Viikonloppuna kotimme verhoutuu hempeän sinisen ja turkoosin sävyihin, kun juhlimme meidän perheen kuopuksen kaksivuotisjuhlia. Neiti on jo pitkään ollut Frozen-fani, hihkuu innoissaan jokaisen Annan ja Elsan perään ja kerää puhtaanpyykin pinoista itselleen Frozen-paidat ja hamoset riippumatta siitä, ovatko ne omia vai isosiskon. ”Minun oma”, on vastaus joka tapauksessa. Itse elokuvaa meillä ei muuten kumpikaan tyttö halua katsoa, kokevat sen pelottavana. Enemmän pop ovat nämä ”oheisjutut” kuten kauniit prinsessat ja sympaattinen Olof. Aika taitavasti muuten tuotteistettu, Disney.

 

Pidän päivittäisessä arjessa ruuanlaitosta, leipomisesta ja pientenkin hetkien juhlistamisesta. Iloitsen siitä, että saan kattaa pöydän teekuppeineen meillä piipahtaneelle ystävälle. Tulen hyvälle mielelle pelkästään jo ajatuksesta, että saamme tuttavia luoksemme syömään. Kaiken mukavan suunnittelu ja ideointi saa välillä unohtamaan, että yöuniakin tarvitaan. Löydät näet itseni ilta toisensa jälkeen Pinterestin miljoonien toinen toistaan kiehtovampien ideoiden parista vielä puolen yön aikoihin ja istun välillä kuin tatti liimautuneena alakerran askartelutilan tuoliin – tämän, tämän ja tämän haluaisin tänään tehdä.

 

Niinpä ei ole vaikeaa arvata, että nautin lasten juhlien – samoin kuin juhlien ylipäätään – valmistelusta. Juhlat ovat mahtavalla tavalla kaksi kärpästä yhdellä iskulla – kaiken mukavan ja innostavan valmistelua viikkoja, usein kuukausiakin ja tilaisuus saada iso joukko läheisiä ihmisiä luoksemme samaan aikaan.

 

Teema. Se, että keijukaisjuhlissa koti verhoutuu hempeisiin sävyihin ja pikkutytöt liitävät hohtavat siivet selässään ottamaan keijukaiskakkuja, Barbapapa-juhlissa pienet vieraat saavat mukaansa Barbapapa-pallon ja Leppäkerttu-juhlissa jokainen askartelee vieraskirjaan oman leppäkerttunsa totutun nimmarin sijaan. Kylpyankkajuhlatkin olivat aika valloittavat. Mä olen siis teemajuhlatyyppi, päästä varpaisiin. Niin on puolisonikin, vaikkei ehkä samalla tavalla tuolla kaduilla hihkukaan uuden idean keksiessään.

Viikonloppuna meillä on siis erittäin lapsiperhevoittoiset Frozen-syntymäpäivät. Paljon on jo valmiina, askartelujen osalta lähes kaikki. Tänään jo täytimme lasten kanssa ilmapalloja ja teimme söpöjä ongintapussukoita. Huomiselle jää sitten leipominen ja muut valmistelut. Vaikka pidän leipomisesta paljon, olen näissä perheen isommissa juhlissa tilannut kakut jo vuosia Kakkukuningattarelta, joka tekee täällä Itä-Uudellamaalla ihan käsittämättömän hienoja fantasiakakkuja takuuvarmasti taitavasti ja huolella viimeistellen.

 

Tänään lasten nukahdettua kootaan siis lumiukkopusseja nenineen ja raajoineen, liimaillaan uusia etikettejä sulaneen jään pulloihin ja tehdään siinä teehetken lomassa viimeisiä listauksia huomisen toteutuksille. Niin mukavaa. Tervetuloa taikasauvat, lumihiutaleet ja Arendellin linna asukkaineen.

 

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (6)

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Kiitos, näet lopputuloksen vielä tänään, kunhan saan blogipostauksen julki.
Pienten juhliin on kiva suunnitella ja toteuttaa kaikenlaista satumaistakin.

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Ledigoo :) Juurikin niin. Meillä pienempi heräsi aamulla siihen, että isompi katsoi iPadilta Frozenia. Eka hihkuminen oli herätessä "Anna!"

Kiitos onnitteluista. Tänään näet sitten, miltä juhla oikeasti näytti.

Susanna K.
Liittynyt17.7.2016
3/6 | 

Ihanalta näyttää! Meilläkin neljän vanha tyttö on NIIIIIIIIN rakastunut Frozeniin kuin olla ja osaa. Viime vuonna hieman teemaa sivuttiin kakulla ja muilla leivonnaisilla synttäreillä, mutta oli vain sukulaisia käymässä niin en ihan kunnolla vauhtiin teeman kanssa päässyt. Ehkä sitten kun neiti täyttää viisi.

Pakko kysyä, mistä on nuo korut tai tiarat, jotka on yhdessä kuvassa? 

Muistathan seurata myös Facebookissa, Instagramissa sekä Blogit.fi-sivustolla.

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Frozenin Anna ja Elsa ystävineen tuntuvat olevan lähes jokaisen pikkutytön pop juuri nyt. En tiedä, keitä oikeasti viehättää itse satu, vaan pikemminkin kaunis musiikki ja prinsessahameet ja kimalteet. Ja symppis Olof.

Olen tilannut nuo kaikki AliExpressin kautta, kruunun jo tosin pidemmän aikaa sitten.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram