Vietimme eilen pizzaperjantaita, ja kumpikin poika sai oman pizzan. Leon alkaa olla siinä iässä, että tuntee annoskateutta jos muut syövät jotain aivan erinäköistä kuin mitä hänen lautaseltaan löytyy. Joel sai itse valita täytteensä, ja levittää ne pizzapohjalleen kolmevuotiaan pieteetillä. Tein Leonin pizzan hänen puolestaan, sillä jos hän olisi päässyt itse hommiin niin täytteet olisivat päätyneet suoraan suuhun pizzan sijasta. Mieheni tekee meillä aina pizzapohjan, ja nyt hän teki Leonille pienen taikinapalleron ilman suolaa.

 

Mieheni, jauhopeukaloni <3
Mieheni, jauhopeukaloni

 

Tein tomaattikastikkeen pizzaan Muttin paseeratusta tomaatista, johon sekoitin Provencen yrttiseosta ja hieman tomaattipyreeta koostumuksen takia. Kaulitsin Leonille pienen pizzan, johon levitin tomaattikastiketta ohuelti. Täytteeksi Leonille tuli tomaattia, paprikaa, katkarapuja ja mozzarellaa. Minipizza oli uunissa alatasolla 10 minuuttia, niin että pohja kypsyi ja mozzarella suli.

 

Vauvan täytteet
Vauvan täytteet

 

Valmista tuli!
Valmista tuli!

 

Tein Leonin pizzaan ensimmäiseksi, ja annoin sen jäähtyä sillä aikaa kun meidän pizzamme valmistuivat. Tomaatti kerää hurjat määrät lämpöä itseensä, enkä halunnut Leonin pelästyvät pizzan kuumuutta. Leon oli todella iloinen kun sai osallistua ensimmäistä kertaa pizzaperjantaihin, yleensä hänellä on ollut oma ruokansa ja hän on saanut kinutessaan maistella minulta vähän reunoja. Leon yritti tunkea pizzapalaa kokonaisena suuhunsa, ja päätyi lopulta syömään ensimmäiseksi täytteet.

 

Syömistekniikassa on vielä parantamisen varaa
Syömistekniikassa on vielä parantamisen varaa

 

Oisko tänään pizzapäivä?

 

Sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti -tunnisteella blogista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram