Jos etsit alkaneelta viikonlopulta joulutunnelmaa ja pysähtymistä ajattomuuteen, Porvoo tarjoaa vaikuttavia kokemuksia läpi viikonlopun. 

Joulumarkkinoiden superviikonloppuna, 9.-10.12 on yksi Suomen tunnelmallisimmista joulutapahtumista, Taidetehtaan joulumarkkinat. Voit löytää itsellesi kauniita käsitöitä ja taidetta tai maistuvia herkkuja mitä erilaisemmilta valmistajilta; maailman mauista itse kasvatettuun ja valmistettuun lähiruokaan. Leipää, hilloja, kalaa ja glögiä, lahjoja ja koristeita. 

Vanhan kaupungin idyllissä, Raatihuoneen torin kojuissa pääset tutustumaan Porvoon joulumarkkinoihin. 

Palokunnantalolla, Vanhan Porvoon portilla, järjestetään Wanhan ajan joulumarkkinat ja lämminhenkisiltä Annan joulumarkkinoiltakin keskustasta löytyy 80 myyjän tuotteita joulutunnelmaa luomaan. Vaikket kokisi tarvitsevasi mitään, voit pysähtyä hetken nauttimaan glögistä ja joulutortusta. 

Mukulakivikaduilla, pienillä kujilla ranta-aittojen kupeessa vanhassa Porvoossa kävellessäsi voit hetkeksi unohtaa kiireen ja istahtaa herkullisen leivoksen ääreen johonkin lukuisista kahviloista. PetriS Chocolate Roomissa vanhan Porvoon tunnelmallisella kadulla, on kaupungin parhaat leivonnaiset ja Paahtimossa, vanhassa tiilimakasiinissa joen rannalla levollinen vastapaahdetun kahvin tai virvokkeiden nauttimispaikka kynttilän valossa hirsien suojassa. 

Tee- ja kahvihuone Helmi kutsuu astumaan sisään jo pelkän sisustuksensa vuoksi ja tarjoaa Runebergintorttuja ympäri vuoden.

Jos mielesi tekee pysähtyä herkutteluhetkelle keskustan tuntumassa, Annan markkinoiden liepeillä, kannattaa mieleen painaa esimerkiksi Rongo tai Café Cabriole, jotka molemmat sijaitsevat torin kulmilla. 

Viime vuosina Porvoosta on tullut myös yksi maan parhaista laadukkaiden ravintoloiden kaupungeista, joten lounaan tai päivällisen voi nauttia paitsi historiallisissa puu- tai kivitaloissa, joiden tarina ulottuu 1700-luvulle saakka, myös nykyaikaisissa modernimpaan makuun tyylitellyissä ravintoloissa. Zum Beispiel, Bistro Gustaf, Gabriel 1763, Bistro Sinne, Meat District ja kotiruokamainen, erityisesti lapsiperheille toimiva Hanna Maria sekä lukuisat muut ravintolat ja kahvilat avaavat ovensa herkuttelijoille koko päiväksi. 

Odotan viikonloppua paljon. Nautin Taidetehtaan tuoksuista ja leipäpussin rapinasta, ihastelen toinen toistaan taidokkaampia käsitöitä ja etsin yksilöllisiä joululahjalöytöjä. Hankin kotiin glögin, jonka äärellä voin illan hämärissä selata joulukirjoja.

 

Pysähdyn tänään lauantaina perheen ja huomenna sunnuntaina ystävien kanssa kahvilaan. Tilaan Runebergintortun, lämmitän käsiä höyryävää teekuppia vasten ja katson ihmisiä, jotka kukin tahollaan valmistautuvat joulutunnelmaan. Tunnen ylpeyttä tästä mielettömän kauniista kotikaupungista. 

Ps. Pari tutustumisen arvoista kohdetta joulumarkkinoiden lomassa juuri tälle viikonlopulle.

Näsin Kartanossa, vain sillan päässä vanhasta kaupungista on Jukka Rintalan näyttely "Juhlan kimallus" 21.12 saakka. Tänään lauantaina 9.12 paikalla on myös taiteilija Rintala itse. 

Runebergin kodissa on joulun alla sunnuntaisin mahdollisuus tutustua kansallisrunoilijaan ja siihen, miten hän perheensä kanssa asui.  Molemmat kohteet kiinnostavat myös lapsia. 

- - 

Teehetkien koti-blogin takaa löytyy lähes nelikymppinen Marika. Äiti 3v ja 5v tytöille ja vaimo sielunkumppanille. Teetä ja joulua rakastava askartelija ja aktiivisesta tekemisestä pitävä ennakkoluuloton tutustuja. Ikuinen maailmanparantaja, joka uskoo, että pienilläkin teoilla on merkitystä. Opintovapaalla asiantuntijatyöstään alkuvuoteen saakka, jolloin edessä on tasapainottelu työn ja perheen yhdistämisessä. 

Liitythän mukaan seuraamaan arkeamme Facebookissa tai kuvatarinoin Instagramissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu