Syksy tuo mukanaan muutoksen. Esikoinen aloittaa eskaripolkunsa, jonka seurauksena hän vaihtaa päiväkotia. Tutusta ja rakkaaksi tulleesta lähikoulun yhteyteen, hyvältä tuntuvaan onneksi uudenkin osalta.

Vuosien päivittäisiin ystävyyssuhteisiin tulee satunnaisuus. Läheisistä päiväkotikavereista entisiksi päiväkotikavereiksi. 

Lähdettiin muuttuvaa arkea karkuun päiväkotikaverin ja hänen äitinsä kanssa. Ei totuutta kieltämään, mutta osoittamaan, että tehdään toisin - etsitään keinot olla yhdessä muutoksesta huolimatta. 

Tallinna osoittautui reissukohteena erinomaiseksi: ajatuksellisesti vähän erilaista ja tavoitettavuudeltaan lähellä, vain vaivattoman laivamatkan päässä. Oma elämyksensä lapsille on jo laivareissukin, sillä siinä missä me aikuisina tuskaillaan tax freen tönimistä ja laivaan siirtymiskäytävän matkalaukkutungosta, lapset näkevät pelkän laivan mahdollisuuksineen. 

Siinä missä aikuiset miettivät siirtymisen sujuvuutta ja tekevät järkipäätöksiä matka-ajan suhteen, tuntuvat lapset toivovan reilusti aikaa laivaan tutustumiseen ja leikkipaikoissa oleiluun. Vielä paria jälkkärikarkkia buffasta ja yhtä bingoa leikkipaikassa. 

Majoitusvalintana Tallink Spa&Conference oli onnistunut, sillä siinä yhdistyvät nukkumisen mukavuus, runsas aamupala ja reilunkokoinen kylpyläosasto monine altaineen.

Lapsia ajatellen mukavuuspisteet menivät erityisesti nimenomaan alakerran allasosastolle porealtaista ulkoaltaaseen. Mun viisivuotias matkakaverini rohkaistui ottamaan harovat ensimetrit ilman kellukkeisiin turvautumista ja pärski sukelteluharjoituksissaan. Siisteissä vain joitakin vuosia vanhoissa hotellihuoneissakin tuli uni rauhallisesti mereltä saapuvia risteilyaluksia katsoen. 

Sijainnin puolesta Tallink Spa&Conference on vastapäätä terminaalia, käytännössä hotelleista lähin. Reippaan kävelyn - tai vaivattoman, edullisen taksikyydin - päähän jäävät Tallinnan vanha kaupunki ja Viru-hotellin alue Kaubamajan aarteineen. Taksimatka Rocca Al Maren ostoskeskukseen ja sen tuntumassa sijaitsevaan Tallinn Zoohonkin taisi viedä vain vartin.

Kaksi ponnaripäätä tutkivatkin kylki kyljessä ostoskeskuksen myymälöissä lastenvaatteita pinkkiyttä ja kimalteisuutta ihastellen ja intoilivat lukuisissa lelukaupoissa silmät loistaen. 

Tallinn Zoossa - joka on muuten Tallinnassa vierailevalle lapsiperheelle ehdottomasti suositeltava vierailukohde - ihastuttivat erityisesti toisistaan huolehtivat apinat ja jääkarhut, joiden valtavan voiman näkee massiivisten panssarilasienkin läpi.

Eläintarhan alue itsessään on valtavan iso, joten nähtävää riittää koko päivälle. Ihan helteisimpiä päiviä välttäisin paitsi porottavan auringon väsyttäessä vierailijat myös eläimet, jotka kömpivät lepäämään omiin suojiinsa vierailijoiden katseiden tavoittamattomiin.

Tallinna oli vaivattomasti järjestyvä elämys. Ennen kaikkea se oli paikka kahden pienen tytön ystävyydelle. He istuivat hotellihuoneen ikkunalaudalla syömässä iltapalaa ja jutellen omia juttujaan heleillä lapsenäänillään. 

Kulkivat liukuportaissa samoilla askelmilla ja hississä kilvan samaa nappia painaen. Kuin siskokset.

Kotimatkalla, jo Suomeen palattuamme, he istuivat bussissa käytävä välissään kurkottaen käsiään toisiaan kohti toinen toistensa käsiin tarttuen ja istuivat ratikassa kylki kyljessä samalla istuimella.  

Tankkasivat läheisyyttä kuin tietäen tulevan. 

- - - 

Jos Tallinnan eläintarha ei ole vielä tuttu, lue meidän kokemuksiamme:
Tallinn Zoo - Jääkarhujen ja norsujen koti vain risteilymatkan päässä Tallinnassa 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram