Erilaisilla marjoilla ja hedelmillä höystetyt muffinsit ovat pojan suurta herkkua. Ne säilyvät hyvin pakkasessa ainakin kolme kuukautta. Sieltä niitä on kätevä aina kaivaa mukaan kuiturikkaaksi välipalaksi.Näitä muffinssireseptejä on netti täynnä, täytyy vain muistaa ettei laita suolaa, sokeria, hunajaa tai lehmänmaitoa vielä alle vuoden ikäiselle lainkaan. Tässä meidän kauraisa versiomme. Mustikoiden tilalle olen kokeillut myös vadelmaa ja omenaa, mansikat ovat vähän liian vetisia tähän. 

 

Vauvan kauraisat banaani-mustikkamuffinssit

 

Ainekset:

 

  • 2 banaania
  • 1dl kauramaitoa
  • 2 rkl kookosöljyä (muu öljy käy myös, mutta kookokseta tulee kivasti makua)
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl mustikoita

 

Vaiheet:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Soseuta banaani, ja lisää seokseen maito ja kookosöljy.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos haluat voit vetää kaurahiutaleet sileäksi tehosekoittimessa.
  4. Sekoita kuivat aineet banaanimuussiin, ja lisää lopuksi mustikat.
  5. Jaa seos muffinssivuokiin, ja paista 200 asteessa n. 17 minuuttia. 
     


 

Sormet suuhun ja bon apétit!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018