Minulta on toivottu pariin otteeseen postausta siitä, millainen Leonin tyypillinen päivä on siinä mielessä että mitä herra on suuhunsa päivän mittaan pistellyt. Ajattelin ensin kirjoittaa teille koko viikon menun, mutta koska Leon syö viisi kertaa päivässä, postauksesta olisi tullut todella pitkä(veteinen). Päädyin siis kirjoittamaan Leonin yhden päivän ruokapäiväkirjan. Koska Leon on jo kokenut sormiruokailija, ja ylittänyt vuoden rajapyykin, hän syö usein samaa ruokaa koko perheen kanssa. Leon syö joka päivä viisi  kiinteää ateriaa, ja sen lisäksi juo äidinmaitoa vielä ainakin viisi kertaa päivässä. Olemme aina pitäneet ruoka-ajoista kiinni, joskus vähän turhankin täsmällisesti omien menojen kustannuksella. Leon on nyt 13 kuukauden iässä melko kaikkiruokainen, ja maistelee mielellään uusia makuja. Yllätyksekseni ainoa mitä hän ei syö on kaikkien hehkuttamat kanapötköt, ei vaikka millä ne maustaisin.

 

Lohimuffinssit maistuvat aina!
Lohimuffinssit maistuvat aina!

 

LEONIN RUOKA-AJAT:

8.15   Aamiainen
11.30   Lounas
14.30   Välipala päikkäreiden jälkeen
17.30   Illallinen
19.30   Iltapala

 

SORMIRUORUOKAILIJAN LAUANTAIN RUOKAPÄIVÄKIRJA

  1. Leon söi aamiaiseksi puuroa, ja sen kanssa jäisiä mustaherukoita ja pilkottua persimonia. Jos mietitte miten sormiruokailija syö puuron, niin ihan itse lusikalla. Aloitimme ensin Choomeen Dippilusikoilla, ja siirryimme pari kuukautta sitten lusikkaan. Sotkua tosin tulee vielä, mutta pitkähihainen essu ja matoton lattia tekee siivoamisesta helppoa.
  2. Lounaaksi koko perhe söi tekemääni Nyhtökauralasagnea, jota annoin Leonille vain vähän sen suolaisuuden takia. Lisäksi Leon sai pakkasesta kaksi lohi-parsakaalimuffinia, höyrytettyä porkkanaa, ja parsakaalia. Jälkiruoaksi oli tuoretta ananasta.
  3. Päikkäreiden jälkeen Leon vetäisi välipalaksi kaupan valmissmoothiepussin, hänen suosikkejaan ovat Ella’s Kitchenin ”Broccoli, Pears + Peas” (aivan kauhean makuista omaan makuuni), Ella’s Kitchenin ”Carrots, Apples + Parsnip” ja Pirkan Mustikka-banaanipuuro. Välipala on melkein poikkeuksetta tällainen smoothiepussi, jonka Leon osaa nätisti jo itse syödä ilman imukorkkia.
  4. Päivälliseksi teimme koko perheelle kermaista katkarapukastiketta, jonka resepti löytyy myös blogista. Tämä on luottoruokamme, silloin kun ei tiedä mitä tekisi tai ei ole aikaa 30 minuuttia enempää. Leon söi katkarapukastikkeen kanssa riisiä, ja sotku oli sen mukainen. Lisäksi hän söi pilkottua kurkkua, tomaattia ja avokadoa.
  5. Iltapalaksi oli poikkeuksellisesti puuron kanssa karjalanpiirakkaa. Leon söi puolikkaan karjalanpiirakan juustosiivulla, ja puuron tilkalla mustikkakeittoa. Leoniin on viime aikoina iskenyt annoskateus, ja isoveljen mustikkakeittoa oli pakko saada omaan puuroon. Leon osoitteli tölkkiä ja mutisi jotain, kunnes tajusimme kaataa sitä hänenkin puuroonsa.

 

Välillä maman kokkaukset ihmetyttää...

 

Pikkuhiljaa pitää alkaa harjoittelemaan muidenkin ruokien syömistä lusikalla, ja kun se on hallussa niin siirtyä haarukkaan. Joel osasi vuoden ja viiden kuukauden iässä syödä itse jo hienosti haarukalla, joten samaan tähdätään. Mehän aloitimme kummankin pojan kanssa kiinteät kuuden kuukauden iässä suoraan sormiruokailulla, eli Leon ei ole yhtään tottunut syöttämiseen. Alussa sotku oli melkoinen, mutta olemme jo jonkin aikaa uskaltaneet toisinaan jättää essunkin pois kun meno on muuttunut siistimmäksi.  Jos on jotain muuta, mitä haluaisitte meidän poikien sormiruokailusta tietää, niin saa toivoa postausta!

 

HAUSKOJA RUOKAILUHETKIÄ!

 

Löydät kehittelemiäni sormiruokareseptejä #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018