Kesälomalaisuudessa ja mökkielämässä parasta on kiireettömyys ja suunnittelemattomuus. Se, ettei ihan kaiken tarvitse olla samassa määrin tiptop kuin on kotona edellyttäisi. Eriparikupit ovat oikein sympaattisia aamuteelle ja paljain jaloin on mukava kipaista paikasta toiseen. Voi unohtaa ajankulun mato-ongella laiturin päässä ja nostaa nopeasti valmistuvat herkut grilliin sen suuremmitta ruokavalmisteluitta.  

 

Kesäiset askartelut sujuvat meillä samaa rataa – suunnittelemattomammin sekä soveltaen ja ideoiden siitä, mitä luonto ympärillä mahdollistaa.

 

Pujottele kaisloilla ja kukilla

Muistatko lapsuudestasi, miten pienillä kangaspuilla tai kehikolla pujoteltiin matto nukkekotiin tai muutoin koristeeksi? Kokeiltiin, josko samaa pujottelumenetelmää voisi soveltaa kaisloihin, heiniin ja kukkiin. Kehikkona käytettiin valokuvakehystä, johon tehtiin loimet langasta ja kiinnitys teippipalalla. Toimi erinomaisesti, vaikka sujautettiin mukaan kuusenoksakin.

 

 

Raparperiruusuja

Maalaamisessa apuvälineenä olivat tällä kertaa raparperin varret. Kokosin niistä rautalangalla kukanmallisen nipun, josta leikkasin pinnat tasaiseksi. Käytin itse akryyliväriä, mutta sormiväri ajaisi todennäköisesti saman asian. Kunhan maalaa varret, on kukkakimppu valmis.

 

Nyt suunnitellaan aamun valjettua kivieläinten maalaamista ja painantaa perunalla ja sienellä. 

 

Mitkä muuten ovat teidän kesäisiä askarteluja joko luonnon tarjoamista raaka-aineista tai muutoin lähes mistä tahansa löytyvistä tarvikkeista? Me kesämökkiläiset otetaan ideat tosi mieluusti vastaan. 

 

Ihania kesäpäiviä teistä jokaiselle – nauttikaahan auringosta ja lämmöstä.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Teimme vanhasta laudasta ja rimasta sekä langasta ja siimasta hyönteishotellin. Takaseinään oli naulattu 5 naulaa kuin "timantti" kuten pikkuneiti nimesi ja niihin pujoteltiin narut, jotta tuli "huoneet". Huoneet täytettiin luonnon aarteilla : kepeillä, männynkävyillä,kaarnalla ja jäkälällä. Lopuksi kiinnitettiin siimaa kierittämällä hotellin " seinien " ympäri useita kierroksia, jotta materiaalit pysyivät huoneissaa. Hyönteishotelli kiinnitettiin lopuksi leikkimökin seinään. 5 vuotias oli into pinkeänä lähes 2 tuntia sahaamassa naulaamassa sekä keräämässä matetiaaleja hotelliin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram