En ole oikein osannut tarjoilla kvinoaa pojille missään muodossa, koska en ole varmaan koskaan saanut itse hyvin tehtyä kvinoaa. Mielessä pyöri vain ylikeitetty kvinoamössö mitä on joskus saanut salaattinsa lisukkeena. Meiltä löytyi kuitenkin avaamaton luomukvinoapakkaus kaapista, joten päätin ennakkoluulottomasti tehdä siitä Leonille pihvejä. Mukaan toiseksi pääraaka-aineeksi valikoitui mustapavut. Kvinoa sisältää kaikkia tarvitsemiamme aminohappoja juuri oikeassa suhteessa, ja lisäksi runsaasti proteiinia. kuitua ja rautaa. Mustapavuissa on myös paljon proteiinia ja kuitua, eli nämä pihvit ovat todella rikkaita ravintosisällöltään. Pihvit maistuivat Leonille hyvin lounaaksi avokadon ja keitettyjen porkkanoiden kanssa. Söin itsekin kolme pihviä sellaisenaan, mutta omaan makuuni ne olivat hieman kuivia. Jos tekisin näitä koko perheelle, niin tekisin näihin kylkeen jonkun ihanan jugurttipohjaisen dipin tai hummusta.

 

VEGAANISET MUSTAPAPU-KVINOAPIHVIT (10 KPL)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl keittämätöntä kvinoaa
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 2 rkl maapähkinävoita (suolaton)
  • 1 valkosipulinkynsi tai valkosipulirouhetta
  • 1/2 tl juustokumina
  • 1/2 tl paprikajauhe

     

    Oikein keitetty kvinoa ei mössöydy
    Oikein keitetty kvinoa ei mössöydy

     

    Vaiheet: 

    1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Älä sekoittele välillä, ettei kvinoa mene ihan muusiksi.
    2. Muussaa mustapavut massaksi tehosekoittimessa, tai huhmarella.
    3. Sekoita mausteet ja maapähkinävoi  mustapaputahnan sekaan.
    4. Anna kvinoan jäähtyä, ja sekoita se mustapapuseokseen.
    5. Muotoile taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipelllille haluamasi kokoisia ja muotoisia pihvejä. Älä tee liian ohuita, etteivät ne kuivahda.
    6. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

     

    Uuniin menossa
    Uuniin menossa

     

    SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

     

    Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti -tunnisteella blogista.

     

    Sisältö jatkuu mainoksen alla

    Kommentit (0)

    Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

    Sisältö jatkuu mainoksen alla
    Seuraa 

    Ruokaa rakastava blogi, jossa taaperon ja uhmaikäisen äiti kokkaa rakkaudella pienille kulinaristeilleen. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa kolmevuotiaan ajoittainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan teille sormiruokareseptieni ohella koko perheen reseptejä, nopeita arkiruokia unohtamatta.

    Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


    Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

    Hae blogista

    Blogiarkisto

    2018