Suolainen piirakka ei esittelyjä kaipaa, ja variaatioita näistä riittää. Sanonpa vain sen, että tämä välimerellinen juustopiirakka loppui kesken esikoisen 4-vuotis synttäreillä. Ja meillä oli pöytä täynnä vaikka mitä suolaisia ja makeita herkkuja. 

 

Välimerellinen juustopiiras

 

 

Mitä tarvitset:


Pohja:

  • Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina

Tai

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

 

 

Täyte:

  • 150g fetajuustoa
  • 100 g paprikaa
  • 0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 kananmunaa
  • 200g kermaviiliä
  • 100 g juustoraastetta
  • Ripaus suolaa, kuivattua basilikaa ja timjamia

 

Vaiheet:

  1. Jos et käytä valmista taikinaa, tee ensin taikina: sekoita huoneenlämmössä pehmentyneen voin sekaan vehnäjauhot, ja nypi lopuksi kananmuna sekaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. 
  2. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  3. Levitä piirakkataikinan päälle pieneksi kuutioitu paprika, aurinkokuivattu tomaatti ja feta.
  4. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja vatkaa kermaviili sekaan. Lisää mausteet ja 3/4 osaa juustoraasteesta.
  5. Kaada seos piirakan päälle, ja ripottele loppu juustoraasteesta piirakan päälle
  6. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 40 min, ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Välimerellinen pastasalaatti

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018