Poikamme syö harvoin leipää, sillä en usein sitä leivo itse ja kaupan leivissä on suurimmassa osassa liikaa suolaa alle vuoden ikäiselle. Joskus olen pojalle antanut Real-leipää, mutta sekin tuntuu vähän kuivalta sellaisenaan. Niinpä keksin tehdä pirteän vihreää parsakaali-hernetahnaa leivän päälle. Väri tuntui kovasti kiinnostavan tohlottajaa, ja koska parsakaali on niin herkkua niin kauppansa teki tämä mössö. Mukavaa oli myös dippailla sormia siihen ja nuolla tahna sormista pois. Kauniin vihreä tahna sopisi myös vaikka värileikkiin.
 Olen joskus tehnyt tätä myös käyttämällä parsakaalin sijasta avokadoa, ja oikein mahtava tahnahan syntyisi jos sekoittaisi kaikkea kolmea. Toki parsakaalin sijasta voi kokeilla esimerkiksi kukkakaalia. Tulisikohan tällöin variksi kaunis vaaleanvihreä? Jos joku kokeilee, niin laita mulle kuva.


Parsakaali-hernelevite
 

Ainekset:

  • Muutama parsakaalin kukinto
  • Pussillinen pakasteherneitä (200g)
  • Mausteeksi basilikaa, mustapippuria ja valkosipulia (tuore käy hyvin)


Vaiheet:

  1. Keitä parsakaalia ja jäisiä herneitä noin 5 minuuttia. Voit keittää parsakaalit ensin pehmeäksi, herneet eivät tarvitse niin pitkää keittoaikaa.
  2. Kaada vesi pois kattilasta ja laita mausteet tilalle.
  3. Soseuta suoraan kattilassa sauvasekoittimella tai kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen.
  4. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit sivellä tahnaa leivän päälle, tarjoilla sormiruokailijalle sellaisenaan tai dipattavien kasvisten kanssa.Sormet suuhun ja bon appétit!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018