Vaikkei Leon olekaan vegaani, välttelen lehmänmaitotuotteita hänen ruokavaliossaan. Emme itse myöskään syö lihaa, mutta matka vegaanisuuteen on silti vielä pitkä. Syytän tästä juustoja, ja tahdonvoiman puutetta. Blogista löytyy jonkin verran kokonaan vegaanisia reseptejä sekä sormiruokailijalle että koko perheelle. Kokosin tähän kirjoitukseen vegaanivauvan top 3 herkut, jotka maistuvat jälkiruokana, astetta kivempana aamiaisena tai välipalana.

 

1. Sormiruokailijan vegaaniset pannukakut

 

 

Mitä tarvitset:

- 4 dl luomukaurahiutaleita
- 4 dl kauramaitoa
- 2 kypsää banaania
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl Ceylon-kanelia

 

Vaiheet:

1. Laita kaurahiutaleet ja sooda tehosekoittimeen, ja jauha kaurahiutaleet jauhoksi.
2. Lisää tehosekoittimeen banaanit ja kauramaito.
3. Anna taikinan tekeytyä vartin ajan.
4. Paista kuumalla lettupannulla tai normaalilla paistinpannulla pieniä, pyöreitä pannukakkuja. Löydät sopivan lämpötilan paistaessasi.
5. Paista lettuja kunnes taikina kuplii toiselta puolelta pannulla ja käännä. Pannukakkujen kuuluu olla jenkkityyliin melko paksuja.
6. Tarjoile banaanin ja marjojen kera, vanhemmille sopii päälle vielä täydellisesti oikea vaahterasiirappi.

 

2. Vauvan kauraisat banaani-mustikkamuffinssit
 

 

Mitä tarvitset:

- 2 banaania
- 1dl kauramaitoa
- 2 rkl kookosöljyä (muu öljy käy myös, mutta kookokseta tulee kivasti makua)
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl mustikoita

 

Vaiheet:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Soseuta banaani, ja lisää seokseen maito ja kookosöljy.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos haluat voit vetää kaurahiutaleet sileäksi tehosekoittimessa.
4. Sekoita kuivat aineet banaanimuussiin, ja lisää lopuksi mustikat.
5. Jaa seos muffinssivuokiin, ja paista 200 asteessa n. 17 minuuttia. 

 

3. Vauvan pähkinäiset rusinakeksit

 

 

Mitä tarvitset:

- 1 banaani
- 0,75 kaurahiutaleita
- Kourallinen rusinoita
- 4 cashewpähkinää raastettuna
- 1 rkl kookosöljyä
- 0,5 tl ceylon kaneli

 

Vaiheet:

1. Muussaa banaani haarukalla. 
2. Sekoita banaanin sekaan kaneli ja raasta pähkinät, sekoita hyvin.
3. Sekoita mukaan kaurahiutaleet ja öljy.
4. Muotoile pyöreiksi kekseiksi uunipellille.
5. Paista 8 minuuttia 200 asteessa.

 

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti -tunnisteella blogista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018