Kaupallinen yhteistyö Ipanainen lastentarvikeliikeen kanssa, kuva Ipanainen


Meidän pieni Leon vauva aloittaa kiinteät viikon päästä kuuden kuukauden kypsässä iässä. Jännittäviä aikoja! Olen valmistautunut lueskelemalla neuvolan suosituksia kiinteiden aloittamisesta, ja sormiruokailun perusteita. Yllättävän nopeasti nämä asiat unohtaa, vaikka esikoisen sormiruokauluajoista ei ole edes kauaa. Lukaisin jo uudelleen läpi "Omin sormin suuhun" (Gil Rapley & Tracey Murkett, 2010) kirjan neuvot kiinteiden aloitukseen sormiruokailulla. Selasin myös vanhoja sormiruokailureseptejäni, ja jaoinkin jo kanssanne takuupehmeiden porkkanasämpylöiden reseptin. Toivottavasti Leonille maistuvat samat herkut kuin Joelille aikoinaan. 


Kirjoitin esikoisen sormiruokailun aloittamisen aikaan, minkälaisia materiaalisia ja henkisiä varusteita sormiruokailuun tarvitaan. Yhtenä isona kokonaisuutena mainitsin hyvät tarvikkeet. Meillä on jo onneksi kunnon syöttötuoli: tanskalaisen Leanderin puinen syöttötuoli. Tuoli on todella tukeva eikä edes horjahtanut vaikka esikoisemme heilui ympäriinsä ja innostui usein potkimaan tuolia pöydästä poispäin. 


Kävin alkuviikosta ihanassa Ipanaisessa Hakaniemessä jutustelemassa kiinteiden aloituksesta sormiruokailulla, ja yhdessä mietimme mitä varusteita Leon mahtaa tarvita omien sormiensa ja syöttötuolin lisäksi. Toinen tuikitarpeellinen tarvike, jonka kaksi vuotta sitten mainitsin oli esikoisen pirteän vihreä ezpz:n Happy Mat ruokailualusta. Tykästyin tuolloin silikoniseen Happy Matt-alustaan kovasti, sillä se pysyi hyvin pöydässä kiinni, kesti konepesun ja sai kaikki ruoat näyttämään super houkuttelevilta. Niinpä minulle oli selvää, että myös kuopuksemme tarvitsee täyden arsenaalin ezpz-ruokailualustoja. Merkiltä kun oli tässä kahden vuoden aikana tullut paljon kivoja uutuuksia, kuten Mini Bowl ja suloinen Halinalle-ruokailualusta. Näissä ihanaa on niiden erittäin iloinen design, jota on saatavina monessa kirkkaassa värissä. Kiitos Ipanainen näistä ihanista, herkullisen värisistä alustoista 💗
 


Kolmantena sormiruokailua helpottavana tarvikkeena nimesin pitkähihaiset ruokailuessut, joissa on edessä tasku keräämässä tippuvat muruset. Näitä oli pari vuotta sitten vielä melko haastavaa löytää, silloin löysin IKEA:lta uutuutena yhden mallin ja Ipanaiselta toisen. Ostin eilen Leonille Ipanaiselta ihanan valkoisen kissakuvioisen ruokailuessun. Kotona alkoi vähän mietityttämään oliko valkoinen sittenkään aloittelevalle sormiruokailijalle se oikea valinta. Ja alla olevaa kuvaa katsoessani mietin myös ovatko nuo ruokailuessun kaverit sittenkin hamstereita eikä kissoja :-D Mitä olette mieltä? Söpöjä ne on anyway.

Yksi lukijani kysyi minulta miten sormiruokailija syö puuronsa itse, nyt tiedän vastauksen. Tällä lusikalla!  

Lisäksi sain Ipanaiselta Choomee Dip'n silikoniset ensilusikat. Ensin ajattelin, ettei sormiruokailija tarvitse lusikoita, mutta nämä ei ollutkaan mitään ihan tavallisia soselusikoita. Näissä on keskellä reikä ja ne on suunniteltu dippaamiseen. Dippaaminen oli ainakin esikoisen lempipuuhaa. Yksi lukijani kysyi minulta miten sormiruokailija syö puuron itse, nyt tiedän vastauksen. Tällä lusikalla! Ideana on se, että vauva ottaa lusikan käteensä ja tökkää sen puuroon, hummukseen tai mihin tahansa tahnaan. Tällöin puuroa jää kiinni lusikkaan, ja vauva voi viedä sen suuhunsa. Todella kiva keksintö, päästäispä pian kokeilemaan. Näitä ei ollut vielä saatavilla nimittäin kaksi vuotta sitten. 


Ipanaisella kysyttiin myös, että onko Leonilla jo oma nokkamuki. Vähän menin hämilleni kysymyksestä, kun ei tullut mieleenkään että Leon alkaa juomaan myös vettä äidinmaidon ohella. Sormiruokailun jälkeen on aina hyvä ottaa huikka vettä, jotta saa ruoanmuruset huuhdeltua suusta. Löysimme Ipanaisen valikoimasta hienon lasisen ruotsalaisen Everyday baby -merkkisen nokkamukin. Pullo on todella kevyt, ja kahvojen ansiosta siitä on vauvankin helppo juoda itse. Mukin ohut silikonikuori vaihtaa väriä, jos juoma on liian kuumaa tarjottavaksi. Yritän aina ujuttaa pojilleni sopivissa määrin lempiväriäni vaaleanpunaista, ja tätä Milk Hero-nokkamukia löytyi myös ihanan pinkkinä. Leon oli kovin iloinen uudesta, astetta tyylikkäämmästä nokkamukistaan, vaikka ei ihan tiedä vielä mitä sillä olisi tarkoitus tehdä. 
 


Me olemme siis nyt valmiina aloittamaan sormiruokailun, kiitos Ipanaisen! Tervetuloa seuraamaan Leonin pian alkavaa matkaa pieneksi kulinaristiksi! Tulen jakamaan kanssanne kokemuksiamme, reseptejä ja suloisen sottaisia kuvia :-) 

Sain myös kanssanne arvottavaksi 50 euron arvoisen lahjakortin Ipanaiseen.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen mikä on ollut teillä ehdoton tarvike kun olette aloittaneet kiinteät, mitä ilman ette olisi pärjänneet? Voittaja pääsee valitsemaan kaikkea kivaa 50 eurolla Ipanaisen huolella mietitystä, laadukkaasta valikoimasta. Arvonta suoritetaan yhteistyössä Ipanaisen kanssa perjantaina 4.5.2018 klo 20.00, eli siihen asti on aikaa osallistua. Muistathan jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, se ei näy kuin minulle. Eikä kommentin jättäminen edellytä siis kirjautumista :-) On siis ihan iisipiisi homma!


💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa  💗 

 

Kommentit (141)

Lardou
1/141 | 

Tosikon kohdalla tuo ezpz lautanen on ollut oikea pelastus kun ruoka uppoaa siitä pienen suihin ilolla. Ihan harmittaa ettei sellaista ollut esikoisen aikaan!

Tiili
3/141 | 

"Reikälusikat" ostin Ipanaiselta ja vauva 6kk laittoi heti itse lusikan suuhunsa 😊 Tosin ei voi vielä olla sose tai puuro oman nenän edessä lusikan ulottuvilla, sillä sitten siellä on muutakin kuin lusikka 😂 Myös pieni Halinalle on ostettuna.

Jassukka
4/141 | 

Kiitos hyvistä pointeista sormiruokailuun! Meillä ei vielä siinä vaiheessa olla, että kysymykseesi osaisin vastata mutta tulevaisuudessa sormiruokailu kyllä ehdottomasti kiinnostaa ja meilläkin kaapissa jo minimat ja lämpötilan mukaan väriä vaihtavat lusikat on valmiina! 😊

LeenaM
5/141 | 

Mukana arvonnassa. Just nyt tarttis hyvät sormiruokailualustat vauvoilleni (7 kk kaksoset) :D tähän asti pehmoiset ensilusikat ovat olleet kiinteiden aloituksen suurin hyöty.

Eppu
7/141 | 

Monenmonta ruokaessua! Aina oli yks jos toinen likasena joten muutama ekstra lappu ei ollut pahitteeksi :)

Lurre
8/141 | 

Meillä todella tarvittava juttu on ollut alusta sormiruokailija alla. Alustan virkaa meillä toimittaa pala vahakangasta, helppo lakaista kuivat pois, ja välillä heittää pesukoneeseen. Ei tarvitse lattiaa hinkkailla, se taitaa olla se paras puoli :) 

Vierailija
9/141 | 

Hmmm... vielä ei osaa vastata, kun esikoisen kanssa tullaan pari kuukautta teidän jäljessä. 😊

LauraP
10/141 | 

Meillä neiti tarvis kokovartaloessun ruokahetkiin, tuo paistaessu on siis ihan ehdoton! 😁

Eeelina
13/141 | 

Meillä ei vielä syödä kiinteitä, joten omakohtaista kokemusta ei vielä ole, mutta tässähän tulikin hyviä vinkkejä. Ystäväni kehui juuri tuollaista päälle puettavaa ruokailuessua. Kannattaa ilmeisesti hankkia muutama sellainen joita voi pestä pesukoneessa. :)

Oona
Liittynyt27.4.2018
15/141 | 

Vielä ei kiinteitä aloiteta meillä, mutta nuorimmaista sisartani hoitaessa tuli kyllä huomattua kuinka tärkeä puettava essu on. Vähensi niin mukavasti sotkua, että pitää sellainen hankkia sitten omallekin lapselle kun kiinteät aloittaa.

Niina1
18/141 | 

Syöttötuoli, happy mat ja kunnon essu valmiina kunhan kuopus täyttää 6 kk 😍

anhe
20/141 | 

Tiny Diner oli ehdoton! Nyt taas olisi tarve ostaa uusia alustoja kun seuraava ruokailija aloittaa maistelut.

Cookie-
21/141 | 

Meillä ahkerassa käytössä ovat olleet choomeen imuventtiilit, ja itse täytettävät smoothie/sosepussit, niiden avulla saa ruokaa menemään jos lusikka ei kelpaa.

Jaanatuulia
23/141 | 

Meille pieni muovinen haarukka, jolla ruokaa sai seivästää, oli SE juttu 😂 mutta noi sun lusikat on kyllä huippu idea myös!

Pauski
24/141 | 

Sauvasekoitin soseisiin mutta sormiruokailuun olen katsellut juuri näitä hienoja happy mat-lautasia. Hihallinen essu on muuten ollut pelastus 👍 Tulipas sekava kirjoitus 😅

Vierailija
25/141 | 

Ehdottomasti helposti puhdistettava syöttötuoli ja omat t-paidat, jotka helppo vetää ruokailijan omien vaatteiden päälle (kun ei aina pelkkä ruokalappu riitä).

Maijju
27/141 | 

Meillä kiinteiden aloitus on juuri nyt tapetilla eikä välineistöä hirveästi vielä ole. Lahjakortille olisi siis tarvetta! :)

Vierailija
28/141 | 

Tärkein väline on varmaan ollut tiskiluuttu. Sotkya nimittäin tulee!! Myösmitädin tekemät ruokaessut ovat kovassa käytössä.

Vierailija
29/141 | 

Me aloitettiin kiinteät reilu 2 viikkoa sitten ja perinteinen ruokalappu on todettu välttämättömäksi! Dippauslusikka on myös hitti. Silikonilautasia saisi olla enemmänkin kuin tuo yksi.

Tin-tti
30/141 | 

Vielä on niin pieni kaveri tuhisemassa kainalossa ettei kiinteitä olla aloitettu, mutta ehdottomasti ezpz-tuotteet tulee käyttöön kun on ajankohtaista alkaa sormiruokailla!

HM
31/141 | 

Vasta ollaan aloittelemassa sormiruokailua niin en osaa osanoa. Pitäs hommata essua, lautasta ym😊.

Karitaw
32/141 | 

Esikoisen sormiruokailleesa oli laiskan äidin pelastus syöttötuoli alle laitettava muovinen suoja. Siitä en helppo tippuneet ja kaatuneet asiat pyyhkäistä vaikka vähän myöhemmin. Ei tarvitse pelätä, että paketti on heti pilalla kosteudesta. Ja jos joskus sattuu niin hassusti käymään, että ei jotain oikein jämähtämään muista heti siitä pyyhkäistä ja se on kuivunut alustaan kiinni, voi alustan helposti nakata suihkuun putsaukseen 😅

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Meillä oli esikoisen aikaan tämä käytössä, mutta kyllästyi siivoamaan sitä muovia. Musta oli ihan sama vaiva siivota suoraan lattia, eikä sitä muovia :-) 

Jena O
33/141 | 

Meillä oli ruokapöydän alla vanha viltti suojana, se oli aika ehdoton :D Valkoinen parketti keittiössä oli tyhmä veto, mutta jollain sitä on suojeltava.

EH
34/141 | 

Hei ja kiitos hyvistä vinkeistä! Minulla on 3 kk ikäinen neiti jonka kanssa aloitellut sormiruokailu sitten 3kk päästä. Tuo lautanen on ollut mielessä must hankintaan😊

Vierailija
38/141 | 

Hihallinen essu, ja näitä enemmän kuin yksi kappale oli meillä paras hankinta :)

Vierailija
43/141 | 

Smoothiepussin korkit, silikonimatto pöytään, sekä hihalliset essut! 🙂

Virve
44/141 | 

Hihalliset ruokailuessut, ilman niitä lapsukainen olisi sotkenut varmaan joka ruokailulla vaatekerran bodysta sukkiin saakka. 😁

Vierailija
45/141 | 

Ruokaessut on ihan must. Ollaan vasta aloitettu kuopuksen kanssa kiinteät ja jutusta sai paljon vinkkejä mitä pitäisi hankkia 😉

Kajo
46/141 | 

Meiltä peukut saa hihalliset essut, pöytään tarttuvat lautaset, pillipullo ja pehmeät liinat kasvojen ja käsien puhdistukseen ruokailun jälkeen.

Vierailija
48/141 | 

Mm tuo ruoka alusta ja lusikka kiinnostaa kovasti. Ensimmäinen lapsi kk sisään tulossa eikä siis ihan vielä päästä kokeilemaan. Mutta kun se aika koittaa ni nää menee ehdottomasti testiin :)

Rosa
49/141 | 

Ruokailuessut ja paljon pieniä froteisia pyyhkeitä joilla siivota sotkut ovat olleet tärkeimmät varusteet meillä =)

Vierailija
51/141 | 

Kidsme stay-in-place pitää ihan tavallisen lautasen kiinni pöydässä (loistava myös ravintoloissa) ja smoothiepussin silikoni korkit on meillä olleet ihan korvaamattomia! :)

UUSIMAMMA
52/141 | 

Ezpz on meillä ollut ehdoton, samoin hyvä stokken syöttötuoli ja ruokailuessu. Miks en oo ennen kuullutkaan noista dippilusikoista?! Ehdottomasti hankintalistaan, kiitos vinkistä :)

MaijaY
53/141 | 

Vielä ei sormiruokailua ole kokeiltu, mutta nyt soseiden maistelussa ainakin huomannut että semmoinen kunnon essu täytyy hankkia :D Sekä hyvä syöttötuoli. Sitten toki kiinnostaa nämä ihanat ruikailualustat. Ekan kohdalla kaikki vielä niin uutta :)

Vierailija
54/141 | 

Meillä vasta kohta 4kk vauva, jonka kanssa aloitetaan sormiruokailut kun aika on sopiva. Mitään ruokailuun liittyvää ei ole vielä ostettuna, että lahjakortti tulisi tarpeeseen!

Tanja S
55/141 | 

5kk neiti aloittanut vähän jo ruokailua, lusikka ja ruokalappu on kova sana! Niitäki on vasta yhdet ..

Vierailija
56/141 | 

Mukana :) silloin kun kiinteät aloitettiin tärkeä juttu oli syöttötuolin tarjotin. Siihen sai laitettua naposteltavia. Nyt kun poika harjoittelee itse syömistä lusikalla niin ostin hänelle ipanaisesta tuon ihanan ruoka-alustan :) nyt pysyy lautanen paikallaan ja saa ruuat omiin lokeroihin. Niin ihana

Vierailija
58/141 | 

Meillä on ollut tuo hihallinen essu kaikista hyödyllisin! Edessä oleva pussi on hyvä, kun siihen tippuu kaikki ylimääräinen joka ei suuhun asti pääse. Oli kyllä hyvä hankinta!

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Meillä ei ole koskaan ollut tarjotinta syöttötuolissa, jossain ravintoloissa kun on ollut niin musta ne on ollut jotenkin epäkäteviä kun ei pääse tarpeeksi lähelle pöytää :-D

Paula
60/141 | 

Syöttötuolin tarjotin, hihalliset essut ja pillipullo! Pillipullo pitääkin hommata ja essuja lisää kun kuopus vajaan kuukauden päästä pääsee maistelemaan muutakin kuin äidinmaitoa.

Vierailija
62/141 | 

Pitkähihainen ruokailuessu. Molemmat pojat ovat aina halunneet syödä itse. Syöttäminen kelpasi harvoin. Essu on pelastanut monta vaatetta.

LauraK
64/141 | 

Esikoinen vasta 3,5kk joten ei vielä ole kokemusta mitä ilman ei sormiruokaillessa pärjäisi. Mutta ehdottomasti haluaisin ezpz alustan ja noita lasisia nokkamukeja oon ihastellut jo ennen vauvan syntymää :)

Vierailija
65/141 | 

Kuukauden kuluttua aloitamme sormiruokailun :-) Minimat alusta jo löytyy, mutta luulen että eniten käyttöä tulisi olemaan puettavalla ruokalapulla!

Vierailija
66/141 | 

Täällä ollaan juuri aloittelemassa 6 kk ikäisen tytön kanssa sormiruokailua ja ezpz-tuotteet sekä hyvä essu tulisi tarpeeseen!

Vierailija
67/141 | 

Syöttötuolin päälle asetettava Playtray-tarjotin! Tämän ansiosta ei lautasia tarvittu ollenkaan!

Linda
69/141 | 

Happy mat on loistava keksintö :). Lahjakortilla hankkisin ainakin noita dippilusikoita!

Helmi
70/141 | 

Ensimmäinen lapsi on vasta tulossa, mutta varmasti meilläkin näiden hankinta sitten puolen vuoden kuluttua edessä!

Mummuilija
72/141 | 

Ruokaessu on käytössä, meidän pienimies (8kk) ei vaan halua oikein syödä vielä itse muuten kuin sormilla.

Vierailija
73/141 | 

Meillä esikoinen vasta 3kk, joten ei vielä mitään tietoa mitkä välineet tulee olemaan se ykkösjuttu 😊 Mutta onneksi luin tämän kirjoituksen niin tiedänpä ainakin mitä kannattaa hankkia... Ja mistä 😉

Vierailija
74/141 | 

Ruokalappu ja sauvasekoitin.

Ihmettelen 6kk maagista sormiruokailuikää.
Meillä vauva juuri täytti 6kk eikä häntä vielä voi syöttötuolissa pitää, huojuu liikaa. Soseita on aloitettu maistelemaan sitterissä. Esikoisen kanssa sormiruokailu tuli kuvioihin 8kk iässä.

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Moikka! Meillä siis siksi aloitetaan 6 kk iässä, koska mulla oli tavoitteena kuuden kuukauden täysimetys. Joka nyt toteutuikin, koska poika kasvaa mainiosti :-) Ja nyt näyttää siltä, että valmiudet kunnossa sormiruokailuun joten me jätetään soseet välistä, kuten tehtiin isoveljen kanssa myös. Samalla kaavalla niin ei tarvitse miettiä liikaa :-D

MKJ
75/141 | 

Meillä ei ole vielä ajankohtainen aihe, mutta onpa hyvä lukea vinkkejä etukäteen!

Lucy
76/141 | 

Choomee imupäät ja sosepussit on ollut meillä päivittäisessa käytössä. Ezpz alustat aina kuin sormiruokaillaan (ja joskus tyttö saa harjoitella lusikalla syömistä niistä) ja sitten tietty normi lusikat ja kipot. 

Sarita
77/141 | 

Oma esikoispoika aloittaa parin viikon päästä ruokailun mutta nyt jo ajattelen että tarvikkeita ei välttämättä tarvitse olla paljoa mutta kuitenkin laadukkaita ja helppohoitoisia. Itsellä on muutama lokerolautanen ja lusikoita. Konepesu on plussaa ja tietysti tärkeintä että pienokainen saa hyvin käytettyä eli tuotteet ei liu karkuun. 🤗

Vierailija
78/141 | 

Hyvä ja kivan näköinen, silikoninen alusta, joka kulkee myös helposti mukana

Eppis
83/141 | 

Sitteri, vaikka siinä ei suositellakkaan syöttämistä. Meidän piti aloittaa kiinteät jo 4kk ikäisenä, jolloin korjattua ikää oli vasta 2,5kk, joten ei ollut mitään valmiuksia istua itse. Lisäksi ruokalaput ja -essut ovat olleet kovassa käytössä 😄

SHu
85/141 | 

Esikoinen aloittaa kesällä kiinteät ruuat, joten lahjakortilla kävisin hakemassa tarpeellisia varusteita.

Vierailija
88/141 | 

Me alotellaan vasta parin kuukauden päästä, mutta ainakin hihallinen essu tarvii hankkia sekä joku suoja syöttötuolin alle :)

Vierailija
89/141 | 

Ilman ruokailuessua ei ois tullut mitään. Tietty myös lapselle sopiva lusikka innoitti pienen lapsosen syömään itse. Sormiruoka aloitettiin Ezpz mini-matilta

Janika
91/141 | 

Mukana. Tukeva syöttötuoli ja siihen kiinnitettävä tarjotin ovat olleet ehdottomat.

Matida
92/141 | 

Sormiruokailu on koirien parasta aikaa! Mutta välineistä hyödyllisin on ollut pillipullo, kun kaikista muista nesteet ovat päätyneet pöydälle ja syliin. 9kk vauva osasi heti imeä pillillä, vaikka pullon pakettiin iäksi oli merkitty 18kk!

Vierailija
97/141 | 

Vasta aloittelemme sormiruokailua kun juuri tulee puoli vuotta täyteen, tarvitsisimme ehdottomasti essuja 👌

Susb
98/141 | 

Meillä alkaa 6kk rajapyykki häämöttää ja valmiuksia alkaa vilahdella. Kohta päästään syömään, mutta vielä ei ole mitään tarvikkeita hankittu! Luulen, että alustat tulee tarpeeseen ja lusikka jonka esittelit kuulostaa huipulta. Haasteena pyöreä pöytä, kuinkakohan alustat istuu sen kanssa 🤔 Olisipa mahtavaa päästä lahjakortin kanssa Ipanaiseen 😍

Saral
99/141 | 

Mukana. Tyttö 4kk, joten kiinteiden aloitus vielä edessä. Tarkoitus hankkia essuja ja tuo ezpz :)

Vierailija
101/141 | 

Meillä on ollut kiinteiden aloittamisesta saakka jokapäiväisessä käytössä ezpz happy mat ja mini mat. Ilman ei oltais pärjätty! Tietty myös ruokaessut on olleet tarpeellisia :)

Maiggis-
102/141 | 

Imukuppilautanen sopii hyvin meidän vauhdikkaalle syöjälle! :D Essu on myös päällä joka kerta kun ruokaillaan, niin säästetytään pahimmilta sotkuilta!

Pinja
103/141 | 

Hihalliset essut. Tuosta mini matista haaveilen nyt kolmannen sormiruokailijan kanssa 😊

Titta
106/141 | 

Sauvasekoitin ja sosepussit korkkeineen, helposti puhdistettavat ruokalaput. Ezpz- alustoja en oo päässyt kokeilemaan, joten sellainen on saatava :)

Vierailija
108/141 | 

Meillä olisi pian tarkoitus sormiruokailu aloittaa ja lahjakortti tulisi enemmän kuin tarpeeseen. Ezpz mini mat sormiruokailu lautanen, Choomee korkit pusseihin, hihallinen essu sekä tuo lusikka minkä esittelit olisi ainakin hankintalistalla.

Ninninnu
109/141 | 

Happy mat ja ensilusikka 😊 kunnon essu olisi vielä hankintalistalla silkkarikorkkien ohella

HetaK
110/141 | 

Hihallinen essu ja muovialusta syöttätuolin alla, ilman niitä hermot ei olisi välttämättä kestäneet siivoamista. Toisaalta enpä koskaan edes kokeillut soseita niin en tiedä millainen sotku niistä tulee. 😅

Vierailija
112/141 | 

Alkuun BabyBjörnin sitteri, jonka sai hyvin pystyasentoon, kun aloimme maistella kiinteitä. Sittemmin kunnon tukeva syöttötuoli ja hihallinen ruokalappu on ihan must-juttuja! Toi mainitsemasi "reikälusikka" oli loistava vinkki, kiitos!

Katja T
114/141 | 

Hihalliset essut, chomee-smoothiepussit ja erityisesti niiden silikonikorkit sekä aivan ehdoton: rikkaimuri!

Vierailija
115/141 | 

Tukeva syöttötuoli irroitettavalla tarjotinosalla ja silikoniset kouruessut ovat olleet kovassa käytössä (kodin lisäksi kummassakin mummolassa omansa)! Iso kasa muovisia ruokailuvälineitä ja syviä lautasia löytyi Ikeasta.

Tiibe
117/141 | 

Meilläkin ruokailun aloitus vielä edessä, mutta veikkaan että essu ja hyvä ruokailualusta ovat yhdet tärkeimmistä! 😊

Petra R/
118/141 | 

Stokken Table Top on ollut ihan ehdoton, suojaa pöytää naarmuilta eikä päästä kaatuneita juomia lattialle asti. Lämmin suositus! 👍🏻

Piup
122/141 | 

Hyvä kuorimaveitsi, jolla saa helposti kuorittua bataatit, perunat yms. Ja tietty ruokailuessut!

Ayla85
124/141 | 

Hyvin vauvan omaan käteen sopivat ja suuhun mahtuvat lusikat, imukuppilautanen ja kourullinen ruokalappu ovat olleet kätevimmät avut kiinteiden aloittelussa.

juuliaman
128/141 | 

Kunnon ruokalappu/-essu oli ihan ehdoton meidän esikoisen sormiruokailun alussa ❤️ Olin silloin todella pihalla siitä mitä tein mutta fiiliksen mukaan mentiin ja hyvä tuli 😊 nyt on kiva sit kuopuksen kohdalla lähteä sormiruokailua pikkuhiljaa aloittelemaan kun on jo vähän tietoa pohjalla.

Vierailija
129/141 | 

Meillä esikoinen vasta lähestyy 4kk ikää, mutta sormiruokailu kiinnostaa äitinä kovasti. Onkin ollut kiva törmätä blogiisi! Tyttö on jo niin jäntevä ja kiinnostunut ruuasta, että taidamme aloittaa sosemaistelut jo piakkoin. Sitä varten hankitaan ainakin hihallinen essu ja tommonen ruoka-alusta, koira varmasti huolehtii lattian siisteydestä :D

Laurenzia97
130/141 | 

Ensimmäinen lapsi syntyy vasta kahden kuukauden päästä, joten en osaa vielä vastata tuohon🤔😅

Vierailija
131/141 | 

Neiti täyttää tulevana pyhänä 6kk ja on tehny totaali stopin kiinteiden suhteen. 4kk ikäisenä aloiteltiin porkkanalla kun ei paino tahtonut nousta riittävästi pelkällä äidinmaidolla. Alkuun maistukin hyvin ja kaikkein parhainta oli ruusunmarja. Mutta nyt lusikan lykkää kielellä pois oli lusikka minkälainen hyvänsä ja kääntää päätä. Choomeen smoothiepussin avulla sain mansikkaa ja banaania menemään. Sormiruokailua ei itse vielä oikein hoksaa. Vinkkejä otetaan vastaan 😊 Jospa se tästä.. 😊
Isoveljen kohdalla ei ollut mitään ongelmia, ruoka maistui ihan sama mitä syötti. 😁

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

No voi harmi! Kannattaa vielä kokeilla noita dippauslusikoita, josko niillä söisi itse jotain sosetta tai muussattua hedelmää. 6 kk ikäinen ei välttämättä heti osaakaan syödä itse, Leonkin vasta harjoittelee, ja äidinmaitoa juo yhtä usein kuin ennenkin :-)

Maijanne
132/141 | 

Kaikkiruokainen koira on ollut erittäin hyvä apuri siivoamisessa 🙂 Meillä on myös ollut se pilvimallinen ruokailualusta.

Helikaimarjat
133/141 | 

Pikkumimmi täyttää parin viikon päästä 6kk jolloin aletaan maistelemaan kiinteitä. Ezpz mini mat ja choomeen silikonikorkit on hankittu valmiiksi. Mielenkiinnolla (ja vähän kauhulla :D) odotan tuleeko essulle ja useammille ruokalapuille kova tarve kohta :)

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018
134/141 | 

Kiitos kaikille osallistuneille <3 Arvonta on suoritettu ihanan virtuaalisen Arvontakoneen avulla, ja laitoin voittajalle sähköpostia. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram