Mahasta kuuluu omituista puplintaa. Onko sun nälkä?, kysyy mies ihmetellen. Eei..., vastaan hikikarpalot otsalla. Pulputus vatsanseudulla jatkuu. Onks kaikki ok?, mies varmistaa. Joo joo, vastaan toivoen, ettei mies enää kysy mitään. Koska mun on pakko mennä vessaan. HETI. Voi ei, tästä ei tule nättiä. 

 

Vatsatauti ei totta tosiaan ole kaunista katseltavaa. Ei ole, ei. Menettää nyt sillä tavalla ruumiinsa hallinta jonkun toisen nähden, miehen vielä! Siinä se mies seuraa vierestä aamupalan palaamista vauhdilla takaisin lautaselle samaa reittiä, jota pitkin se hetki sitten nielaistiin alas. Se näyttää pahalta, se kuulostaa pahalta, se haisee pahalta. Ei käy, en suostu tähän miehen nähden! On ehdittävä vessaan.

Vatsatauti on eräänlainen tutkimusmatka toisen ihmisen sisimpään - vatsansisältöjä myöten. Sen kourissa tulee pakostakin näytettyä itsestään enemmän kuin haluaisi, heikkoutensa. Puoliksi sulaneen aamupalan lisäksi vatsatauti paljastaa myös jotain kantajansa, vaikkapa nyt sen vaimon eli minun, luonteesta. Miten selviän vastoinkäymisistä? Jäänkö vain oksennukseen makaamaan vai puksutanko sitkeästi eteenpäin kuin mummo lumessa? Muutunko hoivaa vaativaksi prinsessaksi vai omat oksennuspyykkinsä peseväksi pyykkäriksi? Muun muassa vastaukset näihin kysymyksiin onnistuin onneksi pimittämään mieheltä avioliittoon asti. Onneksi siksi, että hän olisi saattanut muuttaa mielensä naimisiinmenon suhteen, jos olisi tiennyt oikean luonteenlaatuni. 

Siinä se mies seuraa vierestä aamupalan palaamista vauhdilla takaisin lautaselle samaa reittiä, jota pitkin se hetki sitten nielaistiin alas.

Sain siis oman mieheni huijattua naiselaan, mutta en suosittele sitä silti muille. Ehkä olisi kuitenkin parempi, jos vastatauti käytäisiin läpi jo ennen avioliittoa. Se kuuluisi oikeastaan jokaisen pariskunnan mitä kokea ennen naimisiinmenoa -listalle. Yhteinen ulkomaanmatka, check! Yhteinen asuntolaina, check! Yhteinen vatsatauti, check! Jos suhteen alkuhuumassa on jäänyt jokin inha luonteenpiirre huomaamatta, tulee se vatsataudissa varmasti esille. Voihan siinä käydä niinkin päin, että vatsataudin asettamien vaikeuksien edessä toisesta paljastuu jotain hyvääkin. 

Oli niin tai näin, vuosikymmenenkään kestäneen yhteiselon jälkeen ei ole sopivaa oksentaa miehen aamupalalautaselle. 

Sen aika tulee sitten kahdeksankympin tuolla puolen, jos olemme onnekkaita.

 Kuva: Pixabay

Perhearjesta Facebookissa @perhearjesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 
Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018