Kiireettömyys. Hämeenlinnan Aulangon vihreys ja kaunis puistomaisuus, auringossa kimaltava vesistö ja upea miljöö luovat tunteen, että aikaa on loputtomiin.

Täsmällisten suunnitelmien sijaan tuntuu, että haluaisi kävellä vielä seuraavankin valtavan puun juurelle, istahtaa puiselle penkille seuraamaan ohitse käveleviä ihmisiä ja hengittää syvään. 

Aulanko oli kohde kesäisen matkailuautoreissumme loppupuolella. Kun takana oli satoja kilometriä autossa istumista, paikasta toiseen siirtymistä ja huvipuistokieputtimia kaupungista toiseen, toi Aulanko tarpeellisen pysähtymisen. 

Graniittisen, 33-metrisen näköalatornin ylätasanteelta ovat vaikuttavat maisemat Vanajaveden laaksoon, yhteen Suomen kansallismaisemista. Torniin on muuten vapaa pääsy, ja se on päivittäin avoinna keväisestä toukokuusta syksyisen syyskuun loppuun. Ihan pienten lasten kanssa torniin kiipeäminen – jalkapatikassa – saattaa olla hankalaa, mutta ovathan nuo maisemat hienot alatason näköalatasanteeltakin. Sitä paitsi tornikahvilasta saa hyvää pullaa teen rinnalle.

Useamman matkailuautoyön ja leirintäalue-elämän jälkeen Hämeenlinnan seudun kutsuvuutta lisäsi myös Aulangon kylpylä.

Erityisesti se, sillä aiempienkin kylpyläkäyntien perusteella Aulanko on osoittanut yhdeksi niistä kylpylöistä, joissa ei takuulla palele. Vaikka kesän päivät ovat olleet pakahduttavankin helteisiä, lämpimästä kylpylävedestä saa aina plussaa. 

 

Kylpyläosasto on valoisa ja puhdas ja sen ehdoton valtti on lämpö. Sen lisäksi allasosastolla on vedessä viihtyville tarjolla mukavasti vaihtoehtoja; lapset viihtyivät vesiliukumäessä ja porealtaissa, kurkistelivat läheisen luonnon vihreyttä ulkoaltaassa ja opettelivat uimaan ilman kellukkeita juuri sopivan syvyisessä kuntouintialtaassa. 

Tämän kesän helteet eivät tosin olleet omiaan Scandic Aulangon ilmastoimattomille huoneille, joista tuuletusyhteys ulos – helteeseen – oli minimaalinen. Majoittujien hiostavaa yötä oli hotellin puolesta yritetty kuitenkin helpottaa pöytätuulettimin.

Hotellilla on edellytykset ainutlaatuisen ympäristönsä ja sijaintinsa puolesta olla helmi laajemmankin alueen suosiossa. 

Aulangon ruska kauniine luontopolkuineen tai lämmin kylpylä paukkupakkasissa lumisuudessa. Aulanko elää - ja toimii matkailukohteena - läpi vuoden. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram