marssiessa päiväkoteja ja julkisia tiloja kohti. Vaikka osa vaikutuksesta voi olla psykologista, huomaan pienten lasten vanhempana niitä keinoja, joilla voi lääkkeettömästi vaikuttaa lasten hyvinvointiin. Suolaterapia olkoon yksi niistä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu