Kun Katti Matikainen kurkisteli Pikku Kakkosen neljäkymmentävuotisesta historiasta kertovien näyttelyelementtien takaa, sähköistyi tunnelma Sipoon Lilla Villanissa merkittävästi. Hetkessä oli selvää, että pienetkin fanit tiesivät, kenestä on kyse.

Pikku Kakkonen, omankin lapsuuteni suosittu ohjelma iltakuuden aikaan, on lähtenyt juhlavuotensa myötä elämyksellisen valokuvanäyttelyn kanssa kiertämään Suomea Suuren lukuseikkailun mukana. Lapsen tavalla ja mukavasta lapsen tasolle lattiapintaan tehdyssä värikkäässä ja paljon muistoja herättävässä näyttelyssä on nähtävillä kuvia lastenohjelmista vuosikymmenten varrelta. Rölli, Heikkopeikko, Ransu ja Eno Elmeri ja Pelle Hermanni änkeröisineen. Monen monta kertaa hihkuin tytöille, että hei, tuotakin ohjelmaa teidän äiti katsoi silloin, kun oli pieni niin kuin te.

 

Tytöt viihtyivät pitkän tovin muovailuvahahahmoja tekevän nimipäiväonnitteluohjelmaelementin kohdalla, hymyilivät leveästi paljon pitämälleen nallelle, silittivät Satu Sopasen ja Soili Perkiön "mu-mu-muista laulaa"-poskia, muistelevat Ti-Ti Nallen kohdalla käyntiä nallekodissa ja ihmettelivät, miten Närpiäistenkin kuva oli tuotu "ihan meidän kodin lähelle."

 

Se, että Katti Matikainen ihka oikeana hahmona kävi kertomassa vuorovaikutteisen tarinan eroista valilaakson ja ilolaakson välillä ja nostamassa ajatusta haukusta kehuihin harmi harmaasukan myötä, toi säpinää aamuun. Lapset osallistuivat ja innostuivat - ja kyselivät toki oletetusti, mihin Katti Matikainen on jättänyt ystävänsä Nakki Rakin. Katti Matikainenhan puhuu lukemisen tärkeydestä myös lapsille suunnatussa Kirjamylly-ohjelmassaan, joten hahmona tähän hän on erinomainen.

 

Muutoinkin näyttelytila on tutustumisen arvoinen. Voit koota siellä Pikku kakkosen palapelin muistelemalla, milloin kakkoseen asettuu kukka ja milloin kala. Pääset kokeilemaan tasapainolaudalla taitavuuttasi ja kiertämään näyttelyn kokonaisuudessaan erilaisten tehtävien kautta. Sitä paitsi ihan parasta - näyttely herättää hurjan määrän muistoja omasta lapsuudesta. Sen, miten istui iltaisin kotisohvalla odottamassa Pikku Kakkosen alkamista ja miten nukkumatti heitti unihiekkaa lähetysajan päättyessä.

 

Pikku Kakkosen näyttely on siis osa Suurta lukuseikkailua, joka on Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoima tapahtumakiertue. Sen tavoitteena on tukea pitkäjänteistä lukemista lasten ja nuorten omilla ehdoilla. Miten valtavan tärkeää ajassa, jossa lukemisen merkitys on painumassa osin taka-alalle.  

 

Tapahtumakiertueen tavoittaa lastenkulttuurikeskuksista kahdeksalla paikkakunnalla Suomen Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi. Kiertuepaikkakuntia ovat Sipoon lisäksi Vaasa, Tampere, Helsinki, Turku, Pori, Kemi ja Kuopio, joihin kiertue pysähtyy kulloinkin kolmen viikon ajaksi.

 

Kannattaa ihan ehdottomasti mennä käväisemään ja tutustumaan, jos kiertue pysähtyy likimainkaan sinun lähelläsi. Meidän tytöt pitivät ja äiti sai nostalgisen hurmion.

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram