Aatonaaton ilta.

Kynttilöiden lepattavat liekit ja joulumusiikki. Olohuoneessa tuoksuva joulukuusi koristeineen ja sen alle kätkeytyvät kimaltaviin lahjapapereihin käärityt paketit. Takan lämpö. Ovella piipahtelevat lukuisat ystävät. Lasten malttamattomuus. Jokojokojoko. Odotus.

Keittiössä tuoksuu tällä hetkellä kinkku ja vasta uunista otetut saaristolaisleivät. Joulun tuoksu.

Huomenna saadaan puolison lapsuudenperhe meille viettämään jouluaattoiltaa. Syödään hyvin ja jaetaan paketteja. Jänskätetään vähän joulupukkiakin, vaikka tiedetään sen jo lähemmäs 45-vuoden perinteellä olevan lasten fafa.

 

Pöydällä odottaa pino kirjoja resepteineen, joita huomisaamusta lähtien aletaan valmistaa. Pidän perinteistä joululaatikoineen ja kinkkuineen, mutta nautin myös mahdollisuudesta kokeilla uutta. Siksipä kokeilulistalla on perinteisten herkkujen lisäksi mm. bataattilaatikko ja parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikko.

Olen koko syksyn selaillut toinen toistaan kauniimpia joulukirjoja, joista olen ammentanut pimeimpiinkin päiviin lämmintä joulunodotustunnelmaa ja levollisuutta tunnelmallisten kuvien myötä. Uudenlaista rosollisalaattia aion kokeilla Linda Peltolan "Puutarhan syksy. Kodin lämmin joulu"-kirjasta löytämälläni reseptillä. (Docendo / 2017)

Peltolan kirja tarjoaa ihania kurkistuksia niin syksyyn kuin nyt ajankohtaiseen jouluunkin runsaine ideoineen. Joulukukkia ja -asetelmia, jokunen ohje jouluherkkuihin ja helposti toteuttavia somistusmahdollisuuksia - ja valtavan paljon kuvia. 

Persoonallisuus ja nostalgisuus lapsuuden jouluihin johdattaen välittyvät tunnelmallisen kirjan sivuilta. 

Toivon, että ulkona lämpötila laskisi joitakin asteita nollan alapuolelle. Aikaa erilaisille jäälyhdyille ja -koristeille olen näet odottanut jo pitkään. Jouluksi en näitä tässä räntäkelissä saanut, mutta ilahduttavathan ne sitten tammikuussakin. 

Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu-kirjassa on toteutettu kristallisia jäämedaljonkeja, jotka onnistuvat esimerkiksi silikonisiin tai metallisiin leivonta- tai muffinssivuokiin tehtyinä. Meillä näitä on valmistettu aiemmin paitsi jäädyttämällä juuri kukkia sisään, myös värjäämällä vettä vesivärein ja lisäämällä mukaan kimallehileitä. Samoin ollaan kiinnitetty serveteistä leikattuja kuvia vedellä lyhtyjen päälle. Servettitekniikassa kannattaa tosin muistaa ottaa servetistä vain se päällimmäisin, kuvallinen kerros. 

Keitän teen ja istahdan hetkeksi iltapalalle miehen kanssa. Suunnittelemaan ja pysähtymään. 

Aatonaaton ilta. Miten nopeasti joulukuiset päivät vierähtivätkään. Odotuksessa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram