4-vuotias Joel on ollut hieman flunssaisena, ja hänelle on siksi maistunut ruokakin melko huonosti. Olin aikeissa tehdä lohipastan, joka on 2-vuotiaan Leonin herkkua. Valitettavasti Joel ei kauheasti välitä lohesta. Olen aiemminkin kertonut, että vaikkemme syö kotona lihaa, Joel ahmii pekonia hotelliaamiaisilla. Niinpä päätin lisätä pastaan luomupekonia tuomaan Joelin lempimakua lohen sekaan. En arvannut pastaa tehdessäni miten hyvin savulohi ja pekoni sopivat yhteen. Joel ei edes poiminut pastasta punasipuleita pois, vaikka alkaa yleensä valittaa sipulia nähdessään. 

 

Savulohipekonipasta neljälle

 

Mitä tarvitset:

  • 300 grammaa savulohta
  • 100 grammaa luomupekonia
  • 50 grammaa juustoa (parmesaani tai cheddar)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kaurakermaa 
  • Ripaus mustapippuria
  • Valitsemaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota punasipuli ja valkosipuli pannulla runsaassa öljyssä.
  3. Lisää kuutioitu pekoni kuumalle pannulle, kun sipulit ovat valmiit.
  4. Kun pekoni on ruskistunut, kaada paistinpannulle kaurakerma ja ripottele sekaan mausteet.
  5. Lisää savulohi pannulle kun pasta on melkein kypsää.
  6. Raasta puolet juustosta kastikkeen sekaan ja annostele pastan kanssa.
  7. Raasta loput juustot annosten päälle ja nauti!

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa jälkiruoaksi: Aito, italialainen tiramisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018