Vauhdikkaampina päivinä lapsiperheissä helpottaa, jos on ideoita ripeämpään yhteiseen puuhaan. Tai jotakin, jolla rikotaan hetkeksi flunssapäivän puuduttavuus. Tekemistä, josta saa näyttävän ja valmiin vain muutamissa minuuteissa, mutta lapsi pääsee toteuttamaan itse.

Käden- ja jalanjäljet painettuina 

Aikana, jolloin tytöt olivat niin pieniä, ettei heidän kanssaan voinut askarrella itsenäisiä juttuja, tehtiin paljon eri tyyppisiä käden- ja jalanjälkitöitä. Nyt lasten ollessa isompia heidän mielestään on mukava piirtää yksityiskohtia. Nämä ovat toimineet meidän perheessä pelastajina, kun halutaan pysähdys päivään, mutta mihinkään isompaan ei ole kärsivällisyyttä. 

Nopeasti valmistuu vaikka pari pupua tai koiraa, joista lapsen piirrosten viimeisteleminä tulee joka kerta yhtä sympaattisia. Moninaisia ideoita toteutuksiin löytyy myös aiemmasta postauksestani.

Sormenjälkitaidetta

Joulun alla kuopuksen ollessa vain vuoden, innostuttiin sormenjälkimaalailuista koko perheen kanssa.

Ideoita on etenkin Pinterest tulvillaan, mutta meidän taiteiluissa vilistivät tontut ja porot. Aikuiset tekivät tontuille lakkeja, pienet lakkeihin tupsuja. Painettiin sormea erivärisiin maalityynyihin ja varovasti kartongille, ettei se paikoillaan liikahtaisi.

En tiedä, oliko tämä alusta loppuun sitä nautinnollista koko perheen yhteistä askartelua, sillä välillä kimaltavien maalisormien heilumisesta nousi vanhemmilla hiki otsalle ja toisaalta lapsetkin taisivat aika nopsasti olla sitä mieltä, että nyt saa maalityynyily jo riittää. Silti näin jälkeenpäin - ovathan kivoja muistoja. Aikakin kultaa jo osin sitä touhotusta siinä hetkessä.

- - 

Teehetkien koti-blogin takaa löytyy lähes nelikymppinen Marika. Äiti 3v ja 5v tytöille ja vaimo sielunkumppanille. Ystävä ja kodin hengetär. Teetä ja joulua rakastava askartelija ja aktiivisesta tekemisestä pitävä ennakkoluuloton tutustuja. Ikuinen maailmanparantaja, joka uskoo, että pienilläkin teoilla on merkitystä. Opintovapaalla asiantuntijatyöstään alkuvuoteen saakka, jolloin edessä on tasapainottelu työn ja perheen yhdistämisessä. 

Liitythän mukaan seuraamaan arkeamme Facebookissa tai kuvatarinoin Instagramissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram