Etenkin sormiruokailijoiden synttäripöydissä näkee usein näyttävän marjoilla ja hedelmillä täytetyn vesimelonihain. Tein Leonin 1-vuotissynttäreille melonihain, ja se oli yllättävän helppoa. Täytin hain mansikoilla, pensasmustikoilla ja granaattiomenan siemenillä. Melonihain sisältö hävisi nopeasti juhlijoiden suihin, ja marjat täydensivät kivasti kakun makeutta. Tämä merten kauhu jää meillä kyllä lasten synttäreiden vakiotarjoiltavaksi, ehkä ensi kerralla teen tosin sammakon. 

 

Hurja vesimelonihai

 

Mitä tarvitset:

  • Iso vesimeloni
  • Marjoja tai hedelmiä
  • 2 hammastikkua
  • Kuorimaveitsi
  • Terävä veitsi
  • Tarjoiluastia

 

 

Vaiheet:

  1. Leikkaa vesimelonin pisin kärki auki, niin että siitä tulee kita.
  2. Leikkaa irrottamastasi kuorenpalasta kolmion muotoinen pala hain eväksi, ja kiinnitä se hammastikulla vesimelonin keskelle. 
  3. Kaiverra vesimelonin sisus pois isolla lusikalla kidan kautta, ja laita kaivertamasi melonit sivuun. Voit surauttaa niistä vaikka vesimelonimehua. 
  4. Ota kuorimaveitsi, ja kuori kidan ympäriltä kuori tasaisesti pois.
  5. Leikkaa hain ikenistä terävällä veitsellä kolmion muotoisia paloja pois, jolloin hai saa hurjat hampaansa.
  6. Leikkaa hammastikusta kaksi lyhyttä pätkää ja tökkää ne terävä kärki edellä kohtiin, joihin haluat hain silmien tulevan.  Ota kaksi pensasmustikkaa ja tökkää mustikat tikkujen tylsään päähän.
  7. Asettele hai tarjoiluastialle, ja täytä sen kita valitsemillasi marjolla ja pilkotuilla hedelmillä. 
  8. Täytä myös tarjoiluastia marjoilla ja hedelmillä. 

 

Hampaiden esiin kaivertaminen tuo haille sen hurjan ilmeen

Täyttämistä vaille valmis

 

Hauskoja juhlia!

 

Lue myös: Halti-kakku ja muut lastenjuhlien tarjoiltavat

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018