Yksi vauvan lemppareista on mikromunakas eri täytteillä. Se on kokin onneksi myös helppo valmistaa muutamassa minuutissa. Tarvitset vain pienen kulhon, yhden luomukananmunan, valitsemasi täytteet, pippuria, basilikaa ja mikron. Toinen kestosuosikki on tomaatti-jauhelihamunakas. Nämä munakkaat on hyvä tapa vähentää sormiruokailijan ruokahävikkiä, sillä sinne voi upottaa aina edellisen aterian ylijäämät. Tänään tohlottajamme nautti lounaaksi lohi-avokadomunakkaan, johon käytin kätevästi eilisen illalliselta jääneen lohen. Lisukkeena tarjoilimme kiiviä, nektaria ja kurkkua.
 

Lohiavokadomunakas mikrossa 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 kananmuna
  • pieni pala kypsennettyä lohta
  • puolikas avokado
  • Pippuria ja kuivattua basilikaa

 

 

Vaiheet:

  1. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. 
  2. Sekoita joukkoon pieneksi pilkottu avokado ja lohi. 
  3. Mausta pippurilla ja kuivatulla basilikalla. 
  4. Laita kulho mikroon täydelle teholle 2,5 minuutiksi. Varo kun otat sen mikrosta, kulho kuumenee yllättävän kuumaksi. 
  5. Leikkaa vauvalle käteviin osiin ja jäähdytä sopivasti ennen tarjoilua. 
     

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018