Sormiruokailijan lohipihvit tarkastelussa

Vauvan suositellaan syövän kalaa pari kertaa viikossa. Olen pyrkinyt noudattamaan tätä suositusta, mutta jos emme jollain viikolla syö itse lainkaan kalaa, niin vauvan kalansaanti jää helposti myös vähemmälle. Kaupassa käydessäni ostin kalatiskiltä Leonille pienen palan lohta ajatuksenani tehdä vain hänelle siitä jotain suolatonta herkkua. Päädyin tekemään helppoja lohipihvejä uunissa, joten metsästin kaupasta myös suolattoman korppujauhopussin. Esimerkiksi Myllyn Paras -korppujauhot ovat suolattomia. Vauvalle tuote käy, kunhan siinä on alle 0,5g suolaa per 100 grammaa. Koka vauva syö niin vähän, ei suolapitoisuudet kerry kovin korkeaksi. Vauvan kanssa tulisi kuitenkin pyrkiä suolattomaan ruokavalioon. Mausteita voit laittaa oman mielen mukaan, vauvathan eivät saa syödä tuoreita yrttejä, minulla näissä hieman kuivattua tilliä. 


Sormiruokailijan lohipihvit (6 kpl)
 

Mitä tarvitset:

-150 g lohta pieneksi hakkeloituna
- 1 kananmuna
- 1 rkl suolattomia korppujauhoja
- Ripaus mustapippuria ja kuivattua tilliä
- 1 tl sitruunamehua (ei välttämätön)
 

Lisukkeena tarjoilin höyrytettyä parsakaalia ja kesäkurpitsaa.


Vaiheet:

1. Kuutioi lohi pieneksi silpuksi, näin varmistut myös ettei ruotoja ole jäänyt kalaan.
2. Sekoita lohihakkeluksen sekaan kananmuna, mausteet, korppujauhot ja sitruunamehu.
3. Sekoita kunnolla, ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
4. Laita lusikalla seosta leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle, ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä vauvalle sopivaksi, ja leikkaa käteen istuviksi paloiksi.


Sormet suuhun ja bon appétit !

 

Muita sormiruokareseptejä löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogistani.
 

💗  Seuraathan Leonin matkaa pieneksi kulinaristiksi myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018