Kirjoitukset avainsanalla syntymäpäivät

Prinsessajuhlat? Syntymäpäiväsankari kruunuineen ja mekkoineen? Lähes jokaisen pienen tytön unelma.

 

Haluaisitko kimaltavat foliopallot lapsesi tai lapsenlapsesi juhlia koristamaan? Säihkyvän kruunun strassikivineen kakun päälle ja sen jälkeen vaikkapa hyllyn päälle lastenhuonetta somistamaan? Tarvitsetteko juhlarekvisiittana Frozen-ilmapalloja, pinkkiä serpentiiniä tai pillejä? Sujauttaisitko mahdolliset kaverimuistamiset tai muut herkut vieraille pieniin prinsessapusseihin? Mukaan saat jo muutamia sormuksia kaverilahjoja varten.

 

Ai niin, ja toki pieni prinsessa ilahtuu siitä, että saa itse ripustaa kaulaansa strassikorun, pujottaa sormiinsa pinkit sormukset kuten ihka-aidoilla satujen prinsessoilla ja asettaa kutreilleen kruunun. Tai askarrella oman uuden. Meillä vietettiin viime syksynä prinsessasynttäreitä, joiden osalta osa rekvisiitasta jäi yli ja osa saapui postitse liian myöhään juhlapäivää ajatellen. Koska seuraavilla synttäreillä on toivottu ainakin kuopuksen osalta Ti-Ti Nallea ja esikoisenkin toiveet ovat hyvin toisenlaisia, meille nämä ovat tarpeettomia.

 

Tiedän, että takuulla jossakin muussakin kodissa joku pieni tyttö toivoo lähikuukausina omia prinsessasynttäreitä, joten arvon nämä juhlatarvikkeet eteenpäin. Lupaan jopa postittaa perille – sinulle, tuttavallesi, kummitytöllesi vai vaikkapa lapsenlapsellesi täällä Suomen rajojen sisäpuolella. Ja ei, tätä ei tue mikään taho, eikä tässä ole hitustakaan kaupallisuutta. Kyse on tälläkin kertaa (kuten aiempien Frozen-juhlatuotteiden arvonnassa) vilpittömästä ilahduttamisen halusta – ja siitä, että tuo kassillinen tulla tupsahtaa esiin joka siivouksen yhteydessä. Katso siis ohjeet osallistumiseen postauksen lopusta.

Prinsessajuhlat mahdollistavat myös hurjan paljon helppoja, kivoja askarteluja samaan teemaan liittyen.

 

Esimerkiksi taikasauvat on helppo askarrella jäätelötikuista ja koristella helmillä, napeilla, tarroilla tai strassikoristeilla kuten me tehtiin. Maaginen peili valmistuu joko vaneripohjasta tai sitten vieläkin kätevämmin vahvasta pahvista, jonka voi maalata haluamallaan sävyllä. Avaimenperät valmistuvat nopeasti askarteluliikkeissä myytävistä silkki- ja helmimassoista, jotka kuivuvat itsekseen (saa niin Sinellistä, Sinooperista kuin vaikka Tigeristakin).

 

Jos teiltä löytyy yhä tarpeettomina lojumassa jouluvaloja, niistä voi tehdä sädehtivän taulun prinsessajuhliin (ohje täällä).

Voit osallistua arvontaan klikkaamalla itsesi Teehetkien koti-blogin Facebook-sivulle ja kommentoimalla siellä tätä päivitystä kertoen, mikä on sinun mielestäsi lapsiperheessä paras syntymäpäiväjuhlien tarjottava. Ideoita näet tarvitaan, juhlia näiden kahden pienen tytön kanssa on vielä paljon. Aikaa arvontaan osallistumiselle on toukokuu.

 

Mielellään saat toki jäädä seuraamaan muita touhujamme jatkossakin, lapsiperhearkea kahden pienen tytön kanssa. Tässä vaiheessa toivotan kuitenkin hurjasti onnea arvontaan - ja kiitän, että vapautat arvontavoitolla kaappitilaa.

 

Ps. Seuraava arvonta ihanalla My Little Pony-teemalla on tulossa kesäkuun puolivälissä blogini täyttäessä yhden vuoden. Pysyhän seuraamassa <3

- - - -

Teehetkien koti-blogi löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Silloin kun minun äiti leipoi lapsuudessani, hän leipoi usein myös meidän naapurille. Se tuntui hyvältä. Nyt monen kymmenen vuoden jälkeen vuorostaan minulle leivotaan, teidän pienet lapset tuovat minulle leivonnaisia.” liikuttui naapurin mummo kyyneliin kotiovellaan, kun lähdimme hänen 90-vuotissyntymäpäiviltään.

 

Kuten kerroin aiemmin, me saatiin kutsu naapurin mummon ysikymppisille. Hänen, jonka puutarhasta olisi viime talvena voinut kerätä upeista vanhoista omenapuista täysperävaunullisen omppuja – useat kerrathan hän kävi pyytämässä meitä keräämään. Hänen, joka on toivonut tyttöjä leikkimään omalle pihalleen. Hänen, jolle me ollaan joitakin kertoja viety leivonnaisia samalla, kun ollaan leivottu herkkuja itsellekin.

 

Jo hänen kotioveaan avatessamme selvisi, että meitä oli odotettu. Paljon ja oikeastaan kai koko päivä. Hänellähän oli ollut kahvipannu kuumana puolelta päivin saakka ja vieraita näytti tasaisesti hänen luonaan käyvänkin. Me odotettiin miehen kotiutumista, että päästiin juhlimaan koko perheenä. Istuttiin muiden vieraiden joukossa jutellen ja kuultiin tarinoita naapurustosta ja meidän kodin historiaa. Saatiin kurkistuksia ihmisiin, jotka ovat kopistelleet tämän saman kodin lattioita ja eläneet arkeaan näiden seinien sisäpuolella.

 

Hän halusi erityisesti huomioida pienet vieraansa, meidän tytöt. Etsi kaappien kätköistä lelut, joilla hänen lapsensa ja lapsenlapsensa olivat leikkineet vuosikymmeniä sitten. Huolehti, että he saavat oman pihan omenoista valmistettua omenamehua ja muistavat varmasti hakea pöydästä tarjottavaa. Kotiin lähdön hetkellä hän ojensi tytöille muistamiset kauniisiin lahjakasseihin pakattuina. Olin vaikuttunut. Me oltiin vieraista kaikkien vieraimmat, ja silti sen hetken tietyssä määrin jalustalle nostettuna. Uusina naapureina. Tervetulleeksi toivotettuina. Se tuntui mukavalta. Naapuruudelta parhaimmillaan.

 

Se, että hänen äitinsä leipoi naapureilleen ja nyt hän saa lähes sadan vuoden kuluttua leivonnaisia naapureiltaan, sulki ympyrän. Se kertoo samalla mukavalla tavalla siitä, että naapuriapu kantaa ja ilahduttaa aikakaudesta riippumatta. Pula-aikana 1900-luvun alkupuolella ja vuonna 2017. Ehkä juuri naapuriavun vilpittömyyden ja odottamattomuuden takia nousee myös niin arvostetuksi.

 

Kun sinä leivot seuraavan kerran, olisiko lähelläsi joku, joka ilahtuisi pussillisesta tuoreita sämpylöitä tai rasiallisesta keksejä, palasesta kuivakakkua iltakahvin kanssa nautittavaksi? Kenen ovikelloa voisit soittaa tai oveen koputtaa?

- - -
Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Haluaisitko koristaa lapsesi synttärikakun Elsa-vohvelilla tai reunustaa kauniilla, syötävällä reunanauhalla, jossa on kuvia sisaruksista ja lumiukkokaveri-Olofista? Tarjota Anna ja Elsa-muffinsseja? Päällystää kakun sinisellä sokerimassalla, jota löytyy useampia paketteja? Voisit piilottaa mahdolliset kaverilahjat näppäriin pahvirasioihin, joista riittänee isollekin kaveriseurueelle. Mukaan saat jo valmiiksi muutamia kivoja kaverilahjoja kuten pussukoita sekä toki juhlatunnelmaan ison kasan erilaisia teemavärin ilmapalloja.

 

Ai niin – ihan pop! Pakettiisi voin pakata myös useita Frozen-folioilmapalloja. Niitä, joita markkinamiehet vapun aikaan myyvät toreilla heliumtäytteisinä kiskurihintaan, mutta jotka voi itse myös täyttää puhaltamalla (ujuta sisään pilli) ja joko ripustaa johonkin roikkumaan tavallisten ilmapallojen tapaan tai jättää iloisesti leikittäväksi.

 

Meillä vietettiin kaksivuotiaan toiveesta turkoosin ja sinisen sävyissä kimaltavia Frozen-synttäreitä viime syksynä. Väkerrettiin valmistellessa kutsukortteja tyllimekoin, koottiin lumiukkopusseja vaahtokarkkivatsoineen, nenineen ja raajoineen sekä liimailtiin uusia etikettejä sulaneen jään pulloihin. Toivotettiin tervetulleeksi kimaltavat taikasauvat, lumihiutaleet ja Arendellin linna asukkaineen, tarjottiin Kristoffin jääkuutioita ja sulaneita Olofeita. Toteutuneista juhlistamme voit lukea enemmän täältä.

 

Kyllä, kuten tuolloinkin jo mainitsin, olen teemajuhlatyyppi päästä varpaisiin. Pidän juhlavalmisteluista ja nautin yksityiskohdista. Näiden osalta tuppaa kuitenkin poikkeuksetta käymään niin, että kertaalleen juhlittu teema on sitten todellakin juhlittu. Viikkojen suunnittelun ja valmistelujen jälkeen ei tee enää mieli valmistaa uusia saman tyyppisiä leivonnaisia tai somistaa kotia vastaavin koristein. Kuopuksen valtaisasta fanituksesta huolimatta meidän Frozen-kakkumme on nyt pitkälti nähty. Ainakin tältä erää.

 

Siksipä nyt, kun sopivasti kodin suursiivouksen aikaan Teehetkien koti-blogin Facebook-sivulla rikkoutui 400 tykkääjän raja, annan meillä käyttämättä jääneet ja siten siis upouudet sekä osin postihämminkien vuoksi myöhässä saapuneet Frozen-aarteet eteenpäin seuraavalle juhlijalle. Lupaan jopa postittaa perille – sinulle, tuttavallesi, kummitytöllesi vai vaikkapa lapsenlapsellesi täällä Suomen rajojen sisäpuolella. Ja ei, tätä ei tue mikään taho, eikä tässä ole hitustakaan kaupallisuutta. Disneykin on jo onnistunut Frozenista tekemään pienten ihmisten keskuudessa siinä määrin hypetetyn, ettei sekään tarvitse lisänostetta. Kyse on vilpittömästä ilahduttamisen halusta – ja siitä, että tuo kassillinen tulla tupsahtaa joka siivouksen yhteydessä jostakin kaapista.

 

Koska uskon hyväntekeväisyyteen ja auttamiseen, siihen, että pienilläkin asioilla on merkitystä ja meistä jokaisella mahdollisuus tehdä maailmasta hitusen verran parempi, voit myös osallistua ehdottaen kohdetta, jonne Frozen-juhlatarvikkeita mielestäsi eniten tarvittaisiin.

 

Voit osallistua arvontaan klikkaamalla itsesi Teehetkien koti-blogin Facebook-sivulle ja kommentoimalla siellä tätä päivitystä tammikuun aikana. Mielellään saat toki jäädä seuraamaan muita touhujamme jatkossakin, lapsiperhearkea kahden pienen tytön kanssa. Tässä vaiheessa toivotan kuitenkin hurjasti onnea arvontaan - ja kiitän kaappitilan vapauttamisesta.

 

Ai niin, ja mikäli teillä joskus järjestetään Frozen-juhlat tai tartutte teemaan muussa yhteydessä, ohessa Pinterestin idearikkaasta maailmasta koottu ideakooste askarteluista, joita meillä ei tällä kertaa pystytty toteuttamaan, mutta joista innostuin.

Kommentit (3)

Vierailija
3/3 | 

Olisi ihana saada erottaa tytön kakku veljen kakusta. Meillä vietetään kahdet juhlat samaan aikaan ja kumpinin haluaa Frozen juhlat. Ja jos koristeista jää, voisi järjestää tulevalle tytölle Frozen ristiäiset.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kimaltavia juhlamekkoja ja kauniisti letitettyjä hiuksia, kutkuttavaa jännitystä pieneltä päivänsankarilta ja isosiskolta vieraiden soittaessa ovikelloa, odotusta siitä, milloin kukakin kaveri tulee leikkimään ja pienen lapsen vilpitöntä ihmetystä siitä, miten monta juhlijaa kotiin on tullut samaan aikaan.

 

Meillä juhlittiin viikonloppuna kuopuksen kaksivuotissyntymäpäiviä. Neiti on päästä varpaisiin Frozen-fani, hihkuu jokaisen Elsa ja Anna-kuvan perään ja kerää puhtaiden vaatteiden pinosta jopa siskonsa Frozen-vaatteet ”minun oma.” Niinpä oli luontevaa, että juhlat olivat Frozen-teemaiset, turkoosia, vaaleansinistä ja huurteista - meidän perheen juhlajärjestelyjen tyyliin hyvinkin teemoitettua kaikilta osin. Pidän paljon juhlien järjestelystä ja suunnittelusta, nautin ideoinnista ja toteutuksesta, viimeistelystä. Ollaan molemmat, minä ja puolisoni, visuaalisia ihmisiä ja siksi juhlissakin kiehtova haaste on koettaa löytää harmonia ja tasapaino kotiin ja kattaukseen.

 

Kotiin kutsuttu läheisten joukko oli suuri. Meille ystävät ovat tärkeitä ja ovat läsnä jokapäiväisessä arjessamme. Siksi olemme alusta saakka juhlineet lasten juhlia kastejuhlista syntymäpäiviin paitsi lähisuvun ja kummien, myös muiden läheisten ystävien kanssa. Koemme, että ne, jotka ovat lähellä meitä aikuisia, näkyvät myös lastemme arjessa. Toki jonkin verran ollaan kutsuja kohdennettu siten, että riippuen onko kyse kuopuksen vai esikoisen juhlista, kutsumme lapsiperhekavereista ennen kaikkea juhlitun lapsen ikäkavereita.

 

Olihan se lauantaina hieno tunne, kun reilu 40 vierasta lauloi Erinille ”Paljon onnea vaan” ja sen jälkeen kaksikielisen perheemme kodissa raikui ”Ha den äran i dag.” Meidän pieni, rakas kaksivuotiaamme <3 Kiitos ystävät ja läheiset ihanat, kun olitte luonamme. Arvostamme sitä valtavasti.

 

 

Synttärikakkua (kiitos Kakkukuningatar) ja herkkuja, teetä ja kahvia – ilahduttavan iloinen puheensorina jokaisessa pöydässä. Juhlissa, joihin kutsutaan paljon ystäväperheitä, jotka eivät suoranaisesti ole tekemisissä toinen toistensa kanssa, on aina aluksi pieni jännite-elementti sen suhteen, löytävätkö kaikki keskustelukaverin kahvipöydässä tai muutoin juhlien aikana. Tosin – aika harva lapsiperhe ennättää omien edestakaisin viipottavien lastensa kanssa edes miettiä mitään syvällisiä keskusteluja ;)

 

 

Koska kyseessä olivat lastenjuhlat, halusimme myös panostaa siihen, että lapsilla on tekemistä. Muutakin kuin istua nätisti kahvia juovien vanhempiensa vieressä. Alakerran askartelutilassa muiden leikkien lomassa lapset saivat tehdä koruja tai avaimenperiä, ottaa Frozen-tatuointeja ja värittää puuvärein Annoja ja Elsoja.

 

 

Vieraskirja toteutui näissä juhlissa huurteisen metsän puuna, johon jokainen vieras sai liimata lumitähtensä. Meillä on molemmilla lapsilla synttärijuhlia varten omat albumit, joihin kootaan paitsi otos juhlien valokuvista, myös erilaista vieraskirjaa. En oikein näet ymmärrä sitä ”raapusta nimesi tähän toisen nimen alle”-ideaa. Siksipä joskus on askarreltu leppäkerttuja, kirjoitettu pieniä kylpyankkakortteja, liimattu pöllöjä puunoksille tai painettu sormenjälkiä puuhun. Ikuistettu oma läsnäolo juhlissa erilaisen merkityksellisellä tavalla.

 

 

Vasta omien lasten myötä olen muuten alkanut kiinnittää huomiota lasten askartelemiin kortteihin. Siihen, miten huolella niitä on mietitty ja kotona lahjaa paketoitaessa askarreltu, kiinnitetty tarroja ja piirretty kukkasia. Siihen, miten liikuttavan suloisesti niihin kirjoitetaan horjuvin keppikirjaimin onnittelut ja oma nimi. Ne pysäyttävät aina ja jäävät sydäntä sykähdyttävimpinä talteen.

 

Nämä juhlat olivat ensimmäiset uudessa kodissamme. Järjestellessä sitä huomasi pohtivansa useamman kerran, että mihinkäs sitä laitetaan kahvitarjoilu ja miten sijoitetaan pöydät – vanhassa kodissa kaikki sujui jo totutulla rutiinilla. Onneksi me päästään taas kohta harjoittelemaan uudelleen, sillä lokakuun lopussa odottavat jo nelivuotisjuhlat. Mitä todennäköisimmin prinsessoin ja prinssein.

 

 

Tiivistetysti muutama hyväksi koettu vinkki juhlajärjestelyihin:

• Huomioi juhlien ajankohdassa juhlien aloitusaika; onko juhlavierailijoissa paljon päiväunia nukkuvia ja milloin syödäänkään päivällistä. Lapsiperheissä harvoin vaikkapa juhlat klo 13 on toimiva juttu.
• Muista myös ajankohta suhteessa tarjottaviin, pelkät kahvijuhlat makeilla herkuilla tuskin onnistuvat klo 16.
• Mieti etukäteen, tuleeko kahvi- tai tarjoilupöydän lähelle pullonkaulaa - etenkin, jos vieraita on paljon. Pienet vaahtosammuttimen kokoiset lapset ja kuumat kahvikupit ovat aina hankala yhdistelmä, jos kulku ei ole avoin.
• Tilaa tarvittaessa osa leivonnaisista. Vaikka rakastaisit leipomista, useimmat tarjottavista täytyy valmistaa juuri ennen juhlia. Parempi pyytää osin apua ammattilaisilta kuin kiristellä kaksi päivää hermoja.
• Pyydä apua keittiöön etenkin suurempien vierasmäärien kanssa. On kiva, jos joku vilkaisee, että uutta kahvia on jatkuvasti keittymässä ja muitakin tarjottavia esillä riittävästi. Lisäkahvinkeitin ja termari sekä lasten juhlissa söpön väriset kertakäyttöastiat ovat aika toimiva juttu.
• Vaikka pienet lapset olisivat miten hyvin käyttäytyviä, he harvoin jaksavat istua rauhassa pitkiä aikoja. Tunteja ainakaan. Ideoi heille kohdennettua tekemistä – leikkejä, kirjoja, temppuja, ongintaa, askartelua ja piirtämistä. Mutta piilota kuulakärkikynät ja tussit ;)
• Jos haluat muistoja – kuten haluat – pyydä jotakin kuvaamaan edes pari tärkeintä hetkeä tai yksityiskohtaa. Kakkukynttilöiden puhaltaminen, tarjottavat, lasten leikit. Itse harvemmin juhlien järjestäjänä ehtii tai muistaa keskittyä kuvaamiseen pidemmäksi ajaksi.
• Nauti, pysähdy, katso ympärillesi. Tärkeimmät ihmiset ovat läsnä. Mikä mahtava hetki.

-

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista  https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu