Vietin elokuussa sokerittoman kuukauden päästäkseni eroon kesän aikana kehittämästäni sokeririippuvuudesta. Minulla sokerin syöminen oli tosin tilannesidonnaista, eli nimenomaan tapa. En onneksi koskaan ole ollut karkin ystävä, jota on helposti saatavilla joka paikassa. Mutta kakut ja leivonnaiset houkuttelivat minua jokaisessa kahvilassa ja ravintolassa. Onneksi kahviloissa ei tule ihan joka päivä pyörittyä, mutta huomasin ajattelevani yhä useammin, että oispa kakkua.


Siksi päätin, että jotta voin olla syömättä sokeria, niin tästä herkuttelun tavasta pitää ensiksi päästä eroon. Pitämäni sokeriton kuukausi auttoi tähän hyvin, ja luomani mielen automaatiot karisisivat. Olen palannut sokerin kohtuukäyttäjäksi, ja olen ottanut lauantain päiväksi jolloin voin hyvillä mielin syödä palan porkkanakakkua. Minua haastateltiin juuri Helsingin Sanomiin tästä sokerikoukustani, ja miten pääsin siitä irti. Juttua varten kuvattiin myös keittiössäni vauvan banaaniletuista tekemäni yhden ihmisen kakku. Kakku näytti niin herkulliselta kuvaajan ottamissa kuvissa, että ajattelin jakaa reseptin kanssanne. Niille teistä, jotka olette jo kokkailleet reseptilläni vauvan banaanilettuja, tässä reseptissä ei ole juurikaan mitään uutta kuin niiden kokoaminen kauniiksi kakuksi.

 

(Vauvan) banaanilettukakku
 


Mitä tarvitset:

 

Banaaniletut:
- 1 dl kauramaitoa (aikuisella käy myös lehmänmaito)
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 banaani muussattuna
- 1tl Ceylon-kanelia (aikuiselle käy ihan normaalikin kaneli)
- Kookosöljyä paistamiseen


Koristeluun:
- Sokeriton & suolaton maapähkinävoi, esim. Amona
- Sokeroimaton turkkilainen jugurtti
- Puolikas banaani ja marjoja

Vaiheet:

 

1. Vispaa kananmuna, vehnäjauhot ja kauramaito kulhossa tasaiseksi seokseksi.
2. Sekoita mukaan Ceylon-kaneli ja banaanimuussi.
3. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
4. Paista letut kookosöljyssä kummaltakin puolelta kunnes kullanruskeita.
 


5. Ota yksi lettu, ja sivele sille maapähkinävoita ja muutama banaaniviipale. Toista sama kunnes olet pinonnut 8 lettua torniksi.
6. Kuorruta banaanikakku jämäkällä, maustamattomalla jugurtilla tai sokertoimattomalla kermavaahdolla.
7. Koristele kakku lopuksi mustikoilla, vadelmilla tai mansikoilla.
8. Ota haarukka ja veitsi käteen, ja nauti ihanan synnittömästä kakustasi!
 


Lue myös: Pääsin irti sokerikoukusta – Onko sokerinhimo riippuvuus vai tapa?  ja Irti sokerikoukusta – saamani vinkit sokerihimon iskiessä

Tsemppiä kaikille teille, jotka kamppailette sokerin kanssa!

 

💗  Seuraathan makeuttamatonta menoamme myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018