Kokkaan arkisin aina ilman reseptiä ihan sen mukaan mitä meillä sattuu kotona olemaan tai mitä kaupassa tarttuu käteen. Tässä ongelmana on se, että teen joskus jotain yllättävän hyvää, enkä sitten myöhemmin osaa enää replikoida tätä menestysreseptiä. Myös tästä syystä on ihanaa jakaa meidän ex tempore arkireseptejä teidän kanssanne, sillä näin ne jäävät myös minulle muistiin. Olen esimerkiksi tulostanut itselleni taaperomme lemppariruoan reseptin omasta blogistani muutoin käsinkirjoitetun reseptikirjamme väliin.

 

Tänään ostin kaupassa käydessäni savulohta, ja ajattelin tehdä jonkin uunipastan. Löysin lisäksi pastahyllyltä uunivuokaan sopivan pastan, jota ei tarvitse edes esikeittää. Kotona katselin mitä muuta uunipastaan voisi päätyä, ja päädyin klassisesti pestoon, sitruunaan, valkosipuliin ja punasipuliin. Taaperomme on kehittänyt viime aikoina itselleen jonkin sipulikammon. Yritin ensiksi kiertää sitä pilkkomalla sipulit mahdollisimman pieneksi, mutta hermothan siinä meni kun jouduin ne nyppimään pois. Nykyään pilkon sipulit reilun kokoiseksi, niin hän voi vain jättää ne syömättä jos ei maistu. Uunipastat on siitä meidän arkeen sopivia, että saan tehtyä sen kokonaan valmiiksi esikoisen vielä ollessa päiväkodissa. Laitan aina valmiin pastavuoan jääkappiin, ja tuikkaan uuniin kun haen esikoisen kotiin. Valmistusvaiheeseen meni yhteensä 20 minuuttia, jonka lisäksi vuoka oli uunissa 30 minuuttia.

 

Pestoinen savulohipasta

 

 

Mitä tarvitset:

- 300 g lämminsavulohta
- 300 g pastaa keittämättömänä, esim. Torinon Lasagne Piccolo pastaa, joka tarkoitettu uunivuokiin
- 5 tl pestoa
- 1 purkki kaurakermaa (tai muuta ruoanlaittokermaa)
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- Puolikkaan sitruunan mehut
- 100 g juustoraastetta
 

 

Vaiheet:

1. Pilko punasipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannulla runsaassa öljyssä.
2. Esikeitä pasta, mutta älä aivan kypsäksi. Keitin pastaa 5 minuuttia, vaikka pakkauksessa lukikin, että ne voi laittaa suoraan uuniin. Tässä reseptissä ei ole niin paljoa ylimääräistä nestettä, että olisin uskaltanut laittaa niitä mukaan keittämättä.
3. Sekoita sipulit, pasta, pesto ja lohi uunivuokaan, ja kaada sekaan kaurakerma. Sekoita kunnolla.

 

 

4. Raasta juusto pastavuoan päälle ellei sinulla ole valmista juustoraastetta. Itse käytin nuukana neitinä kahden juuston kannat raastettuna, sillä yritän aina minimoida ruokahävikin.
5. Paista lohipasta uunissa 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Jännityksellä odottelin millaista uunipastaa sitä tulikaan tällä kertaa tehtyä. Näistä päästä heitetyistä arkiruoista kun ei voi koskaan tietää ennakkoon. Pastasta tuli tällä kertaa todella hyvää, ja maistui hyvin jokaiselle. Meidän sormiruokailijalle en tietenkään edes tarjonnut peston ja savulohen suolaisuuden takia. Mieheni oli tyytyväinen, kun kerroin kerrankin kirjoittaneeni reseptin ylös niin hänkin voi kokkailla tätä joku päivä. Tästä tuli meidän uusi arkilemppari!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Muita koko perheen reseptejäni löydät #perheruoka -tunnisteella

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram