Hummus on loistava lisuke, dippi ja leivänpäällinen. Meillä kaikki pitävät hummuksesta, ja teemme nykyään sen aina itse. Olemme joskus ostaneet kaupan hummusta, mutta koska hummus on parhaimmillaan aivan tuoreena ja älyttömän helppo tehdä, en näe siinä mitään järkeä. Hummuksen teossa menee korkeintaan 10 minuuttia, ja se sopii miltei jokaisen ruokalajin kylkeen. Sen lisäksi hummus on super terveellistä, ja siinä on runsaasti proteiinia. Siksi teemme usein lisukkeeksi hummusta, kun 4-vuotias esikoisemme nirsoilee. Näin tiedämme, että vaikka päivällisellä maistuu vain riisi, hummus antaa hänelle tarvittavaa energiaa.

 

Hummus

 

 

Mitä tarvitset:

  • Tölkillinen kikherneitä (380g)
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahini-tahnaa
  • 4 rkl kikherneiden lientä eli aquafabaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl kuminaa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa

 

 

Vaiheet:

  1. Valuta neste kikherneistä pois, ja laita neste sivuun.
  2. Laita kikherneet tehosekoittimeen.
  3. Purista sitruunanmehu tehosekoittimeen, varmista etteivät siemenet pääse mukaan.
  4. Lisää tehosekoittimeen kuorittu valkosipulin kynsi, tahini, oliiviöljy, aquafaba, persilja ja kumina.
  5. Sekoita massaa tehosekoittimessa, kunnes hummus on täyteläistä tahnaa. Maista ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
  6. Siirrä valmis hummus tarjoilukulhoon. Tee hummuksen keskelle pieni kuoppa, kaada siihen hieman oliiviöljyä ja koristele persiljalla ja zataar-mausteseoksella

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen tabbouleh

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018