Teemme usein päivälliseksi falafeleja couscous-salaatin, hummuksen ja baba ganoushin kanssa. Taapero on nimittäin todella tykästynyt lähi-idän makumaailmaan, ja hän pyytää usein hummusta. Hänen toinen lemppariruokansa on Lähi-idän bataattipata, joka on onneksi tosi helppo arkiruoka. Halusin, että Leon pääsee myös tutustumaan samaan makumaailmaan, vaikka ei voi falafeleja syödä niiden suolaisuuden takia, eikä couscous sellaisenaan vielä pysy hyppysissä. Niinpä loihdin Leonille nämä  couscous-jauhelihapihvit, joissa on myös porkkanaa yhtä paljon kuin luomujauhelihaa. Lisäksi teimme hummuksen suolattomana, joten Leon pääsi dippailemaan höyrytettyä porkkanaa (ja sormiaan) siihen. Pihveistä tuli oikein hyviä, mutta minulla ne oli muutaman minuutin liian kauan uunissa. Tämä huomioitu reseptissä, jotta teidän pihveistänne ei tule yhtä kuivia!
 

Vauvan porkkanaiset couscousjauhelihapihvit (n. 10 kpl)
 

 

Mitä tarvitset:

- 0,5 dl couscous
- 100 g jauhelihaa
- 1 iso porkkana (n. 100 g)
- 1 kananmuna
- 1 rkl kasvisöljyä
- valkosipulinkynsi
- kuivattuja yrttejä, ripaus pippuria
 


Vaiheet:

1. Laita couscous kulhoon, kaada päälle 0,5 dl kiehuvaa vettä ja peitä kulho esim. lautasella. Anna tekeytyä viitisen minuuttia.
2. Laita toiseen kulhoon jauheliha, ja murskaa sekaan valkosipulin kynsi. Lisää muut mausteet ja öljy.
3. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi jauhelihan sekaan. Lisää myös couscous.
4. Sekoita seos kunnolla ja lisää lopuksi kananmuna. 
5. Muotoile massasta uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi muotoisia pihvejä.
6. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. 
 

Uuniin menossa

Valmista tuli!

 

Sormet suuhun ja bon appétit!
 

Muita sormiruokareseptejä löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogistani.
 

💗  Seuraathan Leonin matkaa pieneksi kulinaristiksi myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

 

Kommentit (2)

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Niinhän kaikki reseptit tuppaa olemaan :-D Itse en kyllä googlaamalla löytänyt vastaavaa muutaman raaka-aineen yksinkertaista pihviä 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018