Ystävä oli jokin aika sitten pidempään ostolakossa ja toinen jatkaa yhä. Tuttava pärjäsi koko viime vuoden kolmella uudella hankinnalla ruuan ohella. Jokainen on viitannut alkushokin jälkeen vapautuneisuuteen. Hmm.

 

Kaupasta tarttuu mukaan pikkulelut, joita kumpikaan tytöistä ei muista enää edes kotona kauppareissulta palatessa. Nippu uusia keräilykortteja ja slime, joka ei hiekkaan putoamiselta ennätä edes kotiin saakka. Ei niinkään kalliita, muttei juuri lisäarvoakaan tuovia.

Ties monennetko uudet kauniit leggarit ja t-paita toisten pinojen vierelle. Lastenvaatteita ei kai voi olla liikaa, vai voiko? 

Yksi varasuihkusaippua pesuhuoneen kaappiin odottamaan, kun tuoksu on hyvä. Lämpöalustat alesta, jos vaikka joskus jossain nuotiolla tarvis. Ihan niin kuin usein paistettaisiin makkaraa nuotiolla, kylmässä säässä ainakaan. 

Paljon kaunista ja ihanaa, mutta myös tarpeetonta. Ainakin meillä.

 

Olen jo useamman vuoden puhunut, että pitäisi kokeilla tietoista hyvin harkitun ostamisen linjaa. Että pitäisi ryhdistäytyä.

Sitä, että jokaisen ostoksen kohdalla tulisi aidosti mietittyä, onko sille tarvetta. Mieluummin jätettyä kuin otettua. Etenkin sitä huomaamatonta jokusen lantin pikkusälää. Vaatteiden osalta katsoisi ensin kaappiin (vaikkei siellä muka ikinä koskaan milloinkaan olekaan sopivia), ennen kuin hankkii uutta. 

 

Meille on tärkeää ruokailun säännönmukaisuus. Se, että syödään työ- ja hoitopäivän jälkeen yhdessä koko perheenä lämmintä ruokaa. Viikonloppuina ja vapaapäivinä kahdesti.

Aiemmin tein viikon monipuolisen ruokalistan, eikä hävikkiä juuri ollut. Saati miljoonaa kaupassa käyntiä. Kuten olen monesti todennut, ruokakaupassa käyminen on yksi vastentahtoisimmista tietämistäni asioista.

Suunnitelmallisen ruokailun sijasta haetaan tällä hetkellä tarvikkeet parille päivälle ja nakellaan huomaamatta ylipäiväisiä roskiin. Siksi tähän linkataan viime vuosina vähemmälle jäänyt suunnitelmallisuus, viikon ruokalistat esimerkiksi.

 

Haluan nähdä, mihin saakka nykyisellä tarpeistolla pärjätään ja ennen kaikkea sen, loppuuko tää roskan ja laatikoittain kirpparille vietävän tavaran määrä joskus. Voidaanko siirtyä pienempään roskikseen tai harventaa tyhjäysväliä. 

 

Elämyksistä en ole valmis luopumaan; teatterit, leffat, konsertit, kylpylät, matkat, ravintolat ja huvipuistot saavat tästä täyden vapautuksen. Lastenkirjat myös. Ja kesäinen pehmis juuri silloin, kun sellaista tekee mieli.

Muutoin lähetään tähän kokeiluun heti ensi viikon alusta. Ai miksei heti? Siksi, että mun kaltainen looginen tyyppi tarvitsee jonkun konkreettisen päivämäärän tai ajankohdan, eikä mitään ”joku päivä keskeltä viikkoa.” Samaan luonteeseen liittyen otetaan tähän myös aika ehdoton aloitus. Lähes nollalinja sen sijaan, että olisi vähän sinnepäin.

 

Alkuahdistus, kuvaavat monet, kun jatkuviin heräteostoksiin on tottunut. Vielä tässä vaiheessa olen tästä silti kovasti innoissani. Kiinnostavaa nähdä, moniko ajatelluista tarpeistani on keinotekoinen - sellainen, jonka olen ajatuksissani itselleni luonut. 

Kommentit (1)

Jennyfer 1980
Liittynyt6.6.2019
1/1 | 

Julkaisin juuri postauksen tuohon ruokakaupassakäyntiin liittyen otsikolla Ekoteko: Ekologinen ja rahaa säästävä kaupassakäynti :) http://www.jennyfer1980.fi/2019/06/ekoteko-ekologinen-ja-rahaa-saastava....

Elän minimalistista elämää muutenkin ja olen jo pitkään pyrkinyt ostamaan vain sen mitä tarvitsee. Silti, jostain ihan käsittämättömästä syystä, löydän kaapistani satunnaisesti vaatteita, joita en käytä enkä tarvitse. Nyt ollessani raskaana, olen pärjännyt niin vähällä vaatemäärällä etten ikinä olisi voinut kuvitellakaan, eikä minulla ole ollut kertaakaan reilu 27 raskausviikon aikana päivää, etteikö minulla olisi ollut jotain päälle pantavaa. En siis ole tuskaillut kertaakaan sen kanssa, mitä pukisin päälleni. Syyskuun alussa syntyvä vauva, kaikenlisäksi esikoinen, tietysti tuo mukanaan sen, että hankinnoitta ei pärjää ja sekin on tietysti epäselvää, miten vanhojen vaatteideni kanssa käy raskauden jälkeen. Teen kuitenkin kokoajan hankintoja vain ja ainoastaan tarpeeseen mahdollisimman pitkäaikaisilla ja monikäyttöisillä hankinnoilla. Tuo ihan täydellinen ostolakko on ollut itselläni haaveena monesti ja aion sitä kyllä vielä kokeilla. Seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla matkaasi päätöksesi parissa ja miksipä en osallistuisi haasteeseesi siinä määrin kuin se tässä elämän tilanteessa on mahdollista :) Joten kiitos haasteesta ja tästä eteenpäin teen blogiini postauksia vähintään kuukausittaisella syntilistalla "Ostolakko" -teemalla :) 

Tässä vielä linkki hiljattain tekemääni postaukseen vaatteiden osalta, jossa käytin kaikki sukat totaalisen loppuun ja minkä henkisen tyydytyksen siitä sainkaan :D http://www.jennyfer1980.fi/2019/05/ekoteko-taydellinen-suoritus-vaatteid...

Jennyfer 1980 -blogi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu