Joskus aamulla laiskottaa, ja haluaa tehdä vauvalle jotain mahdollisimman yksinkertaista. Tällöin paistan usein yksinkertaisia banaanilettusia, jotka ovat koostumukseltaan jotain jenkkipannukakun ja letun väliltä. Koska taikinassa ei ole ruokasoodaa, ne eivät kohoa ja jäävät littanoiksi kuten letut. Banaanin lisäksi sekaan voit laittaa mustikoita, mansikoita tai puolukoita. Meillä kaikki näistä on olleet hyvin suosittuja variaatioita.
 

Letuissa olen käyttänyt kauramaitoa, koska tohlottajamme ei saa vielä juoda lehmänmaitoa. Tosin ei meillä kotona koskaan lehmänmaitoa olekaan. Reseptin kauramaidon voit korvata soijamaidolla, mantelimaidolla tai vaikkapa korvikkeella. Vain taivas on rajana (ja tietenkin suola, sokeri ja hunaja).
 

Banaaniletut vauvalle (n. 8 pientä lettua)

Ainekset:

  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 banaani muussattuna
  • 1tl Ceylon-kanelia
  • Kookosöljyä paistamiseen

 

Vaiheet:

  1. Vispaa kananmuna, vehnäjauhot ja kauramaito kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita mukaan Ceylon-kaneli ja banaanimuusi.
  3. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
  4. Paista letut kookosöljyssä kummaltakin puolelta kunnes kullanruskeita.
  5. Jäähdytä sopivaksi ja tarjoile kullanmurullesi.

 


Sormet suuhun ja bon apétit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018