Oletko koskaan tehnyt itse pastataikinaa? En minäkään aiemmin, mutta mitäpä sitä ei vauvansa ruokailuelämysten eteen tekisi. Keksin nimittäin, että olisi todella kiva tehdä lapsille vauvankin käteen sopivia, suolattomia tortellineja itse. Tein nämä tällä kertaa jauhelihaporkkanatäytteellä, mutta voit oikeastaan täyttää tortellinit millä tahansa, esim. raejuustolla tai lohella. Loppujen lopuksi pastan teko olikin helppoa, ja tortellinien näpertely kivaa sunnuntaipuuhaa. En tosin tiedä jaksaisinko näpertää oman ruokani takia, varsinkin kun pitäisi tehdä ainakin tuplataikina. Tällä reseptillä tulee noin 30 tortellinia, joten niistä riittää vauvalle muutamaan kertaan. Jos pakastat pastapiiloja, niin pakasta ne ennen keittämistä. Sitten vain keität niitä ennen tarjoilua muutaman minuutin ajan. 
 

Jauhelihatortellinit ( n. 30 kpl)
 

Mama, mikä ihme tämä on?


Mitä tarvitset:

Pastataikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 2 rkl rypsiöljyä tai kookosöljyä


Täyte
- 100 g jauhelihaa 
- 1 keskikokoinen porkkana
- Pieni palanen sipulia
- Ripaus mustapippuria, valkosipulia, oreganoa ja currya, oman maun mukaan

 

Vaiheet:

1. Tee ensin pastataikina valmiiksi. Mittaa jauhot laakean kulhoon, ja tee niiden keskelle kuoppa. Kumoa kuoppaan yksi kananmuna ja öljy.
 


Laita kananmuna ja öljy jauhojen keskelle, näin saat parhaiten nypittyä taikinan kasaan. 
 

2. Nypytä ainekset taikinaksi sormenpäilläsi nypläten, niin että otat aina jauhoa ja kananmunaa hyppysiisi. Aloita työstäminen keskeltä, ja etene reunoille päin. 
3. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Vaivaa taikina lopuksi tasaiseksi ja kimmoisaksi palloksi. Kääri pallo elmukelmuun ja laita jääkaappiin siksi aika kun teet täytteen.
 

Kuluuhan tämä aika näinkin


4. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää myös mausteet.
5.  Laita jauheliha pieneen kulhoon, ja raasta porkkana sekaan hienoksi raasteeksi.

 


6. Jauhota leikkuulauta kevyesti, ja kauli pastataikina niin ohueksi kuin pystyt ilman että siitä näkyy läpi. 
7. Tee taikinasta pyöreällä muotilla (esim. lasilla) ympyröitä, tai käytä vaikka sydänmuottia kuten minä tein.
 

Ihanan jouluinen tunnelma tässä kuvassa


8. Laita jokaiselle ympyrälle tai sydämelle nokare täytettä. Kastele reunat vedellä, ja nypytä joko käsin tai haarukalla nyytin reunat kiinni. Tässä vaiheessa tortellinit perinteisesti saavat muotonsa, mutta jätin kulmat taittamatta yhteen jotta sormiruokailija saisi niistä paremman otteen. 
 


9. Keitä valmiita tortellineja 3-5 minuuttia niiden koosta riippuen. Kannattaa keittää vain sen verran kuin tarjoilee saman päivän aikana, ja laittaa loput pakastimeen. 
10. Anna valmiiden tortellinien jäähtyä rauhassa ennen kuin tarjoilet niitä vauvallesi, ne pysyvät yllättävän kauan kuumina.
 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 


Muita sormiruokareseptejä löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogistani.
 

💗  Seuraathan Leonin matkaa pieneksi kulinaristiksi myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018