Leon täyttää kesäkuun alussa seitsemän kuukautta, eikä hänellä ole vieläkään yhtään hammasta. Tämä on siis täysin normaalia, mutta itse vertaan esikoiseen, jolla oli tässä iässä jo neljä hammasta. Kun aloitimme sormiruokailun kuuden kuukauden iässä, olin aluksi hieman hämilläni. Miten voin tehdä hampaattomasta vauvasta sormiruokailijan? En ollut perehtynyt aiheeseen lainkaan, sillä esikoisella tosiaan oli jo ihan riittävä purukalusto. Nopea googlettelu selvensi, että vauva pystyy ihan hyvin pilkkomaan ruokaa kovilla ikenillään, ja aloitteleville sormiruokailijoillehan tarjoillaan muutenkin todella pehmoista ruokaa.


Mitä hampaaton sormiruokailija sitten voi syödä? Melkein mitä tahansa kasviksia, kunhan ne höyryttää tarpeaksi pehmeäksi. Hedelmistä kaikkea, paitsi omena kannattaa höyryttää ettei siitä lohkea niin helposti liian isoja paloja. Kasvisten ja hedelmien lisäksi Leon on myös syönyt kanaa, kalaa, jauhelihapuikuloita, munakkaita ja erilaisia viljasta leivottuja herkkuja.
 

 

Tässä meidän Leonin kolme selkeätä lempiruokaa resepteineen:

  1. Avokadomunakas mikrossa: Sekoita kananmuna ja puolikas, pilkottu avokado pienessä kulhossa ja laita 2 minuutiksi mikroon. Varo kun otat kupin mikrosta, se on yllättävän kuuma.
  2. Apinaeväs twistillä: Muussaa puolikas banaani, ja sekoita sekaan puolikas smoothie pussi (45 g) vauvan maun mukaan. Sekoita sekaan 1 dl kaurahiutaleita ja 1 tl kookosöljyä. Muotoile pellillä patukoiksi, ja paistaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Vauvan banaaniletut. Nämä makeat letut maistuvat todella hyvin myös taaperolle, kuten myös apinaeväätkin, sillä kutsun niitä keksi-peitenimellä.

 

Bonusherkkuna mainittakoon vielä Organixin porkkanamaissinaksut. Jos näitä ei löydy kaupasta, niin hyvin on myös esimerkiksi suomalaiset Junior maissinaksutkin maistuneet. Näillä on ilmeisen kiva rapsutella kutiavia ikeneitä, ja ne sulavat mukavasti suussa. 


Mitkä ovat teidän sormiruokailijoidenne lempiruokia? 

 

💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei, missä vaiheessa vauvalle uskaltaa antaa kurkkua? Se tuntuu niin kovalta eikä vauvani saa sitä oikein muussattua kahdella hampaallaankaan, hautoo vaan palaa suussaan kunnes sylkee ulos. Pelkään että tukehtuu siihen.

Toinen kysymys: miten siis valmistat hedelmät? Höyrytätkö nekin pehmeäksi?

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Mä oon antanut kurkkua tikkuina, ilman kuoria. Jotkut antaa pelkän sisuksen. Ja hedelmät annan sellaisenaan, ainoastaan omena kannattaa höyryttää koska siitä lohkeaa helposti liian isoja paloja 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram