Eilen tein koko perheelle vegaanisia pihvejä härkäpapurouheesta. Olin ihan unohtanut tämän monikäyttöisen härkäpapurouheen kunnes näin sitä kaupan hyllyllä. Härkäpapurouheessa on paljon kuitua ja proteiinia, ja vain vähän rasvaa. Lisäksi härkäpapu on mainio Suomessa kasvava palkokasvi, jonka käyttö on myös ekologista. Härkäpapupihvit maistuvat hyvin sellaisenaan vaikkapa riisin kanssa tai hampurilaisen välissä. Kumpikin poikamme söi näitä mielellään, eikä Leon söi kaksi kappaletta. Loput laitoin taas pakastimeen. Näitä pihvejä on hyvin helppo ja nopea tehdä, täydellistä arkiruokaa siis! Pitääpä keksiä muitakin reseptejä härkäpapupapurouheesta. Jos härkäpapuvalmisteet eivät ole tuttuja, kannattaa kokeilla myös valmistuote Härkistä, tosin siinä on vähän liikaa suolaa alle 1-vuotiaalle.
 

Sormiruokailijan härkäpapupihvit 
 

Mitä tarvitset:

- 2 dl härkäpapurouhetta
- 4 dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 keskikoinen porkkana
- 1 valkosipulin kynsi
- Kevätsipuli varsineen tai puolikas sipuli
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl mustapippuria

Vaiheet:

1. Keitä härkäpapurouhetta vedessä 10 minuuttia.
2. Raasta porkkanat hienoksi.
3. Kuullota sipuli ja valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset keitetyn härkäpapurouheen sekaan kattilaan.
5. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
6. Muotoile suoraan pannulle seoksesta pihvejä
7. Paista pihvit kummaltakin puolelta tilkassa oliiviöljyä tai kookosöljyä, tai paista 200 asteissa uunissa 15 minuuttia. 
8. Tarjoile sormiruokailijalle mieleisten lisukkeiden kanssa.
 


Sormet suuhun ja bon appétit!


Muita sormiruokareseptejä löydät #sormiruokaresepti -tunnisteella blogistani.
 

💗  Seuraathan Leonin matkaa pieneksi kulinaristiksi myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018