Leon on nyt vuoden ja viisi kuukautta, ja on nukkunut täydet yöt viimeiset pari kuukautta. Imetän häntä edelleen, mutta en enää öisin. Leon nukahtaa iltamaidon jälkeen yöunille klo 19.30, ja herää vasta aamulla 7-8 välillä. Tällöin hän saa aamumaitonsa, ja lähtee pirteänä touhuamaan. Minulta kysytään usein miten sain yöimetykset lopetettua. Leon täytti vuoden ja kuukauden, kun ajattelin että on aika päästä yöimetyksistä lopullisesti eroon. Se miten tämän toteutimme eroaa hieman perinteisestä unikoulusta, sillä etenimme porrastetusti emmekä lopettaneet kaikkia yöimetyksiä kerralla.

 


Käytimme samaa taktiikkaa yöimetysten lopettamiseen kuin esikoisemme Joelin kanssa, ja vähensimme yhden imetyksen kerrallaan. Taaperolle yöheräily oli selkeästi päälle jäänyt tapa, ja tavat voi onneksi kitkeä pois. Kun taapero oppii, ettei saa maitoa herätessään tiettyyn aikaan, niin vähitellen hän oppii ettei ole mitään syytä herätä yöllä. Tämä menetelmä toimi todella hyvin esikoisen kanssa, ja hän lopetti yöheräilyn hieman yli vuoden ikäisenä.

 

Taaperolle yöheräily oli selkeästi päälle jäänyt tapa

 

Kun aloitimme Leonin yösyöttöjen karsimisen, tilanne oli se, että imetin Leonia kolme kertaa yössä. Nämä syötöt tapahtuivat yleensä noin klo 23.30, 2.00 ja 4.00. Kun Leon joi ennen maitoa aina klo 23.30 aikoihin, niin mieheni alkoi olemaan se, joka meni Leonin luokse tällöin. Mieheni rauhoitteli itkevää Leonia sylissään, ja nukutti hänet Tulaan jos muu ei auttanut. Muutaman yön Leon jakseli heräillä maidon toivossa ennen puoltayötä, mutta viikon päästä hän oli jo sisäistänyt ettei maitoa heru. Seuraavaksi kävimme sitten klo 2.00 herätyksen kimppuun, ja toistimme saman ruljanssin.

 


Viimeisen yöimetyksen karsiminen on usein se vaikein. Meillä se oli klo 4.00 maito. Annoin periksi muutamana ekana yönä, ja  menin imettämään Leonin jos mieheni ei ollut saanut Leonia puolessa tunnissa takaisin nukkumaan. Pelkäsin nimittäin myös esikoisemme yöunien puolesta. Onneksi Joel on melko hyväuninen, eikä näyttänyt välittävän. Lopulta sain itseni tsempattua siihen etten vain yksinkertaisesti mene huoneeseen kun mieheni nukuttaa Leonia, ja muutaman yön jälkeen tämä viimeinenkin yösyöttö jäi pois. Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä yöksi äitini luo, kuten tein esikoisen yöimetysten lopettamisen kohdalla. Kun Leonilla oli pari viikkoa sitten korvatulehdus, hän heräsi yöllä itkemään jolloin annoin hänelle maitoa. Hän kuitenkin onneksi parannuttunaan jatkoi täysien öiden nukkumista, vaikka olin varautunut samaan rumbaan uudelleen. 

 

Usein kysytään myös, koska aion lopettaa imetyksen En aktiivisesti aio, vaan Leon saa jatkaa maidon kanssa läträämistä niin kauan kuin vain haluaa. Esikoinen lopetti itse maidon juonnin ollessaan 1v9kk, kun olin kuudennella raskaana. Ehkä tällä kertaa pääsisimme WHO:n kahden vuoden imetyssuositukseen.

 

Vieläkö teillä maidotellaan öisin?

 

Lue myös: Kuukauden päästä olen taaperoimettäjä

 

Kommentit (4)

Karhusola
1/4 | 

Kiitos tästä postauksesta! Itse imetän 1v5kk ikäistä poikaa ja haluaisin myös päästä yöimeytyksistä eroon. Päiväimetys saa jatkua niin kauan kuin poika itse haluaa. Täytyypä kokeilla näillä sun vinkeillä!

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Kiva, toivotaan että vinkeistä on hyötyä myös teillä :-) Isältähän tässä vaaditaan aika paljon panostusta, tai miksei voisi itsekin vain olla imettämättä yöherätys kerrallaan. Tähänhän se yksi vinkki on, että laittaa vaikeat urheilurintsikat ja topin päälle, ettei ala tottumuksesta imettämään unenpöpperössä :-D 

Vierailija
2/4 | 

Iskä on hyvä apu, koska musta tuntuu et vauva yksinkertasesti haistaa maidon ja on sen takia myös.tosi itkuinen. Meillä tosin iskä ei jaksa yöheräilyä niin täytyy itse koittaa sylitellä ja rauhoitella, kun selkeästi heräilee tissille.

Mulla esim. Ei kuukautiset ala jos en lopeta yöimetystä ja haluaisin kropan saada pikkuhiljaa normaali tilaan. Päiväimetykset saa jatkua vaikka kuinka kauan vielä.

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Totta, ihan varmasti haistaa! Ehkä se vanha vinkki toimisi, että pukee itselleen vaikeat urheilurintsikat ja -topin päälle, niin ei 'vahingossa' imetä yöllä :-)  Mulla oli sama homma kuukautisten kanssa esikoisen kohdalla, mutta kuopuksen syntymän jälkeen menkat alkoi 4 kk päästä, vaikka imetin n. 12 kertaa vuorokaudessa :-0 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram