Kirjoitukset avainsanalla sisustaminen

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

 

Leikkimökistä on tulossa yksi tyttöjen ja heidän ystäviensä suosikkipaikoista. Lasten oma maailma. Sympaattinen pieni koti, jossa voi tarjota keittiön parhaita herkkuja, niitä rakkaudella valmistettuja ja kattaa pöydän pienin söpöin astioin yhä uudelleen.

 

Toteutunut haave, juuri sitä leikkimökki on minulle, toivottavasti tytöillekin. Osin tyttömäinenkin ja vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsottava, mutta leikkimökki on yksi niistä asioista, joita jo lasten vauva-aikana toivoin jonakin päivänä lapsillani olevan.

Meillehän leikkimökki rakennettiin viime syksynä, muutettuamme tähän kotiin vuosi sitten keväällä. Sen sisustamista olen suunnitellut itseasiassa paljon pidempäänkin, sillä tuollaiseen pieneen mökkiin saa kivasti luotua levollisen tunnelman uutta ja vanhaa yhdistäen. Leikkimökissä ovat sulassa sovussa mun jo edesmenneen mummoni maalaamat maustepurkit, tyttöjen isän famon kahvipurkit ja eteisen seinältä aarteiksi poimitut saviruusut sekä mun lapsuuden epävireisen kukkopillini.

 

Tytöillä on leikkikeittiö, jossa he voivat kokata herkkuja kattaen ne viereiselle pöydälle tarjolle. Samalla pöydällä he muuten syövät kauniina päivinä ne ihkaoikeat lounaat, välipalat ja päivällisetkin. Ruoka maistuu ulkona aina paremmalta.

Lukunurkassa he saavat istahtaa satukirjojensa ja lehtiensä pariin leikkiensä lomasta, loikoilevat joko tyynykasassa tai istuskelevat mukavassa nojatuolissa. Jotenkin mä haaveilen hassulla tavalla siitä, että vietettäisiin leikkimökissä koko sadepäivä makoillen lämpimien peittojen alla ja kuunnellen sateenropinaa. Veikkaan, ettei se ois ihan niin tunnelmallista kuin nyt itselle vaikuttaa ja nurkkiin hiipivä kosteus saattaisi ajaa pikaisestikin evakkoon sisälle, mutta kokeillahan aina voi.

 

Leikkimökin sisustamisessa tutustuttiin Jollyroomin lastenhuonekalusteiden valikoimaan. Heidän sisustusmaailmansa on hyvin pitkälti meidän näköisemme - hempeitä sävyjä valkoisen rinnalla, klassista kauneutta ja sopivasti lapsen näkökulmasta leikillisyyttä. Tavoitteena oli löytää nojatuolin lisäksi säilytystarkoitukseen sopiva hylly, joka paitsi näyttäisi hyvältä, olisi ennen kaikkea sellainen, johon lapsetkin yltävät laittamaan tavarat takaisin niillä leikittyään. Olen uskaltautunut näet ajattelemaan, että leikkimökki olisi hyvä paikka harjoitella oman huoneen tavoin sitä siisteyttä ja tavaroiden paikoilleen laittamista leikkien loputtua.

 

Meistä jokainen toivoi lapsuudessaan seikkailuja ja omaa tilaa omille leikeille. Toivon, että leikkimökki on yksi paikka niille. Pienten lasten unelmille.

Leikkimökistämme olen kirjoittanut myös:
Leikkimökin sisustushaaveita - Lasten oma kesäkoti takapihalla
Vieläkö muistat lapsuudestasi...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö Jollyroomin kanssa

Kun kevät auringonsäteineen näyttää vihdoin saapuvan, mussa herää välitön uudistaja. Vaikka pitkän ja pimeän talven on ollut melkoinen kaamostila, löydän auringon paistaessa taas mielettömät määrät energiaa kaikenlaiseen touhuamiseen ja tekemiseen. Tiedät varmasti tunteen.

 

Nykyiseen - ja toivottavasti eläkevuosiin saakka pysyvään - kotiimme muutettiin hyvinkin tarkalleen vuosi sitten. Tämä on tuntunut alusta saakka paikalta, jossa meidän on hyvä olla perheenä ja jonne on ihana kutsua ystäviä ja muita läheisiä. Meidän kodiltamme.

 

Pidämme molemmat puolisoni kanssa sisustamisesta ja siitä lämmöstä ja harmoniasta, jota voi luoda kotiin erilaisin sisustusratkaisuin. Kuluneen vuoden aikana ollaan saatu koti pitkälti omanlaiseksemme. Tosin tyttöjen huoneista puuttuvat edelleen juuri ne oikeat hyllyt ja taulut seiniltä, mutta niiden osalta luotan aikaan. Vakuutan itselleni, että ne muutamat kauniit seinähyllyt ja meidän näköisemme taulut tulevat vastaan sitten aikanaan.

 

Tulevan kesän kutkuttava projekti on päästä sisustamaan leikkimökkiä, joka rakennettiin vasta alkusyksystä. Lämpimiä leikkimiskelejä oli silloin enää jokunen viikko, joten leikkikeittiö ja muut nopeammat sisustusratkaisut ennättivät olemaan paikoillaan vain hetken ennen vesisateita ja syksyllä hiipivää viileyttä.

 

Jo viime syksynä sovittiin, että leikkimökistä tulee kodikas tyttöjen oma valtakunta, jonne mentäessä jätetään kengät ulko-ovelle. Se vaatii toki pieniltä leikkijöiltä kavereineen vähän enemmän vaivaa, mutta mahdollistaa samalla pehmeät matot, satunurkkaukset huopineen ja tyynykasoineen sekä siistit paikat kotileikeille.

 

Leikkimökin toimivuutta on mietitty talven aikana paljon. Ennen kaikkea oikeastaan sitä, miten saada pieneen tilaan toimivia säilytysratkaisuja siten, että lapsikin pystyy niitä leikeissään hyödyntämään. Hyllynä päädyttiin lopulta Jollyroomin valikoimassa olevaan kauniiseen Alice&Foxin talonmuotoiseen kirjahyllyyn, joka ei nouse leikkimökissä liian korkealla, mutta johon mahtuu lapsen korkeudelle paljon tavaraa. Viime viikot hylly on ollut kuopuksen huoneessa ja olen kyllä tykännyt siitä paljon. Juuri sopiva kirjoille, peleille ja noissa erilaisissa säilytysrasioissa kaikelle pienelle sälälle, jota ainakin meidän tyttöjen huoneissa kutsutaan aarteiksi. Niiksi, joita äiti tai isä ei saa laittaa pois.

 

 

Leikkimökkiin tulee myös sellainen lepo- ja lukunurkkaus, jossa voi pysähtyä satukirjojen pariin tai vain makoilla ihmetellen elämää tai kuunnellen lintujen laulua, sateenropinaa tai tuulenhuminaa kuten viime syksynä. Melkoinen pino tyynyjä on parhaillaan tuulettumassa ulkona ja niiden viereltä paikkansa löytää söpöäkin söpömpi nojatuoli Cloudberry Castlen mallistosta. Pidän ajattomasta tyylistä, sellaisesta klassisen kauniista ja silti mukavan käytännöllisestä. Sellaisena tämä nojatuoli on lunastanut meillä paikkansa, mutta saa nyt siis lämpimien päivien myötä siirtyä esikoisen huoneesta leikkimökkiin. Lasten valtakuntaan. Hylly ja nojatuoli ovat siis Jollyroomilta, jossa on muutenkin kaunis valikoima lastenhuoneen sisustustuotteita

 

Leikkimökkiin vedetään sähköt pihatöiden yhteydessä kesäkuussa, joten vielä on etsinnässä ainakin kattolamppu. Sellainen, joka on kauneutensa lisäksi takuulla turvallinen tilassa, jossa on kuitenkin suurin osa vuodesta osin kosteaa. Onko teistä kenelläkään kokemuksia?

 

Keittiön lämpömittarissa on +13 astetta. Tulisikohan tämä kevät kaikkine mahdollisuuksineen vihdoin?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän perhe on jouluperhe, joka näyttäytyy ennen kaikkea viikkoina ja kuukausina ennen joulua. Nautimme jouluun valmistautumisesta ja siitä kaikesta kauniista ja elämyksellisestä, mikä liittyy joulun tunnelmaan ja lämminhenkisyyteen. Juomme glögiä illan hämärissä joululehtiä selaten, etsimme uusia kokeiltavia ruokareseptejä joulupöytään ja suunnittelemme joulukodin sisustusta.

 

Joulukuusi - se ensimmäinen - meille tuodaan jo neljä viikkoa ennen joulua, jolloin vietämme suomenruotsalaisten perinteen mukaan Lilla Julia. Pientä joulua. Kuten aiemmin kerroinkin, lapset saavat myös omat joulukuusensa silloin ja koristelemme ne pitkälti tyttöjen itse tekemin koristein.

 

Soodataikina on ollut meillä jo pitkään yksi suosikeista askartelu- ja sisustusjuttujen valmistamisessa. Siitä saa helposti kauniita, puhtaan valkoisia koristeita, joita voi niiden kuivuttua maalata ja koristella halutessaan monin tavoin.

 

Yksi ihana nosto erilaisten koristeiden joukosta ovat nämä lapsen sormenjäljistä tehdyt sydänkoristeet. Satiininauhaviimeistelyllä koristeista tulee söpösen suloisia.

 

Soodataikinasta näkee useampia variaatioita, joista toisissa käytetään maissitärkkelystä, toisissa perunajauhoja. Meidän tavallisimmin käyttämä helppo ohje on tämä:

 

Soodataikina

1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä

 

Mittaa ja laita kaikki ainesosat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes taikina alkaa paksuuntua. Taikinan ollessa kiinteää siirrä massa kulhoon. Peitä taikinakulho kostealla liinalla ja siirrä massa viileään.

Kun taikina on jäähtynyt, se on valmista muotoiltavaksi. Voit käsitellä soodataikinamassaa samoin kuin taikataikinaa. 

Koristeet onnistuvat parhaiten, kun jätät ne noin 0,5cm paksuiksi. Anna kuivua yön yli huoneenlämmössä tai paista 75 asteessa uunissa reilun tunnin. Kuivina ne koristaa ne vaikkapa maalaamalla tai esimerkiksi liimalla glittereitä tai muita koristeita.

 

Ps. Kuten huomasit, tämä on joulukalenterin luukku 10.päivältä. Se julkaistaan poikkeuksellisesti käyttäjän teknisen virheajattelun takia 11.päivä ja samaisesta syystä luukku 9 puuttuu kokonaan. Tämä on tätä jouluista yllätysten aikaa ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ajassa, jossa valokuvat talletetaan usein vain puhelimen tai kameran muistikortille, ja jokunen ladataan netin kuvagallerioihin, tuntuvat ihka-aidot valokuvat jotenkin poikkeuksellisen arvokkailta ja tärkeiltä. Merkityksellisiltä.

Muutamista meidän perheelle merkityksellisistä kuvista syntyi kauniita ornamentteja joulukuuseen hyödyntämällä mm. kristallikruunun kristalleja ja erilaisia helmiä. Tytöt toivoivat myös omia koristeita, joten parhaillaan keräilen pastellinsävyisiä helmiä ja erilaisia riipuksia heidän koristeisiinsa sommiteltavaksi.

 

Ihan ehdoton suosikkini kaikenlaiseen valokuva-askarteluun on jokin aika sitten löytämäni Mod Podge, koostumukseltaan kai jonkinlainen liimalakka. 

Myös nämä puiset, klassisen kauniit ja sisustukselliset valokuvakuutiot, jotka kertovat jokaisella sivulla perheemme yhteisistä hetkistä, onnistuivat sillä ihan täydellisesti. Levitä vain kerros Mod Podgea puupinnalle, sitten painetaan kuva paikoilleen ja levitetään toinen kerros samaista liimalakkaa vielä kuvan päälle. Helppoa, nopeaa ja äärimmäisen koukuttavaa.

 

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram