Kun vauvalta sujuu perussyöminen jo sen verran hyvin, että kaipaatte uusia haasteita, dippaamisen opettelu voisi olla seuraava askel. Tohlottajamme ei osaa kovin hienosti vielä dipata muuta kuin sormiaan, mutta alku sekin. Olen kannustanut häntä dippaamaan kasviksia ja hedelmiä erilaisiin tahnoihin (hummus, avokaddo-hernetahna, valkopaputahna), mutta tänään oli ensimmäinen kerta kun hän tajusi jutun juonen. Tein koko perheelle pitaleipien väliin valkopapudippiä, ja tohlottajamme tarttui heti parsakaaliin ja alotti dippaamisen. Alkuihmettelyn jälkeen poika imi parsakaalista dippiä kovin mietteliään näköisenä.
 

Valkopapudippi


Ainekset:

  • Puolikas sitruuna
  • Tölkillinen luomuvalkopapuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl tahinia (seesamitahnaa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Mustapippuria ja muita mausteita halutessasi

 

Vaiheet:

 

  1. Laita valkopavut nesteineen tehosekoittimeen.
  2. Purista sitruunamehu ja kuori valkosipulit.
  3. Laita loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
  4. Koristele esim. tuoreella korianterilla.
  5. Tarjoile jonkin käteen sopivan dippailtavan kanssa.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018